Skocz do zawartości
Pablo176

Naturyzm

Rekomendowane odpowiedzi

odyseusz, dnia 08 Lipca 2014 - 14:26, napisał(a):

Zgrabnie wyrażone :)

W Danii ważny polityk może spokojnie, bez ochrony, spacerować po plaży ze swoim homo-partnerem, ale coś podobnego Polsce?...

w Polsce juz tez , nawet chca partie sobie zalozyc

ciekawe z kim na czele ? :lach:

Chyba nie bedzie wiekszego problemu z zalozeniem partii i szefem. Jesli udalo sie to Gowinowi.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe z kim na czele ? :lach:

Jak to z kim ? :o

Oczywiste ze z Glownym Czlonkiem :belt:

z kim na czele

I nie na czele, tylko na czole ;)

Trzeba kierować sie na "górki zachodnie", a dokładnie na ulice "stogi".

A gdzie Ty masz w Gdansku ulice Stogi ? :s:

Dzielnice tak , ale jak dlugo zyje, to nigdy o tej ulicy nie slyszalem, to moze ktorys z tubylcow niech mnie wyprowadzi z bledu, jesli sie myle :mur:

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj zdjecie plazy Badalona w Barcelonie gdzie pokojowo koegzystuja miedzy soba nagusy i tekstylni. Mozna przejsc sobie kilka krokow na deptak na golasa i wziazc tam prysznic wsrod spacerowiczow.Nikt nie bedzie wygrazal piescia ani klaskal. Normalka w normalnym swiecie.

post-8255-0-65571600-1405078920_thumb.jpg

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

w Grecji podobnie - granice "stref" są kompletnie zatarte - zresztą w tak pięknej przyrodzie kto by rysował jakieś linie ;-)

zresztą na "tekstylnej" plaży też aby zobaczyć górną część kostiumu kobiecego to trzeba mieć dobry wzrok...

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

..gdzie mam ulice stogi..? ale to nie ja mam..;) to Gdańsk ma.. jak bedziemy nastepnym razem, to pstrykne foto z nazwą ulicy.. co byś wiedział ;) polecam też google maps.. Rozwieje wątpliwości.. :)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwieje wątpliwości.. :)

Nie traktuj tego jako zlosliwosc, ale ja pochodze z Trojmiasta.

Tam sie urodzilem i wychowalem, ale chetnie sie czegos nowego dowiem.

Dawno mnie tam nie bylo ;) i byc moze jakas ulice "przemianowali" i jest juz ul. Stogi ;)

Ale przyznam szczerze, ze nigdy o takiej ulicy nie slyszalem.

Dzielnica Gdanska, to i owszem.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, napisalem wyraźnie, że rozkładamy się dosyć daleko o typowej plazy naturystów. Jeśli ktoś z Was byl w Lubiewie, to orientuje się w sytuacji i przestrzeni. W "naszym" miejscu rzadko można spotkać tlum plazowiczow. Daje to komfort i możliwość dokładnej obserwacji czy ktoś jest zainteresowany tym co robimy oraz jak reaguje. Jeśli nasze igraszki nie spotykają sie ze zrozumieniem ( co sie jeszcze nie zdarzyło-wrecz odwrotnie) to pozostali byśmy w swoim azylu za parawanem;). Po za tym, na ogół zabawiamy się w godzinach gdy słońce juz nie prazy tak mocno a plazowicze idą na kolację. Wrażenia sa niesamowite, pokecam.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś z Was byl w Lubiewie, to orientuje się w sytuacji i przestrzeni.

Znam dobrze ta lokalizacje z dawnych lat.  :dobre:

Spokojnie i dyskretnie , malo "obserwatorow" , malo "spacerowiczow". Naprawde warto sie przylaczyc , w grupie zawsze razniej. Jesli tylko czas pozwoli to chetnie sam odwiedze stare katy.

