Skocz do zawartości
illa

kiedy nie odpisujemy na pw?

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś wysłałam zaproszenie na spotkanie poznańskie, które pozostało bez odpowiedzi przez kilka dni. W końcu napisałam do Użytkownika, że nawet jeśli nie jest zainteresowany spotkaniem, to wypadałoby to napisać, przeca nic na siłę. Po tym nadeszła odpowiedź, iż Użytkownik nie wiedział, że trzeba na coś takiego odpisać :facepalm:

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Po tym nadeszła odpowiedź, iż Użytkownik nie wiedział, że trzeba na coś takiego odpisać

:lach:

Bo powinnaś pojechać potem i rozłożyć od razu nogi  .... a między nimi jeszcze na papierze pw czy jest zainteresowany włożyć "coś"

• Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie przejawiają całą masę negatywnych zachowań, które zbiorczo określa się mianem braku kultury (wyrzucanie śmieci gdzie popadnie, nieprzepuszczanie kobiety w drzwiach, przeklinanie, nieodpisywanie na PW itd.) dlatego, że tacy już są z natury (natura jest czymś przeciwstawnym kulturze, trudniejszym do opanowania bo wypracowanym, trzeba włożyć wysiłek by ją posiąść, natura natomiast jest dana ludziom ot tak, nie trzeba się wysilać by działaś tak jak nam dyktuje, a ludzie są {także z natury} leniwi i im się po prostu nie chce przyswajać trudnych wzorców, wolą tłamsić się w swojej ciasnej, niewymagającej formie). Zawsze tacy byli w swej masie i po większości nie powinniśmy spodziewać się niczego innego. Ja już się nawet nie oburzam, staram się po prostu nie zauważać, bo musiał bym "pozabijać" większość ludzkiej populacji ;)

Przepraszam za słowotok, jak już dziś pisałem - czasem mnie ponosi, a że temat nie jest mi obcy to jakoś tak mi się "wylało".

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pomijam oczywiście aspekt, gdy nie mamy dostępu do Forum.

Zawsze odpisuję, nawet gdy rzeczona pw pozbawiona jest dla mnie jakiegokolwiek interesującego słowa. Piszę wprost, że nie jestem zainteresowana i już.

Dziwi mnie jednak fakt, że ktoś zupełnie pozostawia moją pw bez odpowiedzi, a widać, że buszuje po Forum.

Czy to brak tzw. kultury osobistej czy brak miejsca w skrzynce ;) ?

Gwoli wyjaśnienia dodam, że dotyczy to wyłącznie nowych Użytkowników, ze "starymi" znajomymi oczywiście taka sytuacja nie ma miejsca.

Wam również się to zdarza?

K: Super temat :poklon:

Niestety uważam, że brak kultury, w tej chwili nie pamiętam czy miałam podobną sytuację, ale brak kultury ZAWSZE mnie irytuje, a nawet wścieka...

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

K: Super temat

Tak, temat niby nie pozorny a emocje budzi  :mur:

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum odpisuję zawsze.

W innym miejscu odpisuję rzadko. Nie jest to z mojej strony brak kultury, zapewniam. Bo jeśli opisałam ściśle swoje preferencje (np. wiek, rodzaj seksu, który mnie interesuje, itd., itp.), a piszą do mnie osoby, które w tych ramach się nie mieszczą, to znaczy, że mają mnie w głębokim poważaniu. Dlaczego mam się wysilać dla osoby, której nie chciało się przeczytać mojego opisu?

Nie odpisuję tam też na pw. typu "hej", "cześć" - to po prostu żenujące. I kolejna żenada - pierwsza wiadomość mega wulgarna. Nie znajduję przyjemności konwersacji z takim delikwentem. 

• Lubię 9

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mi kiedyś gość napisał, że widzi, że ma wiadomość ode mnie, ale nie może zobaczyć jej treści. Przy limicie wiadomości, jak nie jesteś VIP, dzieją się takie dziwne rzeczy czasem.

Brednie. Nie ma drugiego tak zadbanego forum chyba na całej kuli ziemskiej. Jeżeli ktoś ma limit nie może odpisać, napisać. I tyle. W dodatku ma o tym pełną informację wyjebaną, wielkości stodoły. Nie istnieje tu coś takiego że ktoś widzi wiadomość ale nie może jej odczytać. No chyba że jest w karnej grupie i nawet o tym nie wie, bo nie czyta co mu pisze (to wyjebane wielkości stodoły) albo Cię robi w ciula bo mu się pisać nie chce. Dbam o to żeby tu nie panowała dezinformacja i jeżeli ktoś mi powie że czegoś nie wie, to go zabiję śmiechem. Tu się każdego instruuje od samego początku co ma zrobić, gdzie pójść, co kliknąć, co wybrać. Do wszystkiego są komunikaty. Więc nie opowiadaj tu historii o dziwnych rzeczach których nie ma.

Co do całego tematu, niezły temat jest.

Dlaczego ludzie nie odpisują?

- Bo są niekulturalni

- Bo mają limit i wolą się pozbyć wiadomości a odpisać innym

- Bo są burakami cukrowymi i nie wiedzą że w ogóle mają wiadomość i że się świeci koperta na czerwono

- Bo mają to w dupie

- Inne.

• Lubię 10

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też nie przypominam sobie żebym kiedyś nie odpisał. Może gdy przeczytałem jakąś wiadomość na telefonie, a później o niej zapomniałem (często nie odpisuję przez telefon z powodów takich o jakich pisał Luke).

Są miejsca, gdzie opisując wymagania ma prawo się nie odpowiedzieć, kiedy odzywa się ktoś kto nas nie interesuje, jednak forum to miejsce dyskusji i odpowiedź jest pożądana.

Jednak mam wrażenie, że wywalenie na całą sprawę i lenistwo są ponad brak kultury, chociaż nie chcę jej umniejszać, bo w sumie dwie pierwsze cechy wpisują się w definicję trzeciej ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie istnieje tu coś takiego że ktoś widzi wiadomość ale nie może jej odczytać. No chyba że jest w karnej grupie i nawet o tym nie wie, bo nie czyta co mu pisze (to wyjebane wielkości stodoły) albo Cię robi w ciula bo mu się pisać nie chce. 

Na pewno mu się nie "nie chciało", bo odpisał, tylko napisał, że nie widzi treści. Może był w jakiejś grupie "karnej" faktycznie, tego nie wiem. 

Opowiadam akurat jak BYŁO, więc zamiast się denerwować, po prostu odnotuj, że coś takiego było, bo może był błąd z nie twojej winy na przykład. Ja sam prowadzę (choć nie jako technik ale redaktor) witrynę DUŻO większą od tego forum i zdaję sobie sprawę, że czasem mimo że się wszystkiego dopilnuje, pojawiają się jakieś błędy. Bugi pojawiają się w programach największych korporacji, to normalna rzecz.

To tak na marginesie, bo ludzie najczęściej nie odpisują po prostu dlatego, że się im nie chce.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...