Skocz do zawartości
odyseusz

Wazektomia

Rekomendowane odpowiedzi

Również myślę nad wazektomią jeszcze się wstrzymuje przez 2 lata do osiągnięcia pewnego wieku ale jestem coraz bardziej przekonany do tego kroku. W ZK i tak kobieta musi się zabezpieczać w jakikolwiek sposób. Wazektomia jako tako uwalnia własny związek, bo jest luźny seks z własną żoną bez obaw zajścia w ciążę, jeśli angażuje się osoba trzecia w współżycie to kobieta i tak musi się dodatkowo zabezpieczać (albo kochanek przez prezerwatywę) by uniknąć niechcianej ciąży. Inaczej jeśli wazektomii dokonuje kochanek, który ma styczność z większą ilością kobiet, chroni go to przed niechcianymi ciążami i konsekwencjami wynikającymi z tego tytułu.
Więc jeśli chodzi o "Cuckold" jeśli jesteś kochankiem jak najbardziej ma to sens, jako mąż odciążasz swoją żonę od antykoncepcji podczas wspólnych igraszek oczywiście bez udziału osób trzecich.
A jak wygląda seks? Moja żona ostatnio zmieniła tabletki na takie co mają mniej hormonów i od tego czasu jest bardziej chętna i spontaniczna jeśli chodzi o seks. Libido kobiet po odstawieniu znacznie podskakuje bo nie jest tłumione przez hormony. Więc łatwo sobie wyobrazić jak może to wyglądać po wazektomii.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Z hormonami akurat u nas nie ma problemu ... od lat u nas przerywany lub sporadycznie gumka. Zona na libido nie narzeka - wrecz bardziej chetna na seks :) 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.06.2013 o 17:59, odyseusz pisze:

To podobno najlepsza metoda antykoncepcyjna. Polega na przecięciu i podwiązaniu nasieniowodów. I raczej nie jest to odwracalne. 

Czy któryś z Was, mężczyzn, przechodził taki zabieg lub planuje przeprowadzić go na sobie w przyszłości?

Jak Panie ustosunkowują się do wazektomii?

Osobiście jestem dwa lata po i z żoną się cieszymy z tej decyzji mamy dwójkę dzieci

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.06.2013 o 22:31, nietypowy30 pisze:

Jeśli jest to dobrze przemyślana decyzja to widzę same pozytywy :)

Co do "odwracalności" zabiegu to właśnie jej brak wymaga przemyślenia decyzji i uświadomienia sobie że po powiedzeniu A nie ma powrotu. Nie ma 100% pewności, ale co w dzisiejszych czasach ma ?

Jest możliwość skorzystania z usług banków spermy. Przed wazektomią zamrozić tam parę porcji swojego nasienia i jeśli w przyszłości nadejdzie decyzja o np kolejnym dziecku to rozmrażamy i zapładniamy. Oczywiście trzeba się liczyć z kosztami przechowywania nasienia.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Moja Ukochana Pani zażywa tabletki antykoncpcyjne , pewnego dnia zaczęła się bardzo źle czuć bo zapomniała jednej wziąć . Nasz związek trwa już 10 lat i kazała psu zająć się antykoncepcja dla mężczyzn mianowicie wazektomią . Na początku byłem mega zaskoczony i niepewny że stracę męskość ale z biegiem czasu jak Pani pokazała , ze i tak ich nie potrzeba słudze bo „Alfy mają jaja , a Ty jesteś tylko pizdą” , sam nie mogę się doczekać aż Moja Mom zapisze mnie na zabieg .Jako jej służący czuję że muszę to zrobić . Co sądzicie o czym takim ? Duże poniżenie ? Oddanie ? Czy głupota ? ?

