Skocz do zawartości
Zouza

Seks A Stres

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś świat pędzi szaleńczo do przodu nic sobie nie robiąc z pojedynczego człowieczka, praca, dom, kredyt, rodzina... wakacje, kasa, zjeb....ne auto, syn złamał nogę, potracili mi psa. Jak tak sobie myślę to stres jest moja codziennością, Seks zawsze odrywał mnie od przyziemnych bolączek, angażuje się mocno zarówno fizycznie jak i mentalnie nie pozostawiając sobie miejsca na rozmyślania o problemach czy czymkolwiek innym niż MY TU I TERAZ. Moja aktywność seksualna od zawsze była jakby inną rzeczywistością, innym zamkniętym światem z bardzo selektywnymi filtrami tego co doń się dostaje. Seks odpręża... nie ma nic bardziej błogiego jak ten stan zupełnego niczego w głowie i zmęczenia kiedy oddech dopiero się uspokaja a oczy wciąż się śmieją. Czy przez stres mam mniejszą ochotę na seks? No nie wiem, mam wadę genetyczną (chromosom Y, który czyni mnie facetem) i wystarczy naprawdę błahostka, kawałek cycka, blady pośladek czy czasami tylko figlarne słowo żeby przełożyć mi tryb z normalny na seks ;)

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie niestety stres potrafił spowodować opad nawet w trakcie seksu :( wstydliwa historia ale prawdziwa.

Też wszystko zależy od poziomu stresu nieraz pomaga się odstresować a nieraz zachętę traktuję jak molestowanie :(

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

on:

stres = gorszy sex

luz = lepszy sex

sex -  rozładowuje stres

tak działa u mnie.

aha, od stresa kurczy mi się fiutek  :facepalm:

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie niestety stres potrafił spowodować opad nawet w trakcie seksu :( wstydliwa historia ale prawdziwa.

Też wszystko zależy od poziomu stresu nieraz pomaga się odstresować a nieraz zachętę traktuję jak molestowanie :(

on:

stres = gorszy sex

luz = lepszy sex

sex -  rozładowuje stres

tak działa u mnie.

aha, od stresa kurczy mi się fiutek  :facepalm:

Zgodzę się z powyższymi.

Stres a co za tym idzie procesy myślowe jak rozwiązać problem przez który ten stres się pojawił powodują opad organu. Jak mam mocno stresujące sytuacje, to nawet seks nie pomoże na odwrócenie myślenia.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Stres a co za tym idzie procesy myślowe jak rozwiązać problem przez który ten stres się pojawił powodują opad organu. Jak mam mocno stresujące sytuacje, to nawet seks nie pomoże na odwrócenie myślenia.

Poważnie? Dla mnie seks jest właśnie wtedy swoistym oczyszczeniem, pozwala złapać perspektywę, uwolnić się z pętli defetyzmu. Stres najbardziej wpływa na procesy logiczne, czasami wydaje się, ze sytuacja jest bez wyjścia bo fokusujemy się jedynie na wąskim spektrum problemu bez zdolności do powiedzenia samemu sobie "i co z tego". Pamiętacie Scarlet z Przeminęło z wiatrem? "Jutro też jest dzień, jutro o tym pomyślę".
  • Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętacie Scarlet z Przeminęło z wiatrem? "Jutro też jest dzień, jutro o tym pomyślę".

Ale z tym trafiłeś Kiki!! Tak mam z problemami, w aspekcie nie seksualnym gdy nie wiem jak do niego podejść tak sobie mówię.  I jutro na ogół przychodzi świeże spojrzenie. A jeśli przed jutrem jest seks to bywa, że nadchodzi eureka  :ksiez:

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z tym trafiłeś Kiki!! Tak mam z problemami, w aspekcie nie seksualnym gdy nie wiem jak do niego podejść tak sobie mówię.  I jutro na ogół przychodzi świeże spojrzenie. A jeśli przed jutrem jest seks to bywa, że nadchodzi eureka 

Bo to zdrowe podejście. Zazwyczaj skupiamy się na samym problemie ale on już przecież jest i będzie. Jak mawiają co się stało to się nie odstanie.... Trzeba nabrać dystansu, złapać oddech, pozwolić by wszystko płynęło obok.. a jak zrobić to skuteczniej niż spaść w wir namiętności. 
  • Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Seks i stres to temat rzeka.Temat uniwersalny, zwiazany z podstawowymi funkcjami czlowieka.

Inaczej do niego podchodza kobiety a inaczej mezczyzni.

Od wielu lat temat ten jest mi bliski bo zajmowalem sie nim pomagajac w rekonwalescencji seksualnej , impotencji i zaburzeniach erekcji u mezczyzn.

Od mezczyzn ciagle sie wymaga , ze maja stanac na “wysokosci zadania” zawsze i wszedzie a wiec nie tylko w pracy ale i w zyciu seksualnym i rowniez poza nim.
Takie oczekiwanie czesto wywoluje stres  oraz w rezultacie problemy z erekcja i psychiczny dolek.
Wsrod meskiego grona dobrze jest znane pojecie strachu przed “cipka” czyli seksu. Jest to realny strach.
Strach przed kapitulacja tylko ja przyspiesza.Powstaje bledne kolo ktorego zrodlem jest bardzo czesto stres i brak wiary we wlasne mozliwosci.

Zadania ktore stoja przed mezczyzna sa o wiele wieksze niz jest to w przypadku kobiety.
Jak sie mowi , mezczyzna ma w zyciu trzy zadania do wykonania :
posadzic drzewo, splodzic syna i wybudowac dom. Czyli  w skrocie : zabezpieczyc przyszlosc ludzkosci.
Kobieta tez ma nielatwe zadania. Jednak jest psychicznie mocniejsza od mezczyzny i zyje dluzej.

Mezczyzna ma za zadanie w seksie najpierw zadowolic kobiete a pozniej dopiero pomyslec o swojej satysfakcji.
To nie zawsze jest takie latwe kiedy nie ma innej opcji.

Nic dziwnego , ze jak juz wczesniej pisali przedmowcy zdarzaja sie wstydliwe przypadki meskiej kapitulacji.
Przyczyna takiego stanu rzeczy jest spoleczenstwo i niewlasciwe wychowanie mlodych mezczyzn.
Model „macho“ byl , jest i bedzie wciaz aktualny.
To przeciez kobiety wyszukuja na ojca przyszlych wspolnych dzieci wlasnie takiego ktory potrafi isc przez zycie przebojem i jest zawsze niezawodny.

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

od stresa kurczy mi się fiutek

a od zimnej wody nie? 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

a ja jak mam seks... to nie mam stresu  :oops:

Seks...jest dla mnie lekarstwem ,na każdy stres inny seks.

Oczywiście są sytuacje które mnie rozkładają na łopatki ,a wtedy to przytulić mnie trzeba... 

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...