Skocz do zawartości
Mateusz_UK

Kobiety...

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim przegladajacym ten zacny temacik.

Spotykalem sie z dosc spora iloscia kobiet ale od jakiegos czasu mnie nawiedzaja mnie mysli o kobietach i ich zdrowiem, a moze to zwykle wymowki? Dla latwiejszej komunikacji, prosze uznac ze to o mnie chodzi.

Powiedzmy kobieta A, czyli Agnieszka, spotyka sie z facetem, rozmawia a potem wkoncu zwiazek i wiadomo, seksik. Tu, powstaje wlasnie temat ktory mnie zadziwia. Jezeli chodzi o sprawy lozkowe, ma jedna pozycje ktora lubi, w ktorej w ogole wyczuwa kutasa, nawet z poprzednikami to samo bylo. (czyli co kazdy ma za malego? :D). Nie lubi minetek, nie ma czucia na ciele, wrazliwosci jakichkolwiek odczuc dotyku w miejscach ktore podobno mialy byc tymi wlasciwymi. Gdy facet ja penetruje czy to na pieska czy to jakakolwiek inna pozycja, ma bardzo niski poziom czucia czlonka. O co tu chodzi? Aseksualnosc? Brak iskry?

Zapraszam do pytan jezeli jakiekolwiek sa, odpowiedzi sa w szczegolnosci mile widziane. Temat mnie bardzo intryguje, az irytuje!

Przepraszam za pisownie, dla niektorych to moze byc glupie a dla niektorych ok.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@Mateusz_UK czy ta kobieta kiedykolwiek robiła sobie tzw. profil hormonalny? 

A w kwestii minetki. 

Sama za tym nie przepadam. Jak do tej pory tylko dwóch mężczyzn w tej materii zdołało mnie zadowolić. Innych już tak nie dopuszczam. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Oj Mateusz, temat jest bardzo złożony i trudno jest wypowiedzieć się,  nie znając Twojej kobiety. Ale spróbuję Ci choć trochę temat przybliżyć z mojej perspektywy.

1. Dotyk

O tym, czy dotyk sprawia przyjemność,  czy się go czuje,  jak intensywnie, czy pieszczoty podniecają czy np łaskoczą - decyduje indywidualna wrażliwość skóry, receptory, układ nerwowy. To kwestia fizjonomiczna i raczej na to wpływu nie mamy.

Jednak jest też druga kwestia - odbiór psychiczny dotyku. Bo przecież co innego czujemy, gdy za rękę chwyci nas małe dziecko, inaczej gdy nieznajomy na ulicy, a jeszcze inaczej gdy przystojniak z siłowni, który od dawna nam się podoba.

2. Mineta

Niektóre kobiety uwielbiają, niektóre nie lubią. Na pewno odbiór przyjemności zależy od osoby wykonującej minetę (i nie tylko mówię tu o technice, ale i uczuciach, o podnieceniu wobec tej osoby). No i wracamy tu też do tematu receptorów dotykowych.

3. Przyjemność z penetracji.

Kobieta nie odczuwa wyłącznie przyjemności wtedy, gdy członek jest wystarczająco długi,  tylko wtedy, gdy drażni odpowiednie miejsca. Na to może mieć wpływ: długość,  grubość,  zakrzywienie członka, ale i budowa kobiecych narządów (np. tyłopochylenie macicy ma wpływ na doznania seksualne).

Do tego bardzo ważnym czynnikiem (i przyjemności z minety, i przyjemności z penetracji) jest stopień nabrzmienia, ukrwienia kobiecych narządów. Wtedy odczuwamy więcej lub mniej, mocniej lub słabiej.

4. Traumy, blokady

Czasami ciało jest zdrowe, ale psychika chora. Nie potrafimy czerpać przyjemności z rzeczy, które powinny dawać nam radość. Powodem mogą być traumy z dzieciństwa,  lęki , brak poczucia bezpieczeństwa,  nadmierna potrzeba kontrolowania sytuacji. Wtedy niestety i długi gruby członek sprawnego doświadczonego kochanka nie pomoże.

Na pewno, aby dokonała się jakakolwiek zmiana, to Agnieszka musi sama stwierdzić, że ma problem (może dla niej jest wszystko ok, i nie chce niczego zmieniać). 

Jeżeli ona i jej partner uznają, że trzeba coś zadziałać, polecam:

- wizytę u ginekologa (wykluczenie chorób, sprawdzenie budowy anatomicznej, zrobienie panelu hormonalnego jak radziła Dragonfly)

- wizytę u seksuologa/psychologa, aby ustalić czy brak wrażliwości seksualnej jest na tle psychicznym

- szczerą rozmowę między partnerami na temat współżycia,  szczególnie o tym, co przeszkadza Agnieszce (może okazać się że wkurwiają ją niezdejmowane skarpetki, nieogolona twarz drażniąca przy minecie, może odgłosy dzieci sąsiadów). Czasami drobna rzecz, jak np świece i nastrojowa muzyka spowodują że kobieta się rozluźni i będzie potrafiła czerpać więcej radości z seksu.

• Lubię 4
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...