Skocz do zawartości
CherryRoxie

Co i w jaki sposób mówić partnerowi o szczegółach relacji z kochankiem.

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje od was radny moi kochani,

mój mąż oczekuje ode mnie szczerości i nie chce abym ukrywała przed nim tego co robię z kochankiem, ponieważ jest to dla niego dowód że jest dla mnie najważniejszy i czuje się on źle gdy ukrywam to przed nim. Np. chciałby abym w sytuacji gdy wysyłam zdjęcie kochankowi na WhatsApp, napisała mu wiadomość o tym.

Nie wiem w jaki sposób mówić mu o tym, a tym bardziej co konkretnie mówić. Jestem raczej uległa i słabo radzę sobie z przejmowaniem inicjatywy, jest mi głupio i wstydzę się to robić. Inicjatywa musiałaby płynąć od niego, jest on dominujący i może on przejąć nad tym kontrolę tylko nie mam pojęcia jakby to miało wyglądać. Coś na zasadzie: Ja coś robię z kochankiem > On każe mi się podporządkować > Ja wykonuje jego polecenie. Problem polega na tym, że nie wiem w jaki sposób bezwstydnie przekazać mu podstawowe informacje aby mógł zadziałać np. musi wiedzieć że wysłałam mu zdjęcie aby zareagować i przejąć nade mną kontrolę, nie wspominając już o innych sytuacjach 🤪

Macie jakieś pomysły? ❤️

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, CherryRoxie pisze:

Macie jakieś pomysły? ❤️

Tutaj raczej nie ma gotowych rozwiązań i naprawdę każda para nieco inaczej przeprowadza tego typu komunikację. Zależy to zarówno od wzajemnych oczekiwań jak i od preferencji. Są osoby które chciałyby znać wszystko ze szczegółami a są takie które wolą opierać się na zasadach DADT (don't as, don't tell) czyli ja nie pytam a Ty nie mówisz. W wypracowaniu wspólnych mechanizmów opartych o wzajemne oczekiwania pomogą tylko szczere rozmowy uwzględniające także otwartość oraz preferencje drugiej strony 

• Lubię 2
  • Przytulam 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A czy myślałaś może o wysłaniu mężowi screenów? 

Ja swego czasu bardzo lubiłem to rozwiązanie :roll::oops:🔥

• Lubię 2
  • Hmm... 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, CherryRoxie pisze:

Potrzebuje od was radny moi kochani,

mój mąż oczekuje ode mnie szczerości i nie chce abym ukrywała przed nim tego co robię z kochankiem, ponieważ jest to dla niego dowód że jest dla mnie najważniejszy i czuje się on źle gdy ukrywam to przed nim. Np. chciałby abym w sytuacji gdy wysyłam zdjęcie kochankowi na WhatsApp, napisała mu wiadomość o tym.

Nie wiem w jaki sposób mówić mu o tym, a tym bardziej co konkretnie mówić. Jestem raczej uległa i słabo radzę sobie z przejmowaniem inicjatywy, jest mi głupio i wstydzę się to robić. Inicjatywa musiałaby płynąć od niego, jest on dominujący i może on przejąć nad tym kontrolę tylko nie mam pojęcia jakby to miało wyglądać. Coś na zasadzie: Ja coś robię z kochankiem > On każe mi się podporządkować > Ja wykonuje jego polecenie. Problem polega na tym, że nie wiem w jaki sposób bezwstydnie przekazać mu podstawowe informacje aby mógł zadziałać np. musi wiedzieć że wysłałam mu zdjęcie aby zareagować i przejąć nade mną kontrolę, nie wspominając już o innych sytuacjach 🤪

Macie jakieś pomysły? ❤️

Owszem, rozwiązanie z mojej perspektywy wydaje się proste. Szczegóły do omówienia w prywatnej wiadomości.

• Zmieszany 2
  • Facepalm 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W moim przypadku, moja żona zawsze rozmawia z kochankiem na whatsappie poprzez wiadomości tekstowa. Zawsze daje mi znać po jakiej kolwiek wymianie zdań oraz daje mi telefon żebym mógł sobie przeczytać

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Taka relacja musi opierać się na szczerości, żeby żadne z Was nie miało drugiemu nic do zarzucenia ani nie miało pretensji czy co gorsza zwątpienia. 

Porozmawiajcie jaka forma relacji będzie dla Was najbardziej odpowiednia, co go jednocześnie usatysfakcjonuje i będzie nakręcać, ale też coś co dla Ciebie będzie wygodne i będziesz się czuła komfortowo. 

Tak jak wcześniej już zostało wspomniane to chyba najmniej ingerencyjne a przy tym przejrzyste jest podsyłanie screenów, jest tam zarówno treść jak i obrazy. 

Przy stałej relacji i znajomości wszystkich może być wspólna grupa na komunikatorze, gdzie piszecie z kochankiem a mąż jest tylko czytelnikiem (albo też się udziela). 

Wiem, że potrzeba też intymności między kochankami aby wszystko działało ale w takiej relacji musimy wszystko dopasować aby każda ze stron czuła się komfortowo i pewnie na swojej pozycji. Kochankowie aby mieli miejsce na flirt a małżonkowie na zaufanie i nakręcanie atmosfery. 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...