Skocz do zawartości
the thing

Poniżenie rogacza.

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, HotKociaki pisze:

Witaj, 

zabawne jakas tu pisze że maja osobne wszystko...nawet mieszkania...to sa razem czy osobno? I gdzie tu jest małżeństwo? Bo jak osobno to nie razem...chyba jasne...

Pozdrawiam Piotr 

Przepraszam... ale nie wytrzymam... co za bzdura... co za średniowiecze... i poczucie własnej nieomylności... 

Miarą zgodności małżeńskiej jest posiadanie wspólnych pieniędzy...  wspólne podejmowanie decyzji zakupowy... mąż ma współdecydować o zakupach... i mam się pytać męża czy sobie buty za 300 zl mam kupić... ?a jak się nie zgodzi to co? Niezgodni jesteśmy... rozwód...  to ja dziękuję za takie małżeństwo... 

Wole swoje z dwoma kontami, dwoma autonomicznymi jednostkami, dwoma autami, dwoma motocyklami i dwoma domami...

Cudowane dwie osoby chca po prostu ze sobą być... i taki jest ich cel...

• Lubię 6
  • Przytulam 1
  • Dziękuję 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Mia pisze:

Przepraszam... ale nie wytrzymam... co za bzdura... co za średniowiecze... i poczucie własnej nieomylności... 

Miarą zgodności małżeńskiej jest posiadanie wspólnych pieniędzy...  wspólne podejmowanie decyzji zakupowy... mąż ma współdecydować o zakupach... i mam się pytać męża czy sobie buty za 300 zl mam kupić... ?a jak się nie zgodzi to co? Niezgodni jesteśmy... rozwód...  to ja dziękuję za takie małżeństwo... 

Wole swoje z dwoma kontami, dwoma autonomicznymi jednostkami, dwoma autami, dwoma motocyklami i dwoma domami...

Cudowane dwie osoby chca po prostu ze sobą być... i taki jest ich cel...

Sugerujesz intercyzę... są wady i zalety 

Cały majątek, który będziecie gromadzić od dnia podpisania aktu małżeństwa, będzie Wasz wspólny. Nieważne, kto ile zarabia - w takim samym stopniu możecie nim dysponować. Szczególnie chodzi o:

wynagrodzenia,

dochody z majątku wspólnego i osobistego (np. jeśli wynajmujecie mieszkanie i zarabiacie na tym, to nieważne, czyje ono jest, do przychodów z tego tytułu macie takie samo prawo),

środki zgromadzone na rachunkach otwartego lub pracowniczego funduszu emerytalnego każdego z Was.

intercyza po ślubie?

Warto wiedzieć, że intercyzę można podpisać nie tylko przed zawarciem małżeństwa. Możecie to zrobić także po ślubie. W obu przypadkach musicie się udać do notariusza, aby podpisać akt notarialny. Wynagrodzenie prawnika będzie się różniło w zależności od momentu, w którym tę umowę podpiszecie.

Narzeczeni nie mają jeszcze wspólnego majątku, więc zapłacą stałą taksę 400 zł i podatek od czynności cywilno-prawnych, co w sumie daje około 550 zł. Osoby będące po ślubie zapłacą sumę uzależnioną od wartości majątku, który wspólnie zgromadzili.

Pozdrawiam serdecznie Piotr

• Facepalm 3
  • Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, HotKociaki pisze:

Sugerujesz intercyzę... są wady i zalety 

Cały majątek, który będziecie gromadzić od dnia podpisania aktu małżeństwa, będzie Wasz wspólny. Nieważne, kto ile zarabia - w takim samym stopniu możecie nim dysponować. Szczególnie chodzi o:

wynagrodzenia,

dochody z majątku wspólnego i osobistego (np. jeśli wynajmujecie mieszkanie i zarabiacie na tym, to nieważne, czyje ono jest, do przychodów z tego tytułu macie takie samo prawo),

środki zgromadzone na rachunkach otwartego lub pracowniczego funduszu emerytalnego każdego z Was.

intercyza po ślubie?

Warto wiedzieć, że intercyzę można podpisać nie tylko przed zawarciem małżeństwa. Możecie to zrobić także po ślubie. W obu przypadkach musicie się udać do notariusza, aby podpisać akt notarialny. Wynagrodzenie prawnika będzie się różniło w zależności od momentu, w którym tę umowę podpiszecie.

Narzeczeni nie mają jeszcze wspólnego majątku, więc zapłacą stałą taksę 400 zł i podatek od czynności cywilno-prawnych, co w sumie daje około 550 zł. Osoby będące po ślubie zapłacą sumę uzależnioną od wartości majątku, który wspólnie zgromadzili.