Opis znalezienia lokalizacji :

Należy wysiąść  na stacji kolejowej Lubiewo na trasie Międzyzdroje – Świnoujście.  Szukamy ulicy Polnej i jedziemy do samego końca w górę, następnie skręcamy w lewo w ulicę Gryfa Pomorskiego i dojeżdżamy do Ośrodka Wczasowego Stillo. Tu kierujemy się głównym wyjściem na plaże. Po wejściu na plażę należy znowu kierować się w kierunku zachodnim.

Ok. 100 m od zejścia znajduje się tablica „PLAŻA NATURYSTÓW”. Tuż za nią znajdziemy golasów …. Im dalej się posuwamy tym mniej tłoczno. Historia mówi, że w 1986 roku  Lubiewo było miejscem wyborów Miss Natura.

Plaża charakteryzuje się cudownym piaskiem jakiego nie spotkamy nigdzie w Polsce. Plaża ta, aczkolwiek znajdująca się na terenie Polski, jest łatwo dostępna dla turystów z Niemiec.

Plaża w Międzyzdrojach-Lubiewie jest sztandarową plażą naturystyczną wybrzeża zachodniego i ulubioną plażą wielu turystów znających inne polskie plaże naturystyczne. Panuje na niej miła, rodzinna atmosfera wypoczynku. Najbliższe możliwe miejsce do zaparkowania dzieli od plaży ok. 100m po ubitej drodze - taką łatwością dostępu nie może się pochwalić żadna inna plaża naturystyczna w Polsce. Z tego względu plaża ta wybierana jest często przez osoby mające małe dzieci (m.in. nie ma problemu z ciągnięciem wózka). Na plaży panuje pełna tolerancja - W otoczeniu zwolenników nagiego wypoczynku mogą swobodnie plażować osoby ubrane i vice versa - wśród samych "tekstylnych" wypoczywają często osoby w stroju 0-częściowym. Nikt nikogo nie przepędza, nie gapi się, nie obgaduje. Z roku na rok zwiększa się liczba wypoczywających tam osób. Plaża jest czysta, szeroka (w tym roku szerokość waha się od 40 do 50m). Z uwagi na kilkukilometrową długość, może być atrakcyjna zarówno dla ludzi lubiących plażować w otoczeniu innych lub ceniących sobie towarzystwo samej tylko przyrody. Specyficzny klimat, charakteryzujący się wysokim stopniem usłonecznienia i najwyższą na polskim wybrzeżu, przeciętną temperaturą wody, stanowi dodatkową zachętę do wybrania tego miejsca jako cel urlopowego wypoczynku.

Szczegoly :  http://www.naturystyka.friko.pl/busola/lubiewo.html

Widok plazy :

post-8255-0-06722600-1405114640_thumb.jpg

post-8255-0-86996400-1405115087_thumb.jpg

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie Ty masz w Gdansku ulice Stogi ? :s:

Dzielnice tak , ale jak dlugo zyje, to nigdy o tej ulicy nie slyszalem, to moze ktorys z tubylcow niech mnie wyprowadzi z bledu, jesli sie myle :mur:

Ja niestety nie miejscowy tubylec ale chetnie pomoge , planik dojazdu , dojscia :

post-8255-0-11961300-1405117271_thumb.jpg

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans zgadza się właśnie tam byłem z żoną. Kiedy szliśmy droą do tych zbiorników (jakieś sprawy z ropą chyba) podjechał samochód z ochroną sprawdzający co tam robimy. A my wracaliśmy do tekstylnych tylko.

Od wschodu są z kolei jacht kluby., jakieś pola namiotowe (przynajmniej kilka lat temu) tak więc widziałem parkujące samochody. Tak więc jak ktoś zna teren to da radę zaparkować dość blisko - dwa razy mały lasek wydmy między laskami i nad brzegiem morza. Byłem tam ze dwa raz , a jadę do -Gdańska za 3 tygodnie jak będę miał czas, zgodę żony to sprawdzimy co w trawie piszczy ( oczywiście jeśli moja żona nie powie że zgupiałem).

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...