Skocz do zawartości
Pavel

Zmiana prawnej definicji gwałtu - już wkrótce.

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Janek12 pisze:

@Zouza

O dziwo tak zaczyna to wyglądać, część liczy na łatwy, szybki seks i nie zamierza się wiązać z kobietami. Ponoć jest coraz więcej mężczyzn, którzy nie mieli seksu z kobietą, coraz więcej facetów bi, a homoseksualizm stał się normalny, a nawet trendy. Odbiegam od tematu.

Zaraz, zaraz... A ta część, która liczy na szybki seks to nie boi się jednak posądzenia o gwałt? 😉

Homoseksualizm nigdy nie był nienormalny. To ludzie dorobili sobie do tego okropne teorie. W przyrodzie nie jest niczym niezwykłym.

Ale, że trendy to pojechałeś 😉 Po prostu jest większa akceptacja społeczna i homoseksualiści nie muszą się już aż tak ukrywać. 

Heteryk nie podejmie takiej aktywności, bo jest "trendy".

A o jakim wylewaniu dziecka z kąpielą napisałeś?  

Odizolowanie na 2(!) tygodnie kata od ofiary (z możliwością przedłużenia tego przez sąd) nazywasz wylewaniem dziecka z kąpielą? Czyli mąż ma zatłuc żonę, a może i dzieci, bo gdzież on, biedaczek, się podzieje? 

Ty tak serio?

• Lubię 3
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Janek12 pisze:

W to nie wierzę, sam o takich przypadkach czytałem. Coraz trudniej o rzetelne dane.

Rzetelne dane to nie gościu, który się skarży w necie, że go wyrzucili z domu (bo żona dotąd pozwalała się tłuc, a w końcu nie wytrzymała dłużej, ale o tym, oczywiście, nie napisze).

Rzetelne dane to te, które podałam, udokumentowane. 

Ale jeśli masz inne - to podaj.

Co nie zmienia mojego zszokowana tym, że komuś tak bardzo szkoda oprawcy, a w przypadku ofiary to "są jakieś plusy". 

• Lubię 5
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Janek12 pisze:

Coraz trudniej o rzetelne dane.

Tych dostarcza statystyka oraz studium przypadku a dokładniej bardzo wielu przypadków. Takie rzeczy o których mówisz zdarzają się, szczególnie w przypadku rozwodów i tak dalej. Tak było, jest i pewnie dalej będzie a ustawa o której mowa nie ma na to wpływu. Podobnie też zdarzają się w drugą stronę czyli że strony facetów w stronę kobiet. Mało tego... Tego typu pomówienia o których mówisz także kończą się w sądzie wyrokami skazującymi. Wiesz jak często?  Obstawiam że nie bo o tym już  nie dowiesz się w tych samych miejscach w których "uciśnieni" mężczyźni wylewają swoje żale. 

Każdy widzi to co chcę widzieć. Pytanie jak szeroko ktoś patrzy i do jakich danych zarówno pod kątem jakości jak i ilości ma dostęp. Ty mówisz o tym że takie przypadki czasami mają miejsce i tak - mają. Stanowią one jednak margines dokładnie na takiej zasadzie na jakiej margines stanowią ogłoszenia mężczyzn chcących oddawać innym swoją żonę po lekach nasennych lub innych substancjach pozbawiających ją przytomności. I to też nie jest news z dalekiego kraju, o którym pisała Zouza tylko autentyczne ogłoszenia które ktoś próbował zamieścić na tym forum. Jeżeli brak zgody na to jest feminizmem to proszę bardzo możesz nazywać mnie feministką.

Nie mam i nigdy nie miałem także potrzeby podlizywania się ani wchodzenia w d... ani kobietom tutaj, ani kobietom gdzieś indziej, ani w ogóle nikomu. Zawsze dużo częściej wchodziłem komuś w drogę tak więc obawiam się że jest to kolejna nie trafiona "analiza", z powodu braku innych argumentów nieskutecznie wymierzona "ad persona". Spoko, przywykłem 

• Lubię 2
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Janek12 pisze:

Ponoć jest coraz więcej mężczyzn, którzy nie mieli seksu z kobietą, coraz więcej facetów bi, a homoseksualizm stał się normalny, a nawet trendy. Odbiegam od tematu.

