Skocz do zawartości
Jurysta

Szczerość - co to tak naprawdę oznacza

Rekomendowane odpowiedzi

Uległy masz rację... :/ Jak już mówić to prawdę, a jak nie to lepiej się w język ugryźć niż ściemniać, bo prawda i w tak w swoim czasie wyjdzie na jaw. Chcący lub niechcący.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Sem, niestety kobiety mają jakąś masochistyczną skłonność do wypytywania. A przynajmniej ja to często obserwuję. ;)

A już z własnego podwórka - czasem pytam mojego faceta, czy dobrze wyglądam. Zazwyczaj przed wyjściem, już gotowa. I co? I często mi mówi, że tak, ale gdyby ta sukienka była z 10-15 cm. krótsza, to dopiero bym bosko wyglądała. ;) No ale wybaczam, bo on najchętniej widziałby mnie w opasce na biodrach, a nie spódniczce/sukience. :lach::D

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zuza jestes skłonna zmienić coś swoim ubiorze pod wpływem sugesti partnera? Mam na myśli taki scenariusz, idziecie na imprezę, chcesz założyć sukienkę A a on mówi w sukience B zdecydowanie lepiej wygladasz ...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie. Lubię wszystkie moje sukienki, a jeśli sprawi mu to przyjemność, to dlaczego nie? :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest to....

Tak nie w temacie ale taka myśl mi naszla. Kobieta jest ozdobą faceta, facet jest głową rodziny ale szyją kręci kobieta....

Jesli ona jest piękna, inteligentna, i mądra, co jeszcze można chcieć od życia...........?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W moim pojęciu  słowo szczerość  nie oznacza tego samego co prawdomówność. Tak samo kiedy  słyszę że ktoś ma o sobie pojęcie że jest  szczery bo  bez  żadnego wyczucia  wygarnia innym, to jest takie nadużycie że mi się otwiera w kieszeni scyzoryk.

Dla mnie szczerość oznacza  brak udawania, fałszu, bycie  prawdziwym. 

Nie zawsze nas  stać człowieka na szczerość. Np. ludzie  często nie przyznają się  do swoich potrzeb czy fantazji  bo się boją  nieakceptacji, osądzenia, odrzucenia.  Czasem bywa że zapłatą za szczerość  jest oburzenie, zgorszenie, agresja. 

Ciekawostka, moja babcia, jak uważała że ktoś jest prostolinijny i uczciwy wtedy mówiła że jest  "szczery".

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym powiedziala zenie ma co generalizowac ;) jest rożnica miedzy ' nie wynioslam smieci' a 'to nie twoje dziecko' :P:D

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wiki

Czasem bywa że zapłatą za szczerość  jest oburzenie, zgorszenie, agresja. 

No i to co napisałaś Wiki jest m.i. powodem, dla którego 95% ludzi na oko nie jest szczerych. Czy to rodzina, znajomi czy sąsiedzi, każdy przed każdym "udaje" i widać to po facebookach czy inncyh lansowych portalach. Szczerzy też nie są ludzie, którzy są egoistyczni, bo kierują się tylko własnym dobrem, a zachowanie i słowo mam tylko im służyć, a nie otoczeniu z którym współżyją.

Czy to np. w szkole po latach znajomości stary kolega wbija nóż w plecy dla lepszej oceny, czy to w pracy ktoś podkabluje aby zyskać w oczach szefostwa, czy to przed sąsiadem drugi sąsiad chce zabłysnąć i powie coś o nas niedobrego, a potem udaje przyjaciela ;) Mało jest ludzi szczerych, czy takich co nie myślą tylko o sobie....

ps. pochodze z woj. mazowieckiego, ale będąc na wakacjach m.i. w woj. podlaskim lub kolo Bielsko-Białej zauważyłem, że TAM JEST WIĘCEJ szczerych ludzi niż tu w centrum :( odpowiedzcie sobie dlaczego? :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym powiedziala zenie ma co generalizowac jest rożnica miedzy ' nie wynioslam smieci' a 'to nie twoje dziecko'

jak się bliżej zastanowić to niewielka;-)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...