Skocz do zawartości
Jaskier

wiek bulla dla waszych żon?

Rekomendowane odpowiedzi

Moon, nie zgodzę się, akurat zawodowo zajmuje się  pewną dziedziną, wokół której narosło mnóstwo stereotypów, mimo, że brak możliwości udziału jakichkolwiek zbiorowych doświadczeń w tworzeniu owych. Za to medialność i mitologizacja  zjawisk są świetną pożywką dla budowania się stereotypów, podobnie jak wyciąganie zupełnie nieuprawnionych ogólnych wniosków z jednostkowych, spektakularnych doświadczeń. Czasem do powstania i zakorzenienia się  rozbudowanego stereotypu wystarczy jeden popularny film, albo kilka okładek kolorowych czasopism.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem upraszczają i dają poczucie "poukładanego" świata. Po co myśleć, zastanawiać się? Lepiej przypiąć "łatkę" i już wszystko jest proste i klarowne. ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A wracając do głównego wątku to moją Panią kręcą panowie 30-40, choć raz opowiadała mi o fantazji z 18 latkiem :redevil:

Jeśli chodzi o mnie widzę ją najbardziej z kimś w wieku 30-45.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Moon, nie zgodzę się, akurat zawodowo zajmuje się  pewną dziedziną, wokół której narosło mnóstwo stereotypów, mimo, że brak możliwości udziału jakichkolwiek zbiorowych doświadczeń w tworzeniu owych. Za to medialność i mitologizacja  zjawisk są świetną pożywką dla budowania się stereotypów, podobnie jak wyciąganie zupełnie nieuprawnionych ogólnych wniosków z jednostkowych, spektakularnych doświadczeń. Czasem do powstania i zakorzenienia się  rozbudowanego stereotypu wystarczy jeden popularny film, albo kilka okładek kolorowych czasopism.

Dobra  ja się  też nie zgodzę bo do powstania stereotypu który nie jest tylko opinią okładki czy film nie wystarczą, jeśli w filmie Komornik ukazany zostanie komornik z sumieniem to przekona kilka mln dłużników do tego że tak naprawdę komornicy są wrażliwi ?

Nie wydaje mi się, stereotyp powstanie na podstawie bezpośredniego  kontaktu z danym zjawiskiem, samochody kradzione w Niemczech trafiały do Polski więc opinia złodzieji samochodowych została nam doklejona w formie stereotypu, podobnie jak w stanach stereotyp Polaka - idioty na podstawie emigracji porozbiorowej której liczni  przedstawiciele trafiający do stanów nie byli tymi którzy trafiali np do Francji czyli ludzmi wykształconymi i znający języki- stąd stereotyp, na podstawie osobistych spotkań z ówczesnimi naszymi rodakami wyrobiony przez amerykanów.

Stereotypy w mojej ocenie niczego nie ułatwiają a czy  odzwierciedlają skalę danego zjawiska w rzeczywistości oceniam po własnych obserwacjach i doświadczeniach

Zatem jak  już powiedziałem nie wykluczam iż  wśród obracanych przesz twórcy playboya laseczek któraś może to robić   ze szczerej miłości  ;)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Moon, nie mogę się zgodzić. ;)  Absolutnie i nie mogę Ci tu podać solidnych dowodów na swoje twierdzenie, choć takie posiadam. Niezbite dowody na to, że film, gazeta, książka  wystarczy, a streotyp stoi w ostrzej sprzeczności ze stanem faktycznym. Może kiedyś w realu się poznamy i wtedy chętnie przedstawię:)  Według mnie ludzie również wtedy chętnie opierają się na stereotypie, gdy nie posiadają wiedzy, dotyczącej zjawiska, im trudniej ta wiedza dostępna, tym szybciej rośnie stereotyp.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

uch Dobra ta rozmowa jest klasyczną sytuacją "uderz w stół..." :)

gdy ja napisałem że z osobistych obserwacji wśród znajomych jak i szeroko rozumianego doświadczenia życiowego /hahahah/ u  młodej dupy i duużo starszego partnera czynnik finanoswy jest  bardziej  kluczowy niż gdy laska spotyka się z kimś w wieku tym samym lub zbliżonym /umownie do 5 lat róznicy/ od razu z Zuzą uznałyście że ja te laski potępiam i atakuję, nie napisałem żadnej negatywnej oceny takiego zjawiska a już pisałyście że nie przejmujecie się negatywnymi ocenami  itp

użyłyście stereotypu że jak ktoś wnioskuje swoją  teorię o tym że kasa jest ważna to od razu odsądza laskę od miłości zakochania i tp...bo jak same napisałyście z własnego doświadczenia Was to spotkało

stereotyp /jako ocena zachowań/ który tak bardzo piętnujecie od kilku postów  był właśnie przez was  użyty na podstawie własnych doświadczeń czyli stereotypu negatywnej oceny  młodych kobiet z dużo starszymi partneram,efekt:  wrzuciłyście moduł obronny piętnując od razu coś czego nie użyłem i nie zamierzałem :)

w ramach wyjaśnienia nie potępiam  absolutnie młodszych dziewczyn za bycie  z duuzo starszymi facetami bo sam kiedyś bedę duuużo starszy :) Moonka też i cholera wie czy nie będziemy dobierać sobie duuzo młodszych partnerów ;) zatem byłbym teraz cholernym hipokrytą gdybym zabraniał tego co uważam za fajne ;)

nie zmienia to jednak faktu że dla większości obserwatorów i dla mnie  fakt statusu marterialnego  przy takim stosunku wieku partnerów jest zawsze  wyrazisty.

Ty i Zuza macie  inne zdanie i luz,punkt widzenia zawsze zalezy od punktu siedzenia i ktoś inny dostrzega coś czego z innego miejsca zwczajnie nie widać i na odwrót  :)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, moon, tylko poprawka, ja naprawdę pisałam ogólnie z Tobą o stereotypach, ani przez moment nie czułam się przez Ciebie wywołana do tablicy:) ani w żaden sposób oceniana. Aż tak egocetryczna nie jestem, żeby myśleć, że każdy post, który w jakikolwiek sposób mnie dotyczy , do mnie sie odnosi. :) Lubię z ludźmi dyskutować, bo to miłe. I tyle. :) Z Tobą świetnie sie gada na forum.

PS. Piszę" ja", bo odniosłeś się do nas obu, ale tylko za siebie mogę się wypowiadać :)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

I ja się podpisuję pod postem Dobrej. :) Po prostu z ust mi to wyjęłaś. :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

skoro już tak ładnie tworzymy wypowiedzi wieloosobowo-złożone

zatem :)

Zuzka i wzajemnie :piwo2:

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...