Skocz do zawartości
Zouza

Bardzo młody Kochanek, dojrzała Kochanka

Rekomendowane odpowiedzi

Miałam już nie brać udziału w tej dyskusji, jednak zostałam personalnie wywołana.

Ja chyba śnię???????

Mati, Ty kompletnie nic nie zrozumiałeś!!! Nie mam nic przeciwko młodym kochankom, jeśli hotka takowych lubi - ich wybór (hotki i kochanka).

Nikt nie piętnuje młodych, bo młodzi.

Czasem padają ostrzejsze teksty, wulgaryzmy, jednak i tu trzeba mieć jakieś wyczucie! To powiedzenie jest po prostu obraźliwe dla kobiet. Będąc 20-latkiem płci męskiej też nie chciałabym być określona "młodym chujem", w ogóle "chujem". I Ty w ogóle mówisz o szacunku dla drugiej osoby? To chyba żart?

<br />Oczywiscie, Zouzo. Przeszkadza Ci ze ktos naczal sie uczy, czy szkola Ci daje cala wiedze? Wierz mi lub nie, ja ze szkoly troc wyciagnelem bo w wiekszosci sam musze sie nauczyc.<br />

Kochanku, kompletnie nie rozumiem Twojej wypowiedzi.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To jest generalnie obraźliwe, nie ma sensu stopniować. Takie określenia nie powinny być w ogóle rozważane jako element kulturalnej dyskusji. A starsza oczywiście, że jest zmienną i dla każdego znaczy co innego. Nawet dla tej samej osoby się to bardzo zmienia i z wiekiem i z przypadkowymi doświadczeniami. A czy to, że jesteś "starsza" to określenie pejoratywne? Dla mnie zupełnie nie, kiedyś wszyscy byliśmy wpatrzeni w starsze rodzeństwo, starsze klasy. A to określenie dla mnie nie jest nacechowane negatywnie. Jest naprawdę mnóstwo kobiet po 40. które wyglądają dużo lepiej niż większość dwudziestolatek.

Pewnie, że nie pejoratywnie :lach: Chodzi o to, że to przaśnie powiedzenie w takiej sytuacji jest obraźliwe również dla osoby, która je wypowiada. Analogicznie jak kiedy matka mojego znajomego nazwała go kiedyś w kłótni "skurwysynem" i reflektując się, co powiedziała, wybuchła śmiechem.
  • Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, że nie pejoratywnie :lach: Chodzi o to, że to przaśnie powiedzenie w takiej sytuacji jest obraźliwe również dla osoby, która je wypowiada. Analogicznie jak kiedy matka mojego znajomego nazwała go kiedyś w kłótni "skurwysynem" i reflektując się, co powiedziała, wybuchła śmiechem.

Nie rozumiem jaka jest analogia. Skurwysyn to wulgarne określenie matki adresata tego słowa, a słowo "starszy" oznacza tylko wiek wyższy u adresata niż wypowiadającego te słowa :P

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Stary i młody nie są wartościujące przecież. Chuj i picz to powiedzmy "rubaszne" określenie narządów płciowych. Tylko "chuj" jako epitet ma zawsze zabarwienie pejoratywne, a picz, nie jest tak używana, podobnie jak uroczy "kiep"- również historyczne określenie kobiecych narządów. Ba, o kpie to wiele tekstów ludycznych powstało:)

I wydaje mi się, że nie ma co dalej brnąć w temat, bo każdy ma inny pogląd , czy wypomnienie wieku kobiety jest obraźliwe, czy nie. Dla jednych tak, dla innych nie. Dla mnie nie. Na drugie mam "staroć" wśród kolegów, których partnerki są ode mnie 10 i więcej lat młodsze. Jakoś tego "starocia" przełknę. Bo wiem, że żartują ciepło i że tego swojego starocia lubią. Często intencja jest ważniejsza od efektu.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Stary i młody nie są wartościujące przecież. Chuj i picz to powiedzmy "rubaszne" określenie narządów płciowych. Tylko "chuj" jako epitet ma zawsze zabarwienie pejoratywne, a picz, nie jest tak używana, podobnie jak uroczy "kiep"- również historyczne określenie kobiecych narządów. Ba, o kpie to wiele tekstów ludycznych powstało:)

I wydaje mi się, że nie ma co dalej brnąć w temat, bo każdy ma inny pogląd , czy wypomnienie wieku kobiety jest obraźliwe, czy nie. Dla jednych tak, dla innych nie. Dla mnie nie. Na drugie mam "staroć" wśród kolegów, których partnerki są ode mnie 10 i więcej lat młodsze. Jakoś tego "starocia" przełknę. Bo wiem, że żartują ciepło i że tego swojego starocia lubią. Często intencja jest ważniejsza od efektu.

Ja tylko polemizowałem o słowie "starsza", absolutnie nie bronię słów "chuj" czy "picz" bo też mnie to razi :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zouzo, nie czytaj mojego postu bo nie pamietam juz o co mi chodzilo..

Przepraszam. :P

Czyżby wcześniejsze wywody były mądrością po kilku głębszych? :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżby wcześniejsze wywody były mądrością po kilku głębszych? :)

Nie, po prostu zgubilem watek w ktorym to pisalem.

... czytaj ze zrozumieniem, "nie pamietam o co mi chodzilo".

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ja się powtórzę z wątku "różnica wieku"

dla mnie wiek nie gra roli, jeżeli Hotka jest atrakcyjna to nie moja wina, że wzbudza we mnie pożądanie :)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...