Skocz do zawartości
Jaskier

Kochanek Dla Żony Wolny Czy Żonaty?

Rekomendowane odpowiedzi

Dla Ciebie nic w tym dziwnego, bo do takich, którzy tę umiejętność posiadają należysz. I fajnie masz ?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, bigboy89 pisze:

Przecież istotą tej dyskusji jest przede wszystkim to, że kochanek zbyt mocno nie powinien angażować się w relacje z hotwife ;)

...chyba, że hotwife tego sobie właśnie życzy :) 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Wichura pisze:

Wichuro, otwierasz kolejny wątek do dyskusji, aż się prosi, by to rozwinąć, ale nie jestem pewna czy  w tym temacie ?

• Przytulam 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Wichura pisze:

A czy jakąkolwiek hotwife interesuje, żeby kochanek się w niej zakochał ? Bo to jest chyba sedno sprawy. Zakładam sytuację, że hotwife ma stałego partnera/męża. Tak jak już wspomniałem przyjaźń/koleżeństwo jak najbardziej, a to nie wyklucza, że kochanek chciałby się związać z kimś na stałe.

I to wcale nie musi oznaczać skakania z kwiatka na kwiatek i ich zapylania, co z kolei wiązałoby się potencjalnie z jakimś choróbskiem ;)

Jak dla mnie w skrócie

singiel

PLUS dyspozycyjność i elastyczność, możliwość choćby wspólnych wyjazdów.

MINUS może mieć kilka kochanek, bo chce/lubi się wyszaleć, co z kolei budzi obawy o zdrowie. Może też poczuć zbyt silna, chorobliwą więź z hotwife

Zajęty (z niewiedzącą o niczym partnerką)- PLUS dyskrecja, bezpieczeństwo (przy założeniu, że nie robi więcej skoków w bok)

MINUS ograniczona dyspozycyjność, może zerwać kontakt z dnia na dzień z wiadomych przyczyn

Zajęty (partnerka wie)

PLUS poczucie bezpieczenstwa o zdrowie, większa dyspozycyjność niż powyżej, duże prawdopodobieństwo, że obejdzie się bez nadmiarowego zaangażowania i problemów z tym związanych

MINUS w jakiś sposób ograniczona dyspozycyjność. 

Tak w skrócie mi się kojarzy :)

Oczywiście na każdy czynnik znajdzie się jakieś "ale". Kwestia jak dobrze się znamy, są osoby mniej lub bardziej odpowiedzialne, dyspozycyjność też nie jest stricte związana z byciem singlem lub nie (praca, wyjazdy itp itd)

Do tego dochodzą oczekiwania pary/pani wobec potencjalnego kochanka.

Czy zależy jej na tym, żeby kochanek mógł być dyspozycyjny tu i teraz choćby w tygodniu na szybki numerek, pozostawał regularnie w kontakcie z hotwife/parą, czy też odbywałoby się to na zasadzie "od spotkania do spotkania" z większą autonomią i dyskrecją.

Temat jest długi i szeroki jak Amazonka i głęboki jak Tanganika i nie da się jednoznacznie ugryźć ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, bigboy89 pisze:

A czy jakąkolwiek hotwife interesuje, żeby kochanek się w niej zakochał ?

No właśnie zakochał się. Wcześniej natomiast pisałeś o:

3 godziny temu, bigboy89 pisze:

Przecież istotą tej dyskusji jest przede wszystkim to, że kochanek zbyt mocno nie powinien angażować się w relacje z hotwife ;)

A to mimo wszystko dla mnie różne rzeczy gdyż większe zaangażowanie (także emocjonalne) wcale nie musi oznaczać zakochania choć oczywiście zwiększa takie ryzyko ;) 

Co do wymienionych przez Ciebie plusów i minusów też miałbym kilka uwag. O mitycznej dyspozycyjności singla już pisałem więc to ominę. Nie zgodzę się też, że żonaty którego partnerka wie daje z automatu większe poczucie bezpieczeństwa w zakresie zdrowia. Zwykle takie osoby są po prostu w otwartych związkach, zarówno on jak i jego partnerka spotykają się z innymi osobami więc potencjalna "pula bakteriologiczno-wirusowa" też może być stosunkowo większa. Myślę, że na kwestie zdrowotne akurat najbardziej wpływa świadomość danego kochanka niż status jego związku. Sam zresztą to później zaznaczasz ;) 

32 minuty temu, bigboy89 pisze:

Temat jest długi i szeroki jak Amazonka i głęboki jak Tanganika i nie da się jednoznacznie ugryźć ;)

Dlatego też dyskutujemy a temat ma na chwilę obecną 17 stron ;) 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, bigboy89 pisze:

A czy jakąkolwiek hotwife interesuje, żeby kochanek się w niej zakochał ?

Nie zakładałabym, że ani jednej to nie interesuje, potrzeby są różne.

Sama tu na forum czytałam historię par dla których było to ważne i akceptowane przez męża, żonę i kochanka.

Spróbuj @bigboy89popatrzec na temat odrobinę szerzej, bo ludzie na prawdę są różni. Wierzę, że Ci się uda, bo już sama Twoja obecność na tym forum podpowiada, że poszerzać horyzonty umiesz doskonale ?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Co ciekawe rozmawiamy tu o wadach i zaletach kochanka, czy jest wolny, czy żonaty, nie zauważając, ze do tego drugiego układu dochodzi jeszcze jedna kobieta - żona tego kochanka. Jeśli nie wie to i tak w jakiś sposób hotwife ma ją z tyłu głowy i może to wpływać na jej emocje w tej relacji, jeśli wie to także może wnosić do relacji swoje pozytywne lub negatywne emocje, które dotyczą czegoś więcej niż tylko dyspozycyjności.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.06.2013 o 12:54, Jaskier pisze:

uważacie że lepszą opcją jest kochanek wolny czy żonaty?

zapraszam do dyskusji.

To ja może ostatecznie podsumuję temat - jeden i drugi się nada. Wszystko jest kwestią indywidualnych warunków,  możliwości i preferencji ?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, Coma pisze:

To ja może ostatecznie podsumuję temat - jeden i drugi się nada. Wszystko jest kwestią indywidualnych warunków,  możliwości i preferencji ?

I po co było się tak rozpisywać na  tyle stron ?

• Haha 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, Coma pisze:

To ja może ostatecznie podsumuję temat

Jeszcze nie Coma, nie zbieraj sie do podsumowań, młody jesteś, pół życia przed Toba ?

• Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...