Skocz do zawartości
Promień

Katowice i okolice witam wszystkich ❤️

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć kochani❤️Bardzo mnie cieszy spora aktywność na tym forum. Jestem podekscytowany możliwością poznania fajnych ludzi. Może w końcu spełni mi się marzenie i poznam wreszcie kobietę która chciała by z mną wejść w taki typ związku. A konkretnie ostatnio dowiedziałem się o tym że interesuje mnie najbardziej relacja typu vixen-stag z tym że ja akurat jestem switch gdzie mam zarówno skłonności do uległości lub dominacji ale bardziej w równowadze tantrycznej.

W związku stag – vixen osobą dominującą jest facet, natomiast w przypadku związku hotwife – cuckold, to kobieta dominuje. Naturalną konsekwencją tego jest ich relacja na płaszczyźnie zdrady kontrolowanej. Przykładem może być tutaj fakt, że Vixen zawsze konsultuje ze Stagiem czy może sypiać z danym kochankiem a hotwife sypia z kim chce, zupełnie nie interesując się tym co myśli cuckold. Hotwife zazwyczaj upokarza rogacza, a on sam czuje satysfakcję z tego powodu, natomiast w relacji Vixen – stag taka sytuacja nie występuje i obie strony traktują się bardziej partnersko. Cuckold jest często zmuszony do spożywania spermy kochanka swojej hotwife lub “wyczyszczenia” jej po nim, nie może także uprawiać seksu jednocześnie z nimi, jego penis bywa zamykany w klatce i podlega innym ograniczeniom mającym na celu jego upokorzenie lub ośmieszenie. Stag natomiast może czerpać pełnymi garściami z faktu bycia partnerem Vixen – może jako trzeci uczestniczyć aktywnie w spotkaniach seksualnych z ogierem, nie jest upokarzany. Stag jest opisywany jako silny samiec alfa, który czerpie przyjemność z faktu że jego partnerka sypia z innym. Znalazłem też informacje, że stag to taki nowoczesny cuckold który nie czerpie satysfakcji z bycia upokarzanym.

Mnie interesuje Poliamioria bez upokarzania i bez bawienia się raczej w klatkę. Raczej w klimacie waniliowym. Czyli delikatnym słodkim i oddanym. 

Nie wiem na ile temat popularny na forum. Czy są tu inne pary które mają podobne podejście?  ❤️

• Lubię 1
  • Kwiatek 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękujemy za powitanie ze społecznością Cuckoldplace! Pamiętaj o określeniu swojej przynależności do Grupy Preferencji. Wyboru, możesz dokonać w tym miejscu. Dokonując wyboru pamiętaj, że określasz siebie a nie preferencje osoby poszukiwanej. Wybór Grupy Preferencji, zgodnie z PKT 5 Regulaminu Forum, jest czynnością obowiązkową dla Użytkowników, którzy posiadają Konta Podstawowe i przebywają w Grupie "Potwierdzony". Wyboru przynależności do Grupy Preferencji, dokonaj w ciągu 4 dni od momentu aktywacji Twojego Konta Podstawowego.   Jeżeli masz to już za sobą a określona przez Ciebie przynależność do Grupy Preferencji jest właściwa, nie musisz robić tego ponownie.

W czasie trwania pełnej, lub próbnej subskrypcji VIP, nie możemy udostępnić Ci systemu określania przynależności  do Grup Preferencji aby ochronić Twoje wysokie uprawnienia przypisane do takiego konta. Nie martw się, posiadając VIP Konto, dowolnie określasz swoją przynależność na zasadzie "ustnej" deklaracji i możesz znacznie, znacznie więcej. Pamiętaj również o uzupełnieniu istotnych pól swojego profilu. Nie wpisuj tam byle czego, byle szybko. Nigdzie się tutaj nie spieszymy.

Życzymy miłej zabawy!

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Pierwsza i podstawowa kwestia wynikająca jasno z Regulaminu forum, który zaakceptowałeś podczas rejestracji.  Nie dodajemy żadnych materiałów z widoczną twarzą. Twarz, MUSI zawsze być ocenzurowana. Materiały niezgodne z Regulaminem,  zostały usunięte. 

Życzymy miłej zabawy

ZKF Administrator 

Sem.

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam od siebie że masz baaaaardzo, bardzo mylne wyobrażenie na temat tego jak wygladaja związki i relacje cuckold. Niemniej trafiłeś we właściwe miejsce aby dowiedzieć się nieco więcej o tym jak te klimaty wyglądają. Owocnej lektury - przede wszystkim na poczatku regulaminu forum o czym juz zreszte też pisałem

• Lubię 4
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, dziękuje. A na czym polega moje mylne wyobrażenie jeśli można wiedzieć? Chętnie dowiem się nieco więcej jak te klimaty wyglądają :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Głównie na tym że stawiasz stawiasz sztuczną granicę pomiędzy klimatem stag-vixen a cuckoldem myląc ten drugi z jego skrajnymi odmianami. To co opisujesz jako "związku cuckold"  ma miejsce w układach typu "cuckold ultimate" czy "cuckold femdom" a i to nie zawsze. To dosyć stereotypowe wyobrażenie które w praktyce jest raczej skrajnością. Sam cuckold to dużo szersze pojęcie które związane jest nie mniej niż więcej z odczuwaniem satysfakcji z kontaktów partnerki z innymi osobami. Tyle

• Lubię 5
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Cię na forum.

