Skocz do zawartości
the thing

Poniżenie rogacza.

Rekomendowane odpowiedzi

Nazwałem poniżeniem ale nie chciałem nikogo obrażać.Po prostu niektórym osobom sprawia radość poniżanie kogoś,czy to słowne czy fizyczne.Jesli 3 stronom to odpowiada i każdy jest szczęśliwy to super 😊

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, he82 pisze:

Nazwałem poniżeniem ale nie chciałem nikogo obrażać.Po prostu niektórym osobom sprawia radość poniżanie kogoś,czy to słowne czy fizyczne.Jesli 3 stronom to odpowiada i każdy jest szczęśliwy to super 😊

Tutaj raczej nie chodzi o to czy ktoś się obraził. Ale samo w sobie słowo "poniżenie" powinno oznaczać raczej, że rogacz powinien odczuwać jakieś negatywne emocje związane z tym. Przykład:

Z perspektywy osoby trzeciej jakieś zachowanie wydaje się poniżające względem rogacza.

Czy z jego perspektywy też jest to poniżające skoro odczuwa z tego powodu przyjemność czy podniecenie?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, rogacz_199x pisze:

Czy z jego perspektywy też jest to poniżające skoro odczuwa z tego powodu przyjemność czy podniecenie?

Ale to się nie musi wykluczać. Jeżeli łączy się to jest to po prostu masochizm psychiczny - preferencja jak każda inna

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Wichura pisze:

Ale to się nie musi wykluczać. Jeżeli łączy się to jest to po prostu masochizm psychiczny - preferencja jak każda inna

Rozumiem. To mam pytanie z perspektywy człowieka, który rogaczem jest tylko w swojej głowie i fantazjach opowiadanych razem z żoną w łóżku:

Czy jest możliwe, żeby człowiek naprawdę czujący, że jest poniżony poczuł w tym samym momencie podniecenie? Rozumiem, że jest coś takiego jak masochizm psychiczny. Ale przecież w masochizmie fizycznym ustala się granicę, czy słowo bezpieczeństwa. Czyli do pewnej granicy ten ból sprawia przyjemność. Po jej przekroczeniu nie jest już przyjemnie.

W sumie to nie wiem czy sam sobie nie odpowiedziałem. Bo skoro ból sprawia przyjemność to przecież dalej nazywamy to bólem...

Kurcze sam nie wiem czy się nie zakręciłem 😆

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, rogacz_199x pisze:

Rozumiem. To mam pytanie z perspektywy człowieka, który rogaczem jest tylko w swojej głowie i fantazjach opowiadanych razem z żoną w łóżku:

Czy jest możliwe, żeby człowiek naprawdę czujący, że jest poniżony poczuł w tym samym momencie podniecenie? Rozumiem, że jest coś takiego jak masochizm psychiczny. Ale przecież w masochizmie fizycznym ustala się granicę, czy słowo bezpieczeństwa. Czyli do pewnej granicy ten ból sprawia przyjemność. Po jej przekroczeniu nie jest już przyjemnie.

W sumie to nie wiem czy sam sobie nie odpowiedziałem. Bo skoro ból sprawia przyjemność to przecież dalej nazywamy to bólem...

Kurcze sam nie wiem czy się nie zakręciłem 😆

W temacie poniżenia tez ustalasz granice i się ich trzymasz. Mało tego... jest to dużo bardziej istotne niż w przypadku granic związanych z dominacją fizyczną bo i szkody potrafią być wieksze, bardziej dotkliwe a nieraz i nieodwracalne. To że kogoś kręci poniżenie sensu stricte (i takie emocje mu towarzyszą przy danych praktykach) nie oznacza że weźmie na klatę wszystko i nie ma w tym zakresie limitów

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2025

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...