Skocz do zawartości
odyseusz

Wazektomia

Rekomendowane odpowiedzi

Ale co widzisz w tym patologicznego??? Ryzykowne - owszem, zgodzę się. Ale gdzie tu patologia?

Myślę, że Kolega miał na myśli raczej brak rozwagi niż patologię, skoro ujął to drugie słowo w cudzysłów.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Celowo wziąłem słowo patologia w ". Uważam poprostu, że w życiu wszystko ma swój czas a czas na dziecko jest przed 40 takie mam zdanie. I tak jak wspominacie ryzyko jest większe, że coś nie wyjdzie. A co do dziadków to nie twierdze, że muszą pomagać ale nie wciskajcie mi kitów że nikt z pomocy dziadków nie korzysta jak potrzebuje a ma sytuacje podbramkową :redevil:

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie "nikt", ale znam takich, którzy nie korzystali.

A patologia, z ", czy bez - to jednak zdecydowanie coś innego. Powiedz to Halle Berry, Maciągowej i innym. ;) 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam poprostu, że w życiu wszystko ma swój czas a czas na dziecko jest przed 40 takie mam zdanie. I tak jak wspominacie ryzyko jest większe, że coś nie wyjdzie.

No i właśnie, jak już się te dzieciate sprawy załatwi - wszystko jedno, w jakim wieku i czy z babcią, czy bez - to dzięki wazektomii można cieszyć się seksem, nie łącząc go z prokreacją. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie to dobry wybor , dlaczego zawsze problem by w ciaze nie zajsc ma spoczywac na barkach kobiet?

Otóż to  :dobre:

Ponadto wazektomia może korzystnie wpłynąć na stosunek mężczyzny do jego rodziny. Bo facet wie, że już nie założy drugiej.

A poza tym doznania łóżkowe Pani - bezcenne :) 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ale i tak niektorzy w tym wieku sie decyduja

Owszem, znam taką sytuację. Kilkanaście lat starania się. 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jest to dobrze przemyślana decyzja to widzę same pozytywy :)

Co do "odwracalności" zabiegu to właśnie jej brak wymaga przemyślenia decyzji i uświadomienia sobie że po powiedzeniu A nie ma powrotu. Nie ma 100% pewności, ale co w dzisiejszych czasach ma ?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma 100% pewności, ale co w dzisiejszych czasach ma ?

Dlatego od zabiegu do wznowienia współżycia musi minąć sporo czasu, nawet kilka miesięcy. I przedtem bada się nasienie na obecność plemników. Zawsze trzeba uwzględnić te pół promila ryzka, ale to tylko formalność. Przy dobrze przeprowadzonej operacji już nie będzie szans na zapłodnienie. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego od zabiegu do wznowienia współżycia musi minąć sporo czasu, nawet kilka miesięcy. I przedtem bada się nasienie na obecność plemników. Zawsze trzeba uwzględnić te pół promila ryzka, ale to tylko formalność. Przy dobrze przeprowadzonej operacji już nie będzie szans na zapłodnienie. 

Gdzies "obiloa mi sie o oczy" informacja, ze plemniki miga byc obecne w nasieniu jeszcze do "iluś" kolejnych wytrysków ale nie pamiętam liczby.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzies "obiloa mi sie o oczy" informacja, ze plemniki miga byc obecne w nasieniu jeszcze do "iluś" kolejnych wytrysków ale nie pamiętam liczby.

Tak, dlatego trzeba koniecznie odczekać, żeby nie było reklamacji :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...