Skocz do zawartości
Spider1107

Różnica wieku

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie temat był już tu poruszany, ale co myślicie o różnicy wieku między kochankami, ale taką dużą różnicę powyżej 25 lat?  Jestem ciekaw Waszych opinii, a może ktoś ma jakieś doświadczenia 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie jakos by to nie przeszkadzalo, jest jakas tam granica ale na pewno nie 25.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestia preferencji i gustu. Żona ma granice +/- 5 lat, mi natomiast bardzo odpowiadała by różnica ok 20 lat w dół. Stały układ z młodym bullem to jedno z moich celów w zabawie cuckold. 

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, Black&White pisze:

Kwestia preferencji i gustu. Żona ma granice +/- 5 lat, mi natomiast bardzo odpowiadała by różnica ok 20 lat w dół. Stały układ z młodym bullem to jedno z moich celów w zabawie cuckold. 

To prawda że to kwestia gustu i preferencji, ja np wolę dużo młodsze, miałem przez kilka lat kochankę kilkanaście lat młodszą i nie ukrywam że chciałbym spróbować z jeszcze młodszą 😉 ale z kolei dla żony wybrałbym dużo starszego takiego koło 70-siątki

• Kwiatek 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W naszym przypadku jest to powiązane trochę z innym pytaniem na forum "kochanek jako przyjaciel domu". I w tej kwestii nam najlepiej się sprawdzał jednak taki który był w podobnym do nas wieku. Jednak codzienne tematy do rozmów, zainteresowania i ogólnie dużo łatwiej o podobny vibe. 

Ale już przy takich kochankach bardziej "na raz" różnica wieku już jak najbardziej. 

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jedną rzeczą są preferencje sensu stricte rozumiane w ten sposób, ze ktoś woli starsze/młodsze kochanki lub starszych/młodszych kochanków i to jest aspekt który można rozpatrywać jedynie indywidualnie tj. Ja wolę tak a ja tak.

W przypadku relacji cuckold tak duża róznica wieku o jakiej piszesz ma jednak także zupełnie inny aspekt gdyż dla wielu stanowi swoistą forme zabezpieczenia relacji bazowej i dzieje się to mniej lub bardziej świadomie. Mechanizm polega na tym, że wiele par (szczególnie początkujących ale nie tylko) preferuje osoby dużo młodsze lub starsze gdyż uważają że w ten sposób ograniczają ryzyko zbytniego zaangażowania emocjonalnego mogącego negatywnie wpłynąć na związek. Mówimy tu bezpośrednio o minimalizowaniu ryzyka że partner/partnerka na tyle zadurzy się w kochanku/kochance, że zacznie porównywać go bezpośrednio ze swoją drugą połówką a w skrajnych przypadkach zacznie mysleć o porzuceniu go dla kochanka/kochanki. Przykładowo więc sytuacja gdy para ok 40stki "wpuszcza" do związku dużo młodszego kochanka (lub odwrotnie) wydaje się być bardziej bezpieczna pod tym kątem. Prawdopodobieństwo, że żona odejdzie z kochankiem w wieku jej syna lub ojca jest statystycznie mniejsze więc taka relacja może dawać pewne dodatkowe poczucie bezpieczeństwa. A że mimo wszystko nie gwarantuje go to już zupełnie inna sprawa ;)

• Lubię 6
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Już kiedyś zakładałem podobny temat. 

Jako ten 3. w dalszym ciągu uważam, że różnica wieku na drugorzędne znaczenie. Najważniejsze jest to aby wzajemnie podpasować do siebie podejściem do klimatu. 

Zawsze w takiej relacji musimy pamiętać o zadowoleniu każdej ze stron. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2025

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...