Skocz do zawartości
Małgosia

Gadżety

Rekomendowane odpowiedzi

Ja podchodzę do tego troche inaczej, dla mnie podstawa to dobry "mebel" mam tu na myśli oczywiście jakąś "maszynę" do stałego skrępowania partnerki, takie zabawki są już dość powszechnie dostępne nawet na Allegro, można oczywiście użyć wyobraźni i wykorzystać to co mamy w domu czyli wszelkie ramy łóżek, drążki do futryny, czy poprstu dwa dłuższe kijki a kobieta i tak się nie ruszy :) co do dodatków to myślę że najlepiej pomyśłeć co Cię jara i dlaczego a potem szybko do sklepu i gotowe.

P.S. Linka albo krawaty są niezbędne :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie: jaką linę polecacie na początek zabawy z wiązaniem? Jedna osoba wypowiedziała się w tym wątku, że bawełniana najlepsza. Ile metrów jest potrzebne? Jaka grubość?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek Amberto

Mam pytanie: jaką linę polecacie na początek zabawy z wiązaniem? Jedna osoba wypowiedziała się w tym wątku, że bawełniana najlepsza. Ile metrów jest potrzebne? Jaka grubość?

zależy to chyba od tego co chce się osiągnąć zawiązaniem tej liny (jak mocne skrępowanie) i pewnie trzeba samemu popróbować

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie, nie ma jednej zasady. Musicie sami spróbować, jednak lina na początek nie powinna być za sztywna i za gróba.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Byliśmy na wycieczce w Leroy Merlin i hmm mamy 2 liny :) bawełnianą 20mb i jakąś syntetyczną 5mb oraz haki :) przy łóżku :) W niedzielę będzie gorąco :devil:

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek Rycerz

Najlepsze liny są lniano-konopne

ale aby były miękkie trzeba je gotować w pszczelim wosku.

Łamanie i kilkakrotne gotowanie , da Wam liny delikatne a co najważniejsze ani trochę nie rozciągalne.

Lina musi się łatwo wiązać, być delikatna i nie może się rozciągać.

Co do grubości tu kupcie zestaw składający się z 6,8 i 12.

Długości kilka 2m kilka 5m dwie trzy 12m i dwie 20m.

Taki komplet to minimum do zabaw np. z podwieszaniem.

Co do innych gadgetów to wystarczy przejść się po dowolnym markecie budowlanym.

Tam znajdziecie masę inspiracji :-?:):)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę odgrzeję temat. Najpierw proponuję precyzyjnie określić co daje Wam nawięcej satysfakcji? Krępowanie - bondage czy chłostanie - spanking. Od tego większość zaczyna. I wtedy zacząć myśleć.

Sam wiem, że pomysły dosłwonie "leżą na ulicy", tylko trzeba mieć oczy szeroko otwarte.

Polecam wybrać się do jakiegoś marketu budowlanego, linek od groma ( grubość, faktura, kolor, materiał). Łańcuszki i łańcuchy, karabinki, materiały na metry.

Co ważne nikt nie będzie się na Ciebie dziwnie patrzył i zadawał wzrokiem pytać - Po co Ci to dziwaku?!

Jeśli bondage to każda strona żeglarska, alpinistyczna dostarczy Ci tyle wiedzy o węzłach i technikach linowych, że w rok tego nie pojmiesz.

Oczywiśćie takie strony nie mają zakłądki - JAK UŻYĆ TEGO W ŁÓŻKU :)

Mam nadzieje, że coś się przyda.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

to fakt, markety budowlane wszelkiej maści, to kopalnie materiałów do realizacji własnych pomysłów na akcesoria

jurysta

pomysł na dobry mebel, plaska kwadratowa podstawa do niej przytwierdzony pionowy słupek wysokości 2 m, na słupku dwie poprzeczki z regulacja ich wysokości, jedna krotka, na której przytwierdzasz sztucznego penisa, druga dłuższa, na której pośrodku mocujesz obroże na szyje, a na jej końcach uchwyty na ręce z paskami skórzanymi do zapięcia na nadgarstkach, regulacja poprzeczek służy do tego by uległa przytwierdzona do tego mebelka, stała cały czas na palcach :)

jakby co, mogę podesłać jakiś prowizoryczny rysunek

Chanel_no5

jeśli naznaczanie pod ubraniem nie wyszło, to może lepiej wiązanie, idzie zima, będzie można nosić golfy i dłuższe swetry, co sprzyja ukryciu sznurka

sznurek na szyję zakłada się jakby wiązało się krawat i dzielisz na dwie równe połowy, wiąże się jedną pęntelkę minimalnie powyżej biustu, drugą troszkę poniżej, trzecia na wysokości pępka, obie końcówki liny przekłada się miedzy nogami i wzdłuż kręgosłupa prowadzi do przerzuconego wcześniej przez szyję sznurka, po drodze wiąże się supełki na wysokościach jak z przodu i oplata ciało sznurkiem, korzystając z wcześniej zawiązywanych pętelek, które uniemożliwią sznurkowi unoszenie się w gore ciała i pozostanie on na swoim miejscu, na końcu sznurek zawiązuje się na przerzuconej na początku przez szyje pętli

jak powiedział, któryś z nieżyjących już wielkich poetów, "chodzi o to, aby język giętki mógł powiedzieć wszystko co pomyśli głowa"; nie wiem czy mi się to udało, ale się starałem :D

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam jeszczem, że jeśli ktoś decyduje się na BDSM to najpierw należy się obroża dla osoby uległej. W moim przypadku był to zwykły, czrny rzemyk. Symbol był i nie zdradzał postronnym ani słowa.

Kiedy pojawił się na mojej suczce, podczas jakiejś imprezy ktoś zapytał co to jest. Wcześniej nie nosiła biżu na szyji. To M. powiedziała wprost co i jak. Towarzystwo zareagowało śmiechem i niedowierzaniem. Myśleli, że to żart!!!

Jest też specjalny symbol triskelion http://pl.wikipedia.org/wiki/BDSM.

Swoją drogą pasuje też do cuckold.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek VerSlask

Sznury czerwone i czarne syntetyczno-bawełniane, do tego obroże w zależności od intensywności dominacji, smycze, klamerki na sutki własnej produkcji : )  kółko stalowe do ust, wibrujące jajeczko.

Kilka solidnych haków w pokoju

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...