[Edit:Połączony]

• Lubię 1
  • Haha 1
  • Kwiatek 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Ankamcuck pisze:

Moja Ukochana Pani zażywa tabletki antykoncpcyjne , pewnego dnia zaczęła się bardzo źle czuć bo zapomniała jednej wziąć . Nasz związek trwa już 10 lat i kazała psu zająć się antykoncepcja dla mężczyzn mianowicie wazektomią . Na początku byłem mega zaskoczony i niepewny że stracę męskość ale z biegiem czasu jak Pani pokazała , ze i tak ich nie potrzeba słudze bo „Alfy mają jaja , a Ty jesteś tylko pizdą” , sam nie mogę się doczekać aż Moja Mom zapisze mnie na zabieg .Jako jej służący czuję że muszę to zrobić . Co sądzicie o czym takim ? Duże poniżenie ? Oddanie ? Czy głupota ? ?

[Edit:Połączony]

Myślę że to powinna być wspólna decyzja, a w szczególności twoja. Rozumiem zabawę typu Pani i uległy i że mężczyzna również powinien w pewnym stopniu dbać o antykoncepcję, a nie wszystko stawiać na głowie partnerki. Wazektomia to jest już poważniejszy zabieg, w którym możesz stracić możliwości na potomstwo (wyżej opisane szczegóły). Jeśli nie masz potomstwa to radzę się trzy razy zastanowić. Z fantazjami jest tak, że z czasami ich nasilenie się zmniejsza bo w życiu wychodzą na pierwszy plan inne ważniejsze cele. Ja sam mojej żonie proponowałem wazektomię by nie musiała się truć chemią, ale ja już mam dwójkę dzieci i więcej potomstwa nie zamierzam mieć. Więc wazektomia to nie poniżenie, tylko racjonalne podejście do tematu potomstwa.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Arczi90 pisze:

Myślę że to powinna być wspólna decyzja, a w szczególności twoja. Rozumiem zabawę typu Pani i uległy i że mężczyzna również powinien w pewnym stopniu dbać o antykoncepcję, a nie wszystko stawiać na głowie partnerki. Wazektomia to jest już poważniejszy zabieg, w którym możesz stracić możliwości na potomstwo (wyżej opisane szczegóły). Jeśli nie masz potomstwa to radzę się trzy razy zastanowić. Z fantazjami jest tak, że z czasami ich nasilenie się zmniejsza bo w życiu wychodzą na pierwszy plan inne ważniejsze cele. Ja sam mojej żonie proponowałem wazektomię by nie musiała się truć chemią, ale ja już mam dwójkę dzieci i więcej potomstwa nie zamierzam mieć. Więc wazektomia to nie poniżenie, tylko racjonalne podejście do tematu potomstwa.

Tak , jasne że tak jest . Ale tu jest zadecydowane bo ja dzieci nie chce mieć ona tym bardziej . Kariera jej na to nie pozwala w sumie mi też nie . To było przemyślane . Ale dziękuję za troskę :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.06.2013 o 17:59, odyseusz pisze:

To podobno najlepsza metoda antykoncepcyjna. Polega na przecięciu i podwiązaniu nasieniowodów. I raczej nie jest to odwracalne. 

Czy któryś z Was, mężczyzn, przechodził taki zabieg lub planuje przeprowadzić go na sobie w przyszłości?

Jak Panie ustosunkowują się do wazektomii?

Kilka lat po. Zupełnie inne życie i spokój. Polecam mocno :)  

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem już 8 lat po.

Same plusy. Żadnych minusów (o ile ktoś nie planuje dzieci..)

Wybrałem najbardziej radykalną metodę bo nie wiem czy wszyscy się orientują że są trzy metody o różnym stopniu "pewności" i "potencjalnej odwracalności".

Być może ktoś wcześniej o tym pisał..

Jakby ktoś bardziej zainteresowany to piszcie.. Chętnie podzielę się wiedzą. Praktyczną.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem po od 2020. 2 mies. po operacji badanie nasienia na obecność plemników i od tamtej pory 0 antykoncepcji. Pełen luz i sama przyjemność. Polecam.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...