Skocz do zawartości
illa

Antykoncepcja

Antykoncepcja  

319 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy stosujesz antykoncepcję?

2. 2. Jeśli stosujesz, jest to:

• Prezerwatywa
    • Antykoncepcja hormonalna (tabsy, plastry)
    • spirala wewnątrzmaciczna
    • kalendarzyk małżeński
    • inna, jaka?
    • szklanka zimnej wody zamiast ;)
    • stosunek przerywany

Rekomendowane odpowiedzi

Stwierdzam że: powinnyście się napić razem wódki. I nic więcej nie będę stwierdzał. Wolałbym żeby temat był o antykoncepcji a nie wałkowaniem tego czy i jak się ktoś w nim wyraził.

Ale to ona zaczęła! :tease:  :hit2:

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to ona zaczęła! :tease:  :hit2:

Ostatnio, a było to jakieś ohnaście lat temu, czyli strasznie bardzo dawno temu, słyszałam taki tekst w piaskownicy.

Wracając do tematu, Kobieto, wiesz, progesteron doskonale reguluje brak zdecydowania i huśtawki nastrojów, ale to raczej dla dorosłych kobiet.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A tobie na brak poczucia humoru to chyba nic nie pomoże;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mówiono mi też: jesteś starsza i mądrzejsza, ustąp, co niniejszym czynię.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tak formalnie kalendarzyk metodą antykoncepcji nie jest. Jest powstrzymaniem się od współżycia w dni płodne. Antykoncepcja uniemożliwia, a może raczej minimalizuje, ryzyko zajścia w ciążę w dowolnym dniu cyklu kobiety, IMHO. No bo tak na chłopski rozum - czy celibat też można byłoby nazwać antykoncepcją?

Właśnie o to mi chodziło pisząc mojego posta, za którego zostałam skarcona.Zwłaszcza, ze ankieta jest tak skonstruowana ze odpowiadając na pierwsze pytanie przecząco muszę pózniej wybrać jedna z opcji, a którą? Skoro nie stosuje? Znaczy stosuje ale to nie do końca antykoncepcja? A jeśli to nie forma antykoncepcji to czemu znajduje sie w ankiecie?Chciałam tego uniknąć i napisałam żeby może sie nie czepiać tylko pisać jaki kto ma sposób na to żeby w ciążę niechcianą nie zajść. I juz:)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W nawiazaniu do tematu ankiety chcialbym wyrazic swoja opinie.

W moim przekonaniu w przypadku rezygnacji z dalszego potomstwa oraz zalozeniu obowiazku rownomiernej odpowiedzialnosci antykoncepcji obojga partnerow pojawiaja sie nowe mozliwosci po stronie mezczyzny .

1.Mezczyzna wcale nie musi byc skazany tylko na uzywanie prezerwatyw lub przerywanie stosunku.

2.Metody te oznaczaja bowiem tylko "sredni" a nie wysoki stopien zabezpieczenia przed ciaza i chorobami.

3.Mezczyzna moze uwolnic kobiete od stalego zazywania hormonow  oraz sam siebie od placenia niechcianych alimentow jesli sam sie wysterylizuje.

4.Prezerwatywa nie chroni w 100 % przed przenoszeniem roznych chorob (w tym Hepatitis B)

5.Najlepszym srodkiem ochrony przed chorobami jest systematyczna kontrola zdrowia partnerow oraz wzajemne zaufanie.

6.Tabletki antykoncepcyjne nie gwarantuja 100 % bezpieczenstwa

7.Tylko lekarz moze zagwarantowac kobiecie odpowiedni stopien bezpieczenstwa dzieki roznym metodom wprowadzenia do organizmu trwalej ilosci hormonow. Np. wprowadzenie 3 letniej kapsulki. 

8. Wszystkie domowe metody antykoncepcyjne sa nieskuteczne.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

(w tym Hepatitis

Jans a o którym Hepatitis mówisz ????

Bo trzeba zaznaczyć, że najgorzej by było zarazić się Hepatitis typu C  :redevil: . Zwykłe zapalenie wątroby inaczej zwaną żółtaczką jest wyleczalne :)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans a o którym Hepatitis mówisz ????Bo trzeba zaznaczyć, że najgorzej by było zarazić się Hepatitis typu C :redevil: . Zwykłe zapalenie wątroby inaczej zwaną żółtaczką jest wyleczalne :)

Tak Aniulku , zamiast C wskoczyla mi niepotrzebnie ikonka , powinno byc tak napisalas Hepatitis C. Dzieki !

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

8. Wszystkie domowe metody antykoncepcyjne sa nieskuteczne.

No popatrzcie, jaki znawca. Miły Kolego, od czterech lat stosuję i przy naszym obopulnym naprawdę dużym temperamencie od czterech lat jest skuteczna. Wystarczy zawziętość i rozwaga:)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Do czasu. ;)

Córka mojego rozważnego kolegi już do szkoły chodzi. ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...