Skocz do zawartości
illa

Antykoncepcja

Antykoncepcja  

319 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy stosujesz antykoncepcję?

2. 2. Jeśli stosujesz, jest to:

• Prezerwatywa
    • Antykoncepcja hormonalna (tabsy, plastry)
    • spirala wewnątrzmaciczna
    • kalendarzyk małżeński
    • inna, jaka?
    • szklanka zimnej wody zamiast ;)
    • stosunek przerywany

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Sailor&Lula pisze:

@PoznańskaPara a to miedziana nie jest z założenia niehormonalna?

Teraz są różne, różniste spiralki... Żonka pierwszą miała na 3 lata, teraz ma drugą na 5 lat

3 minuty temu, Sailor&Lula pisze:

Przez jaki czas stosowaliście stosunek przerywany? Z kochankami również?

Przez 10 lat. Z innymi igraszki były w prezerwatywie z reguły. Żonka miała regularny cykl więc w dni niepłodne oczywiście pozwalaliśmy sobie na luksus "do końca" .

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, PoznańskaPara pisze:

Żonka miała regularny cykl więc w dni niepłodne oczywiście pozwalaliśmy sobie na luksus "do końca"

No, dla mnie na przykład, nie jest to tak oczywiste ;) . Nie mam odwagi, pomimo regularnego cyklu. Zresztą, mój Mąż nie ma ciśnienia na finał we mnie.

5 minut temu, PoznańskaPara pisze:

Teraz są różne, różniste spiralki... Żonka pierwszą miała na 3 lata, teraz ma drugą na 5 lat

Zastanawia mnie, po co hormony w spirali miedzianej, skoro ma ona inne działanie niż hormonalna? Napiszcie, co to za spirala (nazwa)? Może być na priv. :)

Lula.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Sailor&Lula pisze:

Napiszcie, co to za spirala (nazwa)?

Lula, ja stosuję już od 4,5 roku Mirenę.

ja osobiście jestem zachwycona, zresztą E. również. 

Zero okresu, zero dolegliwości, zero problemu.

L.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Leta&Emiliano pisze:

Lula, ja stosuję już od 4,5 roku Mirenę.

ja osobiście jestem zachwycona, zresztą E. również. 

Zero okresu, zero dolegliwości, zero problemu.

L.

Ok, ale o ile wiem, Mirena jest polietylenowa ze zbiorniczkiem hormonalnym, a nie miedziana. 

Lula.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Sailor&Lula pisze:

No, dla mnie na przykład, nie jest to tak oczywiste ;) . Nie mam odwagi, pomimo regularnego cyklu. Zresztą, mój Mąż nie ma ciśnienia na finał we mnie.

Też nie mamy na to parcia, ale czasem przy stałym kochanku kobietę kręci jak on kończy w niej. Poza tym w płodne dni unikaliśmy jakichkolwiek spotkań... 

7 minut temu, Sailor&Lula pisze:

Zastanawia mnie, po co hormony w spirali miedzianej, skoro ma ona inne działanie niż hormonalna? Napiszcie, co to za spirala (nazwa)? Może być na priv. :)

Mój błąd... To nie jest spiralka miedziana... 

https://www.tourmedica.pl/blog/jaydess-antykoncepcyjna-wkladka-hormonalna/

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Sailor&Lula pisze:

Mirena jest polietylenowa ze zbiorniczkiem hormonalnym

tak.

na miedzianą, ze względu na skutki uboczne nie zdecydowałam się.

było nie było jest to i tak przy wkładce hormonalnej mniejsza podaż hormonów niż dosutnie. zwiększa bezpieczeństwo wątroby, co też nie pozostaje bez znaczenia.

L.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Leta&Emiliano pisze:

tak.

na miedzianą, ze względu na skutki uboczne nie zdecydowałam się.

było nie było jest to i tak przy wkładce hormonalnej mniejsza podaż hormonów niż dosutnie. zwiększa bezpieczeństwo wątroby, co też nie pozostaje bez znaczenia.

L.

Ja myślałam o miedzianej, bardzo nie chcę jakiejkolwiek hormonalnej. Jednakże moja ginekolog, której ufam, nieco mnie nastraszyła przebojami, jakie mogą się wydarzyć przy miedzianej właśnie... ?‍♀️ Nadal pozostaję goła i wesoła...

Lula.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Sailor&Lula pisze:

Ja myślałam o miedzianej, bardzo nie chcę jakiejkolwiek hormonalnej. Jednakże moja ginekolog, której ufam, nieco mnie nastraszyła przebojami, jakie mogą się wydarzyć przy miedzianej właśnie...

no ja właśnie też chciałam miedzianą...konsultowałam to u kilku lekarzy...zdania są jednakowe...przynajmniej były, a chciałam uniknąć hormonów...nie udało się, nie żałuję...nie mam żadnych problemów...najmniejszych...szykuję się powolutku na badania i wymianę, bo już na inną metodę się nie zdecyduję.

W 100 % rozumiem Twoje obawy.

L.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Szklanka zimnej wody jest the best :):lach: 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Od mojej ostatniej ciąży z małymi przerwami jako antykoncepcję przeciwciążową stosowałam tabletki hormonalne. I po 17tu latach stosowania zaczęłam mieć problemy z suchością pochwy.

Przeszłam na krążki dopochwowe (NuvaRing), ale one znowuż  wywołały inny poważny skutek uboczny. Po roku zaczęłam odczuwać bóle przy skurczu pochwy podczas orgazmu.

Zdesperowana wróciłam do tabletek (Belara), ale zaczęłam też myśleć o niehormonalnej spiralce. 2 miesiące temu podjęłam decyzję. Odrzuciłam tabletki i przewertowałam internet w celu znalezienia jak najodpowiedniejszej dla mnie wkładki domacicznej niehormonalnej. Poszukałam dobrego lekarza w mojej okolicy, który może mi ją założyć (okazał się być nim jeden z moich lekarzy:)) i mam założoną niehormonalną wkładkę domaciczną najnowszej generacji IUB Ballerine.

W dniu 28.07.2020 o 12:00, Sailor&Lula pisze:

myślałam o miedzianej, bardzo nie chcę jakiejkolwiek hormonalnej. Jednakże moja ginekolog, której ufam, nieco mnie nastraszyła przebojami, jakie mogą się wydarzyć przy miedzianej właśnie...

Zakładanie nie było komfortowe, ale da się wytrzymać. Pierwszą dobę czułam ból w podbrzuszu  i przez 4 dni miałam  jeszcze krwawienie. Obecnie nie czuję już żadnych dolegliwości, ale to w sumie jeszcze nadal początek.  Libido na wysokim poziomie i w końcu robię się mokra jak kiedyś :)

P.S.: Jeśli któraś z Pań stosuje tabletki Belara, to mam do oddania całą jedną dobrą nieotwartą paczkę :) 

• Lubię 2
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...