Skocz do zawartości
Ginger

Sztuczny biust

Rekomendowane odpowiedzi

53 minuty temu, Zouza pisze:

Maniurko, każda operacja piersi niesie ze sobą ryzyko zmiany ich wrażliwości. I nie chodzi wyłącznie o ich powiększenie, ale także o zmniejszenie, czy uniesienie. Piersi mogą stać się niewrażliwe, nadwrażliwe, a czasem dopiero po operacji kobieta zaczyna mieć piersi wrażliwe na dotyk. 

Miałaś więc sporo szczęścia, że Tobie się to nie przytrafiło. :) 

To oczywiste, jest cała lista ryzyk, które za sobą niesie i tu mogłabym wypisać bardziej merytorycznie bardziej, że warto się do tego dobrze przygotować. Wg mnie nie powinno się liczyć na zaoszczędzenie kilku tysięcy, bo cena i tak jest kosmiczna, ale skupić się na znalezieniu świetnego specjalisty, jak najbardziej wyspecjalizowanego w danej dziedzinie. W przypadku piersi wybór implantów najlepszych z dostępnych na rynku jest bardzo ważny i tutaj warto zdać się na lekarza - ja zdałam się też na niego w kwestii doboru rozmiaru (opowiedział mi też ciekawą anegdotkę na ten temat). Takie działania zdecydowanie minimalizuje ryzyko, podobnie jak szereg badań robionych przed zabiegiem.

Co do wrażliwości to miałam szczęście połowiczne - jeden sutek jest idealnie wrażliwy, drugi dopiero wraca do odpowiedniej wrażliwości, choć całkiem nie czuły nie jest - zdaniem lekarza o jedynie kwestia czasu, żeby było jak wcześniej.

Chciałam bardziej zwrocić uwagę, że nawet jeżeli na wrażliwość piersi się zmieniła to facet nie powinien wyjść z takiego założenia i pominąć... Wystarczyłoby zapytać kochankę, czy lubi pieszczoty piesi, nieprawdaż?

Zwłaszcza biorąc pod uwagę anatomię - techniki są rózne, więc mogę mówić tylko za siebie, że implanty są pod mięśniem, gruczołem i skórą, więc mizianie, miętoszenie i inne tego typu zabawy naprawdę sprawiają przyjemność i bynajmniej nie grożą ryzykiem pęknięcia implantu np.

• Lubię 5
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, maniurka pisze:

bynajmniej nie grożą ryzykiem pęknięcia implantu np.

Wywróciłem się na plecy i nie mogę przestać się śmiać:lach: 

Kris:)

• Zmieszany 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Ann&Kris pisze:

Zastanawiam sie tylko dlaczego. Takie przypadki się zdarzały z różnych powodów 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Ann&Kris pisze:

Głośno myślałam czym są spowodowane ograniczenia w męskim postrzeganiu  pieszczot sztucznych piersi  kto Was tam wie ?‍♀️

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Wichura pisze:

Zastanawiam sie tylko dlaczego. Takie przypadki się zdarzały z różnych powodów 

4 minuty temu, maniurka pisze:

Głośno myślałam czym są spowodowane ograniczenia w męskim postrzeganiu  pieszczot sztucznych piersi  kto Was tam wie ?‍♀️

Chyba zostałem źle zrozumiany:) nie miałem nic złego na myśli. A nie chciałem pisać za każdym razem wytłumaczenia. Po prostu to stwierdzenie rozśmieszyło mnie. Kiedyś też miałem takie myślenie że implanty mogą "pęknąć" ;)@maniurka mi o tym przypomniała pokazując jakie niektórzy mężczyźni mają ograniczone myślenie (i kiedyś ja sam). A wyobrażam sobie sytuację jak facet zabiera się delikatnie za piersi Maniurki a ona do niego z tekstem:

"Spokojnie możesz ścisnąć! Nie pękną!" :lach:

Kris

• Haha 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Ann&Kris pisze:

Chyba zostałem źle zrozumiany:) nie miałem nic złego na myśli. A nie chciałem pisać za każdym razem wytłumaczenia. Po prostu to stwierdzenie rozśmieszyło mnie. Kiedyś też miałem takie myślenie że implanty mogą "pęknąć" ;)@maniurka mi o tym przypomniała pokazując jakie niektórzy mężczyźni mają ograniczone myślenie (i kiedyś ja sam). A wyobrażam sobie sytuację jak facet zabiera się delikatnie za piersi Maniurki a ona do niego z tekstem:

"Spokojnie możesz ścisnąć! Nie pękną!" :lach:

Kris

Czyli całkiem słusznie napisałam w temacie! Oby ktoś tu jeszcze zajrzał i zmienił nastawienie  

może jakieś hasło - „cycki do macania, nie do podziwiania!”

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@T&A na to pytanie i ja Ci mogę odpowiedzieć.

Żadna blizna pooperacyjna nie znika całkowicie.  Ale stosując odpowiednie preparaty możemy je zmniejszyć i sprawić, iż będą mało widoczne.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, T&A pisze:

@maniurka a jak to jest z bliznami, znikaja calkowicie?

Po pół roku jeszcze nie, choć są niewielkie i mało widoczne. Zobacz zresztą moje zdjęcia, na niektórych lekko widać. Sadze, ze za kilka msc już będą prawie niewidoczne, bo mi akurat blizny się ładnie goją i nigdy się ich nie obawiałam

• Lubię 3
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, maniurka pisze:

To oczywiste, jest cała lista ryzyk, które za sobą niesie i tu mogłabym wypisać bardziej merytorycznie bardziej, że warto się do tego dobrze przygotować.

Ależ ja nie napisałam o tym, że wrażliwość piersi jest tu największym ryzykiem. Odniosłam się jedynie do Twoich słów dot. nieomijania tych rejonów przez mężczyzn. :) 

6 godzin temu, maniurka pisze:

Wystarczyłoby zapytać kochankę, czy lubi pieszczoty piesi, nieprawdaż?

Oczywiście, ale to nie tylko w przypadku powiększanych piersi. ;) Ja powiększanych nie miałam, a pieszczot w tym rejonie nie znoszę  

I jeszcze podkreślę - to, co jeden postrzega jako "kaprys i fanaberię" to innemu rozwiązuje problemy, nawet jeśli inni widzą je jako wyimaginowane. I niech każdy robi ze swoim ciałem to, co uważa za stosowne, by dobrze ze sobą się czuć! A innym wara od tego!  

• Lubię 3
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu spotykałem dosyć regularnie się z jedną panią której rozmiary biustu a właściwie niemal jego brak był poważnym kompleksem do tego stopnia, że mimo swej atrakcyjności czuła się po prostu brzydka i nie pomagały żadne zapewnienia o tym że jest bardzo inaczej. Tak naprawdę od momentu kiedy mi oznajmiła swój zamiar próbowałem ją odwieźć od tego bo dla mnie to było niepotrzebne narażenie zdrowia. Przez ponad rok mi się to nie udało i dobrze  bo pewność siebie jaką zdobyła dzięki temu dało się wyczuć najbardziej w łóżku. Przyznam się, że dopiero wtedy zrozumiałem jak bardzo jej to przeszkadzało w życiu i znacznie zmienił się mój punkt patrzenia na tego typu sprawy. Kobieta żeby była szczęśliwa musi czuć się atrakcyjna po prostu ;)

@maniurka w życiu bym nie powiedział że miałaś operację biustu a oglądałem nie raz Twoje zdjęcia;) więc efekt jest :D

• Zmieszany 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...