To zdanie dla mnie jest podsumowaniem dyskusji. Jakoś nie chce mi.sie dalej czytać 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, switch_angel pisze:

To zdanie dla mnie jest podsumowaniem dyskusji. Jakoś nie chce mi.sie dalej czytać 

Tak, masz rację, to są jakieś bez sensu tu stwierdzenia w tym kontekście, niewyspanie i zmęczenie zrobiło swoje. Zaraz może to nawet usunę.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Wichura pisze:

Tego typu pomówienia o których mówisz także kończą się w sądzie wyrokami skazującymi. Wiesz jak często?

Ten przepis jest dla mnie skazywaniem bez możliwości obrony. Co gorsza, jak udowodnić, że do takiego zdarzenia nie doszło? Jak sprawdzić, ile razy doszło do pomówienia, a ofiara nie dała rady się obronić, udowodnić, ze to było pomówienie?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Janek12 pisze:

Ten przepis jest dla mnie skazywaniem bez możliwości obrony. Co gorsza, jak udowodnić, że do takiego zdarzenia nie doszło? Jak sprawdzić, ile razy doszło do pomówienia, a ofiara nie dała rady się obronić, udowodnić, ze to było pomówienie?

Na szczęście nic się tu nie zmieniło i wciąż obowiązuje podstawowe domniemanie niewinności. Pomawiać sobie mozna kogokolwiek i o cokolwiek jednak trzeba to jeszcze udowodnić oraz liczyć się z konsekwencjami bezpodstawnych pomówień. Prawo w tym zakresie jest naprawdę kulawe, szczególnie gdy mówimy o jego zastosowaniu w praktyce (troche jak z "Ustawą Kamilka" która jest bardzo analogiczna) dlatego to zasadniczo dobrze że coś w tym temacie się dzieje

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Wichura pisze:

Na szczęście nic się tu nie zmieniło i wciąż obowiązuje podstawowe domniemanie niewinności. Pomawiać sobie mozna kogokolwiek i o cokolwiek jednak trzeba to jeszcze udowodnić oraz liczyć się z konsekwencjami bezpodstawnych pomówień. Prawo w tym zakresie jest naprawdę kulawe, szczególnie gdy mówimy o jego zastosowaniu w praktyce (troche jak z "Ustawą Kamilka" która jest bardzo analogiczna) dlatego to zasadniczo dobrze że coś w tym temacie się dzieje

Jakie domniemanie niewinności, jak można kogoś wywalić z domu na słowo. Wywalenie z domu, to nie jest kara? Jakie konsekwencje pomówień, jak nawet uda się udowodnić, że doszło do pomówienia? Nigdy nie czytałem o jakiś poważniejszych konsekwencjach.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Janek12 pisze:

Nigdy nie czytałem o jakiś poważniejszych konsekwencjach.

Wierzę. Inaczej byś nie pisał o tym w taki właśnie sposób. Jak zaznaczyłem wcześniej jest to kwestia tego ile ktos widzi i ile chce widzieć. Wiele z tych historii na które powołujesz się przedstawiana jest tylko do połowy i nie ma słowa o dalszym ciągu - głównie dlatego że najczęściej dalszy ciąg nie pasuje do narracji.

Sam osobiście przez ostatni rok byłem w kontakcie chyba ze wszystkimi możliwymi służbami i instytucjami w sprawie podjęcia interwencji w domu w którym regularnie dochodziło do przemocy zarówno fizycznej, ekonomicznej jak i w innych formach. Przeprowadzenie przymusowej eksmisji czy zakazu zbliżania w momencie gdy dane osoby mieszkają ze sobą i pozostają małżenstwem jest naprawdę niemal niewykonalne bez mocnych dowodów a i z nimi (m.in. notatki z interwencji policji czy MOPRu) jest kurewsko trudne. Jeżeli więc mówimy o przypadkach eksmisji "na słowo" to w 90% nie wygląda to tak jak jest przedstawiane a pozostałe 10% to margines marginesu który o ile nie jest niewykonalny o tyle występuje i może zdarzać się niezwykle rzadko. Niemniej tu już ponownie oddalamy sie od meritum tematu jakim są kwestie związane z gwałtami czy szerzej nadużyciami seksualnymi

• Lubię 1
  • Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...