Skocz do zawartości
illa

Antykoncepcja

Antykoncepcja  

319 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy stosujesz antykoncepcję?

2. 2. Jeśli stosujesz, jest to:

• Prezerwatywa
    • Antykoncepcja hormonalna (tabsy, plastry)
    • spirala wewnątrzmaciczna
    • kalendarzyk małżeński
    • inna, jaka?
    • szklanka zimnej wody zamiast ;)
    • stosunek przerywany

Rekomendowane odpowiedzi

Zouzo, bo to kobieta ma byc rozwazna nie facet. To ona chyba wie co się dzieje z jej ciałem.Aniulek masz na myśli, ze przy małym temperamencie sie to sprawdza? Nie wiem o co Ci chodzi w tym poście.Prawa natury są najbardziej przewidywalną rzeczą na tym świecie. Trzeba tylko mieć ochotę, czas i upór żeby je poznać i wykorzystać. Taka moja zasada. Nie musi sie nikt ze mną zgadzać.

Jesli dobrze zrozumialem recepte na antykoncepcje mojej Szanownej Kolezanki to zupelnie wystarczy rozwaga kobiet ?

Czyli kobieta ma rozwazyc czy chce miec dzidziusia czy nic i jesli nic to juz zadne inne srodki sa niepotrzebne ?

A facet moze robic co chce bo od niego nie jest przez Kolezanke wymagana rozwaga ?

Hmm, rewolucyjne stanowisko.

Prawnie rzecz biorac w przypadku niechcianej ciazy facet bedzie sie mogl powstrzymac od placenia alimentow bo to kobieta zle rozwazyla. Ona chciala dzidziusia a on nic a wiec nic nie musi placic.  Czy to Szanowna Kolezanka przewidziala w swojej metodzie ?

A moze facet zawsze musi placic ? I rozwaga niepotrzebna ?

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

coca-cola zero dziala antykoncepcyjnie, 3 łyki przed , 2 łyki po i jeden w trakcie

Nareszcie jakas rozsadna propozycja :lach: 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Radek, dnia 20 Sierpnia 2013 - 00:27, napisał(a):coca-cola zero dziala antykoncepcyjnie, 3 łyki przed , 2 łyki po i jeden w trakciea moze jeden - zamiast ? :redevil:

No to nareszcie schodzimy z oblokow (....uffff)  na ziemie.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, chyba z tymi lekcjami biologii to kiepsko było. Przeniesienie spermy,

Nie wiem na jakie lekcje biologii chodziłaś, ale mnie nie uczyli o przenoszeniu spermy. Mówili natomiast, jak długo żyje plemnik, w jakich warunkach ginie oraz jaki nośnik musi mieć aby dostać się do kom. jajowej;) Resztę można wydedukować, pilnować tego i wszystko ok!

Mi się udaje. Oczywiście nie namawiam nikogo do stosowania tych metod bo nie u wszystkich sie to sprawdza, ale nie jest to bynajmniej wina natury "płatającej figle";)

Jak zwykle rację ma większość i tylko hormony są ok. A tak naprawdę bardzo wiele osób tu na forum stosuje np stosunek przerywany. Tylko nie chcą o tym mówić.

Ja staram się żyć w zgodzie z naturą i mogłabym wam polecić wiele atrykułów i badań na temat złego wpływu hormonów na organizm, ale nie zrobiłam tego ponieważ zaraz dostałoby mi się "żem mentorka", w zamian pojawiło sie wielu mentorów przekonujących mnie o braku rozsądku, głupocie, braku libido i nudzie w seksie. 

No cóż.....

I jeszcze kolega, któremu antykoncepcja naturalna kojarzy się tylko z alimentami. Mi nie.

Każdy ma swoje metody, lepsze czy gorsze. Nie powinniśmy chyba nikogo naskakiwać za jego zdanie i sposób życia.

Niech mi ktoś poda choć jeden poważny minus metod naturalnych.

A na rozluźnienie, patrzcie co znalazłam w wiki:

Kupowanie środków antykoncepcyjnych powoduje wzrost ekonomiczny, gdyż zmniejsza liczbę dzieci i zużycie deficytowych surowców, a zwiększa liczbę pracujących kobiet.

:indians: 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze kolega, któremu antykoncepcja naturalna kojarzy się tylko z alimentami. Mi nie.

Wywolany do tablicy na lekcji biologii odpowiadam :

poniewaz mezczyzna nigdy nie zajdzie w ciaze i dlatego kobieta nigdy nie bedzie musiala mu placic alimentow.Czy to tez bylo na lekcjach biologii? A moze byly wagary i jest luka w pamieci ?

NPR wg definicji WHO nie jest metodą antykoncepcyjną, ponieważ wymaga powstrzymania się od stosunku w określonych fazach cyklu.   http://republikakobiet.pl/seks/antykoncepcja/antykoncepcja-naturalna/Przegląd systematyczny z 2007 roku wykazał, że skuteczność średnia metod objawowo-termicznych to 80-87%, a skuteczność przy przestrzeganiu wszystkich zaleceń danej metody to 97-98%; dla metody Billingsów (sluzowej) wartości te wynoszą odpowiednio 78% i 97%.

NPR nie jest niezawodna metoda antykoncepcyjna  :mur::mur::mur:  

a juz napewno nie nadaje sie do ZK czyli Zdrady Kontrolowanej.

Zatem nie generalizuj i nie twórz nowej ideologii w oparciu o sama siebie, bo życie takie piękne jak Ci się wydaje, nie jest.

Wystarczy częste podróżowanie i zmiany czasu, wystarczy zaburzona gospodarka hormonalna, wystarczy łatwość do chorób i jeszcze wiele innych czynników, które zakłamują naturalne objawy fazy cyklu. 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

coca-cola zero dziala antykoncepcyjnie, 3 łyki przed , 2 łyki po i jeden w trakcie

unikasz niechcianej ciąży - ale kurna próchnica zębów czyha za rogiem :lach:

z której strony się nie obejrzeć - to dupa z tyłu

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm

Myślałam, ze rozmawiamy tu o tym kto co stosuje, a nie która metoda jest najskuteczniejsza ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego kobieta nigdy nie bedzie musiala mu placic alimentow.

I tu jesteś w błędzie. Kobieta nie jest zwolniona z płacenia alimentów, niech mnie poprawi jakiś prawnik, ale gdy prawa opieki są przyznane ojcu to kobieta musi płacić. W tym przypadku, to, że ona była w ciżąy nie zwolni jej od tego :lach:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...