W dniu 23.12.2024 o 05:47, Promień pisze:

w przypadku związku hotwife – cuckold, to kobieta dominuje.

Dobrze, że do nas przybyłeś, bo jak zauważył @Wichura, masz bardzo stereotypowe i wąskie spojrzenie na związki cuckold. Kiedyś miałam podobne, ale to forum otworzyło mi oczy i umysł. 

Zatem szukaj, zwiedzaj i pytaj.  Liczę na ciekawe dyskusje z Twoim udziałem.

Miłego i owocnego pobytu i do zobaczenia gdzieś na forum.

• Lubię 5
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.12.2024 o 21:30, Wichura pisze:

Głównie na tym że stawiasz stawiasz sztuczną granicę pomiędzy klimatem stag-vixen a cuckoldem myląc ten drugi z jego skrajnymi odmianami. To co opisujesz jako "związku cuckold"  ma miejsce w układach typu "cuckold ultimate" czy "cuckold femdom" a i to nie zawsze. To dosyć stereotypowe wyobrażenie które w praktyce jest raczej skrajnością. Sam cuckold to dużo szersze pojęcie które związane jest nie mniej niż więcej z odczuwaniem satysfakcji z kontaktów partnerki z innymi osobami. Tyle

Dziękuje za wytłumaczenie. To akurat nawet nie było moje wyobrażenie tylko skopiowanie, zacytowanie tego czym jest taki związek, taki układ. Te informacje znalazłem w internecie na innych stronach. Poprostu próbuje zrozumieć różnice pomiędzy tym czego faktycznie szukam ja a czego szukają inni. Zauważyłem że w przeważającej większości mężczyzni decydujący się na cuckold przeważnie oddają 100% rolę dominacji dla kobiety. Często jest to skrajna dominacja. Co akurat wynika z moich obserwacji tego co już zdążyłem wyczytać na tej stronie czy też na innych stronach. Ja próbuję znaleźć relacje w większej równowadze. Na jakiejś stanie pisali że w relacji vixen-stag jest większa równowaga bez tej całej skrajności której chciałbym uniknąć 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.12.2024 o 09:25, Dragonfly pisze:

Witam Cię na forum.

Dobrze, że do nas przybyłeś, bo jak zauważył @Wichura, masz bardzo stereotypowe i wąskie spojrzenie na związki cuckold. Kiedyś miałam podobne, ale to forum otworzyło mi oczy i umysł. 

Zatem szukaj, zwiedzaj i pytaj.  Liczę na ciekawe dyskusje z Twoim udziałem.

Miłego i owocnego pobytu i do zobaczenia gdzieś na forum.

Chciałbym jak najbardziej pozbyć się stereotypowego podejścia które raczej jak już wspominałem było tylko cytatem informacji z innych stron nie moim wypracowanym poglądem na ten temat. Nie łatwo jest wszystko posegregować i poukładać w swojej głowie jeśli wszędzie tak łatwo trafić na sprzeczne informacje. Chętnie dowiem się więc więcej o związkach które żyja w równowadze. Co możesz mi powiedzieć lub inni forumowicze na temat takich relacji w równowadze?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Promień pisze:

Zauważyłem że w przeważającej większości mężczyzni decydujący się na cuckold przeważnie oddają 100% rolę dominacji dla kobiety. Często jest to skrajna dominacja.

Chciałem zapytać skąd takie spostrzeżenie ale w sumie dalej już odpowiedziałeś. Na podstawie kilku lat spędzonych tutaj oraz poznaniu realnie nie wiem... z 200 osób praktujących na pewnym etapie życia zabawy typu cuckold mogę stwierdzić, że zdecydowana większość rogaczy nie jest uległymi, a Ci skrajnie ulegli wchodzący w relacje Ultimate to już całkiem margines.

Nie łatwo jest wszystko posegregować i poukładać w swojej głowie jeśli wszędzie tak łatwo trafić na sprzeczne informacje.

Najlepiej ocenić wiarygodność źródła informacji bo np przekaz od osoby która tak żyje od lat powinien być z załozenia bardziej wartościowy niż przekaz pismaka ze średniej klasy prasy piszącego artykuł tak, aby zmaksymalizować jego klikalność.

Co akurat wynika z moich obserwacji tego co już zdążyłem wyczytać na tej stronie czy też na innych stronach.

a to już zależy w jakim dziale. Patrząc na interesujące Cię kwestie inne proporcje zauważysz w różnych działach. Nieco inny obraz wyłoni się z "Okiem rogacza", inny z "Dyskusji" a co innego będzie dominowało w "Historiach prawdziwych" czy w przekazach bezpośrednich jakie usłyszeć można od uczestników zlotów. Rada ode mnie: najbardziej realny obraz zawsze wypływa od praktyków a nie teoretyków i nie inaczej jest także w tym przypadku.

Co możesz mi powiedzieć lub inni forumowicze na temat takich relacji w równowadze?

To że co relacja to nieco inaczej to będzie wyglądało. Wspólny mianownik jest bardzo szeroki, a same relacje najczęściej w znacznej mierze krojone na miarę

• Lubię 3
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...