Skocz do zawartości
tomaszwild30

Zapłodnienie Ukochanej

Rekomendowane odpowiedzi

Mialem na mysli pare

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomnialem dodac ze od chwili podjecia decyzji o wymieszaniu genow z kim innym niz maz,zona nie dala mi ani raz bez gumki wiec raczej nie mam watpliwosci ;) Natomiast w 3 msc po zajsciu w stam blogoslawiony zostalem dopuszczony do szczescia 

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

tylko pogratulować odwagi wam odwagi bo sporo par o tym marzy ale niewiele wprowadza to w real

• Przytulam 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Macie zamiar powiedzieć córce że nie jesteś jej ojcem czy będziecie ją oszukiwać nadal ?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

"Byk...to prawdziwy byk.Taki zimny skurczybyk, który wkrótce zniknął i już się nie odezwał."

I być może geny psychopatii przekazane ;) ;)

Oczywiście głęboko wierzę, że tak nie jest, ale właśnie często zimne dranie mają uszkodzone okablowanie mózgu i przekazują ten niepożądany defekt dalej (jest to defekt, bo geny psychopatii prowadzą do zachowań destruktywnych i izolacji osób przejawiających te cechy przez społeczeństwo).

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A jakieś przykłady na poparcie tej tezy???? Bo zalatuje mi "defektami" u dzieci z invitro

Jasne, poszukam literatury. Czy możesz mi doprecyzować swoje pytanie: chodzi Ci o dziedziczenie genów determinujących psychopatię ? 

Nie rozumiem o co chodzi o defekty u dzieci z in-vitro. Możesz rozwinąć temat :) ??

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Newbie, a skąd u Ciebie podejrzenie o psychopatię owego pana?

Sorry, ale idąc tym tropem, to banki spermy pełne nasienia psychopatów. ;)

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Hej Zou, nieprecyzyjnie się wyraziłem.  Nie chciałem tego sugerować. Nie uważam, że ten Pan był psychopatą ani, że dziecko będzie psychopatką :) Chodzi mi o to, że jest to jedno z wyjść. 

Nie mniej jednak opis "zimny drań, który nie interesuje się niczym" daje miejsce na taką interpretację. 

Didl -  Przykłady z życia, ciężko mi podać. Unikam osób z zachowaniami psychopatycznymi. Czy takie osoby łatwo zidentyfikować: nie. Dużo łatwiej można to zobaczyć z boku, kiedy nie jest się zaangażowanym emocjonalnie w relację z osobą psychopatyczną. W dużym skrócie: trzeba patrzeć na czyny i zachowania tej osoby wobec innych. Nie na słowa. Psychopata zawsze powie to co trzeba, żeby osiągnąć to co chce ;)

Też trzeba pamiętać, że poprzez psychopatę rozumiemy osobę pozbawioną empatii, zorientowaną na swoją przyjemność i swoje cele, nie Hannibala Lectera czy Dextera ;)

Żeby była jasność: Geny, które prowadzą do psychopatii są dziedziczne, ale poprzez odpowiednią edukację psychopaty, pozytywne doświadczenia w dzieciństwie, nauczenie zasad postępowania etc. można sprawić aby funkcjonował normalnie w społeczeństwie :)

Poniżej krótka definicja psychopatii:

Psychopatia
Według Rebera psychopatia to nieprawidłowy stan psychiczny o nieznanej etiologii. Termin ten stopniowo wychodzi z użycia. Psychopatia jest terminem opisującym zaburzenia osobowości psychopatycznej. Osobowość psychopatyczna (psychopathic personality) to zaburzenie osobowości charakteryzujące się brakiem uczuć moralnych, brakiem afektu i obniżonym poczuciem lęku/lub winy w związku z popełnianiem wykroczeń. Ten niegdyś popularny termin został zastąpiony terminem osobowości „osobowości socjopatycznej" w celu podkreślenia społecznych aspektów zaburzenia. Ponieważ wiadomo, że na zaburzenie to składa się znacznie więcej czynników niż tylko obniżone poczucie winy i że zazwyczaj towarzyszą mu różne zachowania, z których wszystkie mają charakter antyspołeczny. Obecnie terminem preferowanym jest „osobowość antyspołeczna".
Zdaniem R.M. Youngsona osobowość antyspołeczna cechuje się agresywnymi zachowaniami w stosunku do innych ludzi. Charakterystyczna jest obojętność uczuciowa w stosunku do drugiego człowieka. Osoby z osobowością antyspołeczną są w znacznym stopniu nieświadome destrukcyjnego wpływu ich zachowania na innych. Nie potrafią tworzyć zadowalających związków małżeńskich czy w pracy i często wybuchają niekontrolowaną agresją. Znamienne są kradzieże, uprawianie hazardu, zażywanie narkotyków, alkoholizm, wzniecanie pożarów i napady. Osoby te nie reagują na kary i są źródłem wielu problemów w społeczeństwie. Trudno powiedzieć, czy istnieje jakiekolwiek skuteczne leczenie. Wydaje się jedynie, że leczenie może przynieść pewną poprawę.
Reasumując, psychopatia jest to trwała nieprawidłowa osobowość o podłożu genetycznym, utrudniająca przystosowanie do otoczenia, polegająca na odchyleniu od normy, charakteru, temperamentu i popędów bez uchwytnych zmian organicznych w mózgu. Psychopaci są osobami wybuchowymi, czasem nadmiernie lękliwymi, nieśmiałymi, nadmiernie podejrzliwymi lub wykazującymi braki w sferze uczuć.
Z punktu widzenia biologii za dany stan osobowości odpowiadają neuroprzekaźniki.
Główne neuroprzekaźniki to acetyloholina, dopamina, noradrenalina, serotonina, kwas gamma - aminomasłowy, endorfiny, enkefaliny oraz adrenalina.

Poniżej link do przyjemnego, dającego nadzieję psychopatom, artykułu:

http://aftermath-surviving-psychopathy.org/index.php/is-psychopathy-genetic/

Do literatury naukowej nie daję linków, bo dostęp do tych artykułów wymaga opłaconego konta na serwisach. Co najwyżej mogę podać linki do abstarctów.

P.S. No ja jestem ciekaw o co chodzi z defektami z in-vitro. Jak dla mnie to temat identyczny ze szczepionkami wywołującymi autyzm. Czyli ludzie, szczególnie nie wyedukowani w tej materii, plotą bzdury i powtarzają komunały, ale żadnych badań naukowych to potwierdzających nie mają. Psychopatia, to inny kaliber: to temat oklepany i dobrze znany, naukowo opracowany i od wieli lat leczony :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mniej jednak opis "zimny drań, który nie interesuje się niczym" daje miejsce na taką interpretację.

Ja tak nie uważam.

Wystarczy nie mieć emocjonalnego związku z dzieckiem (w tym przypadku).

U wielu, jeśli nawet nie u większości mężczyzn, nie ma emocjonalnego związku z dzieckiem, dopóki nie weźmie go na ręce, nie przytuli, nie zacznie się nim opiekować. A i relacje z matką dziecka są tu niezwykle istotne.

Kobieta, przez to, że nosi dziecko pod sercem, niejako "z automatu" czuje związek emocjonalny. Oczywiście odpowiedzialne są u niej za taki stan rzeczy hormony. A i u kobiet zdarzają się przypadki, że związku z dzieckiem nie czują.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

nie Hannibala Lectera czy Dextera

Wołaliście mnie?? :smutek3:

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...