Pozdrawiam serdecznie Piotr

To ty prawnikiem jestes i w ten oryginalny  sposób postanowiłeś swoje usługi zareklamować? Trzeba było tak od razu  

• Lubię 2
  • Haha 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, HotKociaki pisze:

Forum dyskusyjne jest po to by prowadź polemike na każdy temat, każdy z nas ma odrębne zdanie. 

Czym innym jest napisanie: "ja sobie tego nie wyobrażam w moim małżeństwie... itd.", a narzucanie komuś jak ma żyć. 

W dodatku w dziale, którego idei nie pojmujesz, bo nie chcesz, a może zbyt wąsko patrzysz. 

6 godzin temu, HotKociaki pisze:

system związku należy do każdego z Nas ale nie które normy są tak jasne jak słońce.

Zabawne, że piszesz o normach.

W Polsce normą jest kobieta, mężczyzna i X dzieci, a nie poliamoria. 

Twoje "słońce" świeci bardzo wybiórczo i tak, jak Tobie wygodnie. 

I nie byłoby w tym niczego złego, gdybyś nie uzurpował sobie prawa do pouczania i kpin z innych wyborów. 

6 godzin temu, HotKociaki pisze:

Żyjemy i idziemy za głosem swoich naturalnych potrzeb.

Mhm, a inni nie mają prawa mieć odmiennych naturalnych potrzeb?

Dla niektórych taką potrzebą będzie możliwość samostanowienia o sobie, w tym posiadanie własnych pieniędzy. 

Chcesz, by ludzie tutaj szanowali Twoje wybory i z nich nie kpili -> szanuj wybory innych i nie kpij. 

Nie musisz ich wprowadzać w swoim życiu. Ba! Nawet nie musisz ich rozumieć.

Po prostu uszanuj. 

Tylko tyle i aż tyle. 

A za porady prawnicze dziękujemy, nie tego dotyczy wątek.  

• Lubię 3
  • Dziękuję 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się zdarza, że mamy czasem skłonność do wykluczenia postaw, które nie mieszczą się nijak w naszej "konstytucji" związku cuckold. Nam też niektóre rzeczy nie zmieściłyby się głowie i na odwrót. Dla wielu nawet tu obecnych sporo rzeczy które robimy wywaliłoby sufit :) Co do kwestii kasa, finanse majątek. Wszystko zależy od sytuacji indywidualnej, niektórzy mają np. dzieci z różnych związków i muszą w rozsądny sposób ustawiać sprawy majątkowo prawne aby kwestie dziedziczenia wynikały z ich woli a nie ze ślepego rozdzielnika przepisów

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Gabor pisze:

• Facepalm 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@HotKociaki - Proszę, żebyś pisał w tym wątku wyłączenie na temat którym jest poniżanie rogacza w układach UC

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nic tak nie uderza w Was, drodzy Panowie, jak zakwestionowanie bycia mężczyzną - tak, tak, ten wyświechtany i wpajany od tysiącleci archetyp samca alfa wydają się mieć nawet rogacze. Niektórzy wyjątkowo głęboko... ale wydaje mi się, że ~99% facetów gdzieś je w sobie chowa.

Ponad rok temu wpadłam na diabelski pomysł, by skonfrontować nasienie mojego Narzeczonego ze spermą Kochanka w laboratoryjnym badaniu - liczby, jakości, ruchliwości plemników i objętości ejakulatu. Po otrzymaniu wyników i wyjawieniu ich wzajemnie przy Narzeczonym i Kochanku przeżywałam sensualny orgazm obserwując te emocje.

• Lubię 6
  • Przytulam 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Fleur pisze:

Chyba nic tak nie uderza w Was, drodzy Panowie, jak zakwestionowanie bycia mężczyzną - tak, tak, ten wyświechtany i wpajany od tysiącleci archetyp samca alfa wydają się mieć nawet rogacze. Niektórzy wyjątkowo głęboko... ale wydaje mi się, że ~99% facetów gdzieś je w sobie chowa.

Ponad rok temu wpadłam na diabelski pomysł, by skonfrontować nasienie mojego Narzeczonego ze spermą Kochanka w laboratoryjnym badaniu - liczby, jakości, ruchliwości plemników i objętości ejakulatu. Po otrzymaniu wyników i wyjawieniu ich wzajemnie przy Narzeczonym i Kochanku przeżywałam sensualny orgazm obserwując te emocje.

Czyżby sperma Kochanka była o wiele lepsza od Narzeczonego? Jaka była ich reakcja i zachowanie po wyjawieniu wyników?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...