Skocz do zawartości
odyseusz

Wazektomia

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuję w tym temacie zostać przy wazektomii a kwestie zapłodnienia kontynuować tutaj bo robi się offtop

• Lubię 4
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

witam

Razem z małżonką uzgodniliśmy że mając dwójkę dzieci (Ja już po 40 żona 39) i nie  chcemy więcej

Braliśmy pod uwagę kilka metod antykoncepcji jednak tabletek żona nie może brać a spirala to też nie aż taka fajna sprawa dla kobiety ...

W związku z tym rozważamy wazektomię . Chcialbym zasiegnisc opinii osób które wykonywały taki zabieg a jeśli już czy mieli może metoda kanadyjską i u doktora Robert K. 

Pozdrawiam i dziękuję z góry za opinie

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Spirala mimo wszyskto odwracalna, taka jej przewaga. Wazektomia to musi byc przemyślany wybór. Działanie jest dopiero po 3 miesiącach i ma swoje działania niepożądane np bóle jąder (i w przeciwieństwie do wkładki, która można usunac, tego nie cofniesz). Nie miałem zabiegu, ale mam kolegę który wykonywał (minęło pol roku i jak narazie ok-koszt w Katowicach 2000zl). Dodatkowo sam sie zastanawiam i jako ginekolog lekko przerabiam tez temat w pracy(ale oczywiście specjaliści w dziedzinie to urolodzy, którzy wykonują ten zabieg) 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, mlody202020 pisze:

Spirala mimo wszyskto odwracalna, taka jej przewaga. Wazektomia to musi byc przemyślany wybór. Działanie jest dopiero po 3 miesiącach i ma swoje działania niepożądane np bóle jąder (i w przeciwieństwie do wkładki, która można usunac, tego nie cofniesz). Nie miałem zabiegu, ale mam kolegę który wykonywał (minęło pol roku i jak narazie ok-koszt w Katowicach 2000zl). Dodatkowo sam sie zastanawiam i jako ginekolog lekko przerabiam tez temat w pracy(ale oczywiście specjaliści w dziedzinie to urolodzy, którzy wykonują ten zabieg) 

Co do tematu samej wazektomi, to czy ból występuje, dużo zależy od sposobu w jaki zostanie wykonana. Są sposoby, np kanadyjski, gdzie ból nie występuje. Jestem już prawie dwa lata po zabiegu i żadnych dolegliwości nie odczuwam.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję za wypowiedźi co do decyzji jest jak najbardziej przemyślana nie chcemy już dzieci i ten wątek był podstawą do rozważania wazektomii. A u kogo robiłeś jeśli to nie tajemnica metoda kanadyjską i czy coś się zmieniło ?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, zeus6299 pisze:

dziękuję za wypowiedźi co do decyzji jest jak najbardziej przemyślana nie chcemy już dzieci i ten wątek był podstawą do rozważania wazektomii. A u kogo robiłeś jeśli to nie tajemnica metoda kanadyjską i czy coś się zmieniło ?

Nie chcę reklamy tutaj robić, ale jeśli poszukasz dobrze, to możesz trafić na filmy tego doktora na YouTube. A zmiany jakie dostrzegam, to poza większą pewnością siebie i częstym seksem z Żoną, nic więcej się nie dzieje

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

tak oglądałem i czytałem o tej metodzie i tak jak ty dużo osób zadowolonych ...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, grey34 pisze:

Co do tematu samej wazektomi, to czy ból występuje, dużo zależy od sposobu w jaki zostanie wykonana. Są sposoby, np kanadyjski, gdzie ból nie występuje. Jestem już prawie dwa lata po zabiegu i żadnych dolegliwości nie odczuwam.

To, że nie masz to nie jest akurat dowód bo żeby stwierdzić powikłania danej metody trzeba grupy ludzi i badania o sprawdzonej jakości. Przed kazdym zabiegiem trzeba podpisać zgodę, która musi zawierać możliwe działania niepożądane (powinno byc to przedstawione w procentach) i kazdy rodzaj wazektomii ma takie działania niepożądane. Metoda o której piszesz ma natomiast duzo mniejszy odsetek przewlekłych dolegliwości bólowych 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za wypowiedź racja jak jazdy zabieg jest jakieś ryzyko ale zawsze jest taka opcja nawet jak się czyta ulotki leków przeciwbólowych to można się zdziwic co się może wydarzyć mając pecha po zażyciu np APAPU  

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...