Skocz do zawartości
Ginger

"newsweek": Poliamoryści W Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Dla jednych poliamoryści, dla drugich dziwkarze :)

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/newsweek-poliamorysci-w-polsce,1,5552900,wiadomosc.html

Dla poczytania, kto chce, ale ja przy okazji mam pytanie.

Kto z Was - tak z ręką na sercu - przyzna, że w układach wielokątnych szuka nie tylko sexu, ale i miłości?

Może po prostu czułości, zainteresowania, zrozumienia, emocji, bliskości??

Czy jesteśmy bliżej poliamorystów, czy sexiarzy ?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie zdecydowanie poliamoria w wersji light.

Sex wyzuty z emocji jest jedynie imitacja bliskosci.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego sex nie ma być wyłącznie sexem i niczym więcej? 

Dlaczego sex bez głębszych emocji (pozaseksualnych) jest gorszy niż sex dla zabawy?

Przepraszam, ale czy to nie jest pewne zakłamanie, że tłumaczymy sobie zwykłe pieprzenie się z kochankiem tym, że nie jest ono takim spełnieniem potrzeb seksualnych? Usprawiedliwiamy się przed samymi sobą? 

I co z tego, że kochanka lubimy? Lubię też wiele innych osób, ale nie mieszam w to poliamorii. ;)

Dlaczego fakt zaprzyjaźnienia się z kochankiem ma być już poliamorią (jak nazwa sugeruje miłością do wielu osóB)?

Poliamoria to z założenia związek osób, które się kochają. Z cuckoldem więc nie ma, a przynajmniej nie powinien mieć, nic wspólnego, za wyjątkiem seksu nie tylko z jednym partnerem.

Powyższe to moje zdanie.

Sex wyzuty z emocji jest jedynie imitacja bliskosci.

A dlaczego mam szukać w cuckoldzie bliskości? Od bliskości mam mojego mężczyznę - to  raz.

Dwa - sex dla sexu też niesie ze sobą emocje, choć zupełnie inne niż w związku.

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zuziu, ale ja nie mowilam tego w kontekscie cuckoldu, a mojego zycia osobistego.

Dluga to historia, mysle ze na tym forum nie znalazlaby zrozumienia .

Sex tylko dla zabawy tez jest zajebisty I zdarza mi sie czesciej niz czesto :P

Tyle, ze jak dla mnie odarty jest z bliskosci .

Cos za cos, no nie ...?

:)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego sex nie ma być wyłącznie sexem i niczym więcej? 

Dlaczego sex bez głębszych emocji (pozaseksualnych) jest gorszy niż sex dla zabawy?

Przepraszam, ale czy to nie jest pewne zakłamanie, że tłumaczymy sobie zwykłe pieprzenie się z kochankiem tym, że nie jest ono takim spełnieniem potrzeb seksualnych? Usprawiedliwiamy się przed samymi sobą? 

Zou, ale kto tak powiedział??

Ani tu, ani gdzie indziej na forum!

Tak cuckold to sex! Czysty sex, perwersyjny, wyuzdany, lubieżny!

Ale ja pytam, czy może ktoś ... szuka czegoś więcej niż tylko sexu.

Może szuka, a może znalazł. I chciałby o tym nam powiedzieć.

Sam cuckold - czyli zdrada kontrolowana - to ogromne emocje. Zdecydowanie większe niż samo zakochanie.

To burza, huragan i sztorm 10 w skali beauforta.

Z nazwą poliamoria spotkałam się po raz pierwszy i mnie to zaciekawiło.

:*

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie nie "coś za coś", bo tego jednego "cosia" nie szukam. ;)

Gi, chyba źle  mnie zrozumiałaś. Nie twierdzę, że ktoś tak powiedział. To tylko moje dywagacje nt. ewentualnych powiązań poliamorii i cuckoldu oraz każdego z osobna.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli kobieta (będąca w związku) szuka/oczekuje czegoś więcej niż seks w relacji z kochankiem, powinna zastanowić się nad swoim związkiem, najwyraźniej  czegoś w nim brakuje i ośmielę postawić tezę, iż brakuje najważniejszego: miłości.

Zgadzam się z Zuzą w całej rozciągłości, to że lubię kochanka, przyjaźnię się, nie oznacza miłości, którą darzę wyłącznie Męża.

Co do zjawiska poliamorii to zupełnie tego nie rozumiem, ale ja nie muszę wszystkiego rozumieć.

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jestem kochliwa.

I lubię to :)

Niczego mi w moim małżeństwie nie brakuje.

Kocham i jestem kochana.

Natomiast zdarza mi się folgowac uczuciom za pełna wiedza i AKCEPTACJA męża.

Taki podwójny cuckold, można by rzec.

Ale jak już mówiłam, nie spodziewam się zrozumienia ani nie szukam go na tym forum ;)

Nie interesują mnie słowne przepychanki która prawda jest lepsza , mojsza , srojsza.

Po prostu mówię jak jest u mnie :)

Ginger chyba zrozumie moje intencje .

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Alice, nie widzę tu przepychanek, a wyrażenie własnych opinii. U Ciebie jest tak, u mnie inaczej. Nie wypowiadam się wszak w imieniu całego forum, a wyrażam jedynie swoje zdanie. :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ginger chyba zrozumie moje intencje .

Tego jestem już pewna.

A co wtedy, gdy jesteście zakochane w kochanku, który nie odwzajemnia Waszych uczuć?

Ba, być może są nawet dla niego zbędnym balastem ;) ale dla dobrego seksu z Wami ciągnie go.. do czasu gdy się zmęczy i odejdzie.

Z całą pewnością nie przyzna się do tego, że tychże uczuć nie odwzajemniał, co najwyżej bąknie, że żona coś podejrzewa, że w pracy musi dłużej.. i tym samym będzie pomału wygaszał relację.., której udźwignąć już nie miał siły..

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...