Skocz do zawartości
Pablo176

Naturyzm

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie w tym sęk właśnie, tylko co biedny Kowalski może z tym zrobic? Generalnie niewiele, pojechać na mazury chyba tylko i na łonie naprawdę dzikiej przyrody może robić co mu się tylko podoba ;-) a jak coś mi się nie podoba, to odchodzę. Ps. Jakby ktoś chciał namiary na takie miejsca, to parę znam i wcale nie trzeba jechać, a hotel można zastąpić namiotem. Niestety, szpilki lepiej zostawić

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

tylko co biedny Kowalski może z tym zrobic?

Biedny Kowalski zastanawia sie : co ludzie na to powiedza ? co sie stanie jak mu stanie ? co sie stanie jak mu sie spodoba i bedzie chcial wiecej ? Tysiace mysli i ani jednej odpowiedzi. A wiec lepiej gdzies do glinianki poskakac z chlopakami na glowke.Takie realia.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W Europie zachodniej tolerancja i szacunek stoja na pierwszym miejscu.
W Polsce na pierwszym miejscu stoi tradycja jakakolwiek by ona nie byla.

Zgrabnie wyrażone :)

W Danii ważny polityk może spokojnie, bez ochrony, spacerować po plaży ze swoim homo-partnerem, ale coś podobnego Polsce?...

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W Danii ważny polityk może spokojnie, bez ochrony, spacerować po plaży ze swoim homo-partnerem, ale coś podobnego Polsce?...

To przeciez przerazajace jak blisko i jak daleko od siebie jestesmy. Nawet pomiedzy soba w naszym wlasnym kraju.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ano, siedzi w głowach parę stereotypów. W zasadzie w Polsce chyba bym się nie odważył, a przynajmniej nie publicznie, bo jak już wspomniałem parę ciekawych miejsc znam. Czy to się w Polsce zmieni? Tego nie wiemy, więc najlepiej się tym nie przejmować i robić dalej swoje.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Polska jest jeszcze zacofana pod wieloma względami, najcięższe według mnie jest to, że ludzie o innych poglądach nie potrafią żyć obok siebie w spokoju.

Bo biorą za poglądy to, co jest po prostu emocjonalnością. Poglądy trzeba sobie długo wypracowywać, konfrontować, ucierać, dochodzić ich rozumowo (!) - nie jest łatwo mieć poglądy. Bo całowanie krzyżyka na piersi, przeżywanie mdłości na widok tęczowej flagi czy zgorszenia na widok zadka na plaży itp. to wyrażanie emocji. A z emocjami nigdy nie jest łatwo.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ano, siedzi w głowach parę stereotypów. W zasadzie w Polsce chyba bym się nie odważył,

Ze stereotypami trzeba radykalnie , najlepiej wyrywac z korzeniami.

Ja juz dawno tutaj pisalem o moich doswiadczeniach calowania kobiet w reke przy powitaniu w Niemczech.

Od tego czasu juz wiecej tego nie robie , bez zadnych wyjatkow. Potrzasam tylko reke starej babci jak i mlodej siksy przy powitaniu w kazdym kraju bez wyjatku.Jesli uslysze , ze gdzies tam jest to niedozwolone to bede respektowal. Dostalem kiedys po uszach i to mi wystarczy.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Bo biorą za poglądy to, co jest po prostu emocjonalnością. Poglądy trzeba sobie długo wypracowywać, konfrontować, ucierać, dochodzić ich rozumowo (!) - nie jest łatwo mieć poglądy. Bo całowanie krzyżyka na piersi, przeżywanie mdłości na widok tęczowej flagi czy zgorszenia na widok zadka na plaży itp. to wyrażanie emocji. A z emocjami nigdy nie jest łatwo.

Tutaj trafiłeś w sedno. Ale coś już w nas siedzi że nie potrafimy czasami spojrzeć na sprawę z dystansu, a to ważna umiejętność. Gdyby dzieci uczono logiki a nie religii, (tudzież bardziej wiary.

Ps. Przepraszam za takie wklejanie ale na komórce książkę ciężko napisać.

Bo w Polsce tak to wygląda, było by pewnie lepiej w następnym pokoleniu, a że nadal tak nie jest, to obawiam się, że może to za szybko nie nastąpić. Szkoda, bo wolałbym oglądać nasze piękne Kobiety a nie Holenderki.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tak , poglady siedza glebiej a emocje sa wynikiem stanu osobowosci. Czlowiek nie powinien sie kierowac emocjami tylko wyzszym stadium swiadomosci.Wbrew pozorom nie jest to trudne.Trzeba tylko nad soba pracowac , najlepiej cale zycie.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja juz dawno tutaj pisalem o moich doswiadczeniach calowania kobiet w reke przy powitaniu w Niemczech.
Od tego czasu juz wiecej tego nie robie , bez zadnych wyjatkow. Potrzasam tylko reke starej babci jak i mlodej siksy przy powitaniu w kazdym kraju bez wyjatku.Jesli uslysze , ze gdzies tam jest to niedozwolone to bede respektowal. Dostalem kiedys po uszach i to mi wystarczy.

Pamiętam :)

Ja również tylko podaję rękę, nawet jeśli jestem jedynym "niecałującym" mężczyzną w towarzystwie :)

A propos ręki, z innej strony: w kraju arabskim nie mam oporów przed trzymaniem mężczyzny za rękę czy chodzeniem po ulicy "pod rękę". Kiedyś był to dla mnie szok kulturowy. Ale szybko przyzwyczaiłem się.

Wbrew pozorom nie jest to trudne.Trzeba tylko nad soba pracowac , najlepiej cale zycie.

Wydaje mi się, że dla większości ludzi, przynajmniej spośród tych, których ja znam osobiście, jest to duży problem. 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...