Skocz do zawartości
illa

Antykoncepcja

Antykoncepcja  

320 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy stosujesz antykoncepcję?

2. 2. Jeśli stosujesz, jest to:

• Prezerwatywa
    • Antykoncepcja hormonalna (tabsy, plastry)
    • spirala wewnątrzmaciczna
    • kalendarzyk małżeński
    • inna, jaka?
    • szklanka zimnej wody zamiast ;)
    • stosunek przerywany

Rekomendowane odpowiedzi

Dwóch partnerów stałych i zdrowych. A Ela już po zabiegu - zabieg wykonany laparoskopowo przez pępek, jajowody przecięte, następnie podwiązane klipsami tytanowymi - jak nas zapewniono najpewniejszy sposób.

Link do filmiku poglądowego, który pokazano nam w klinice (z tym, że na filmie pokazane są jeszcze inne proponowane metody zablokowania jajowodów):

https://www.youtube.com/watch?v=qzU0E71IJMk

Bardzo szybko wraca się do formy, zalecana jest jednak wstrzemięźliwość seksualna 2 tygodnie po zabiegu.

Pozdrawiamy

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli sex z osobami trzecimi to prezerwatywa zaś Ja nie stosuje żadnej antykoncepcji ...

Podkusilo mnie i od pól roku mam spiralę , nie bardzo jestem zadowolona -mniejsza aktywnosc sexualna przechodzą mnie mysli usunięcia.;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kocico ta mbiejsza aktywność seksualna z powodu zmiejszenia libido czy jakieś inne ograniczenia? Ja też miałam kiedyś spiralę i wyciągnęłam po 3 miesiącach z powodu nieustannego krwawienia. Zastanawiam się nad powrotem do tej formy antykoncepcji więc Twoje zdanie jest dla mnie cenne:)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kocico ta mbiejsza aktywność seksualna z powodu zmiejszenia libido czy jakieś inne ograniczenia? Ja też miałam kiedyś spiralę i wyciągnęłam po 3 miesiącach z powodu nieustannego krwawienia. Zastanawiam się nad powrotem do tej formy antykoncepcji więc Twoje zdanie jest dla mnie cenne:)

Każda z nas jest inna więc trudno doradzac wiecej informacji wyslalam na Pw pozdrawiam :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wraz z żoną zdecydowaliśmy sie na wkładkę hormonalną. Oprócz nie regularnych miesiączek nie ma żadnego problemu , a libido skoczyło ostro do góry. I mamy na to dowody :P

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie żona (52 lata) przeszła klimakterium i możemy do syta bez żadnej antykoncepcji. Wcześniej próbowaliśmy hormonalnej ale źle wpływała na zdrowie więc używaliśmy prezerwatyw. Na początku małżeństwa stosowaliśmy kalendarzyk małżeński i dorobiliśmy się trójki dzieci. 

• Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w starej piosence "... Polska margaryna mleczna, przeciw ciąży jest skuteczna..." :lach:

A tak na poważnie, trochę tych metod przerabialiśmy : tabletki anty, gumki, stosunek przerywany, a aktualnie od kilku lat spiralka. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, PoznańskaPara pisze:

stosunek przerywany,

Jak Wam się sprawdzała ta niemetoda? ;)

17 minut temu, PoznańskaPara pisze:

aktualnie od kilku lat spiralka. 

Rozumiem, że miedziana?

Lula.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 28.07.2020 o 11:20, Sailor&Lula pisze:

Jak Wam się sprawdzała ta niemetoda? ;)

Dawaliśmy jakoś radę, ważne że liczebność potomstwa się nie powiększyła... 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@PoznańskaPara a to miedziana nie jest z założenia niehormonalna?

Przez jaki czas stosowaliście stosunek przerywany? Z kochankami również?

Lula.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...