Skocz do zawartości
Pavel

Zmiana prawnej definicji gwałtu - już wkrótce.

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Janek12 pisze:

Szczerze, to nie znam chyba żadnej sytuacji, żeby to przy rozwodzie źle wyglądało ze strony mężczyzny. Nawet nie wiem czy by mogło, bo przeważnie sądy stają po stronie kobiet. Obrazuje to film "Tato" z Lindą.

Ale jak chcesz uogólniać, to oczywiście mężczyźni nie są święci i też wielu kobietom robią piekło z życia.

Za dużo wykopu się naczytałeś.
Poza tym odchodzisz od sedna sprawy (tematu).
Nie masz statystyk dot. tego, że sądy stają przeważnie po stronie kobiet, więc po raz kolejny to tylko takie wykopkowe biadolenie niczym niepoparte.

Zouza jedno, Ty drugie🙄

• Lubię 3
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Montana94 pisze:

Za dużo wykopu się naczytałeś.
Poza tym odchodzisz od sedna sprawy (tematu).
Nie masz statystyk dot. tego, że sądy stają przeważnie po stronie kobiet, więc po raz kolejny to tylko takie wykopkowe biadolenie niczym niepoparte.

Zouza jedno, Ty drugie🙄

Przecież są statystyki mówiące choćby i ilości rozwodów i przez kogo głównie są pozwy, w większości przez kobiety.

Była też słynna sytuacja prawników których próbowano zniszczyć za założenie bloga mówiącym wprost o nierówności traktowania mężczyzn w sądach rodzinnych.

Wiem, że prawda jest brutalna, ale rzeczywistość taka jest, że kobiety w polskich sądach mają dużo więcej przywilejów.

https://szczecin.naszemiasto.pl/szowinistyczny-blog-adwokatow-zawieszony-autorzy-apeluja-o/ar/c1-4861976

W Polsce panuje totalny matriarchat, kobiety są najlepiej traktowane i mają największy poziom bezpieczeństwa na świecie (nawet względem zachodu gdzie strach kobiecie wyjść wieczorem z domu)

Dlatego w tym kraju mówienie wprost wiąże się z atakami feministek i innych uszkodzonych kobiet.

• Lubię 2
  • Facepalm 1
  • Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, spokojni pisze:

W Polsce panuje totalny matriarchat, kobiety są najlepiej traktowane i mają największy poziom bezpieczeństwa na świecie (nawet względem zachodu gdzie strach kobiecie wyjść wieczorem z domu)

Dawno, naprawdę dawno nie przeczytałem czegoś równie absurdalnego... Ostatnio chyba gdzieś na stronie fanów płaskiej ziemi czy reptalianów...

Tak sobie jednak czytam ostatnie strony tej dyskusji i mam wrażenie że poczucie szeroko pojętej męskości u niektórych osób chyba musi stać na strasznie słabych fundamentach skoro paniczny wręcz strach u nich wywołuje fakt, że prawo w odrobinę większym stopniu zaczyna wspierać ofiary jednych z najbardziej podłych przestępstw i nadużyć. Może się wydawać że mówimy tu o hipotetycznych wydarzeniach oraz odległych postaciach. Otóż nie... mówimy o wielu spotykanych przez każdego z nas koleżankach, matkach, córkach, sąsiadkach a także osobach będących użytkownikami tego forum. Trochę mi to też przypomina sytuację z czarnych protestów gdy część osób ograniczających wcześniej prawa człowieka było skrajnie oburzonych faktem, że w odpowiedzi ludzie wyszli na ulicę z hasłami zawierającymi wulgaryzmy. Takie właśnie przypadki najlepiej pokazują że wypaczony do imentu patologiczny maczyzm okazuje się w rzeczywistości kolosem na glinianych nogach, do którego obalenia wcale nie jest potrzebna rewolucja czy radykalne zmiany a wystarczy wprowadzenie obligatoryjnego poszanowania drugiej osoby jako samodzielnej jednostki. Szczerze? Nawet mi takich osób nie żal

I nawet nie można tu powiedzieć że mowa tu o takich archetypowych "stuprocentowych facetach" czy innych "samcach alfa" bo ci wobec takich "zmian" wzruszyliby ramionami i przeszli nad nimi do pożądku dziennego co najwyżej lekko korygując swoje zachowanie (co każdemu wyszłoby na plus) a nie stracili nagle całą swoją pewność siebie lub zaczęli radykalnie inaczej patrzeć na kobiety.

• Lubię 2
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.12.2024 o 14:51, Dragonfly pisze:

Mógłbyś, bo poczułeś się zgwałcony czy po prostu dostosowałbyś dany zapis do swoich potrzeb?

Mógłbym, bo gdybym to ja nie był tym większym i silniejszym to różnie mogłoby się skończyć. Ale nie mam żalu, może dlatego, że się obroniłem. Ale zabawne, że podałaś argument "bo poczułeś się".

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Wichura pisze:

Tak sobie jednak czytam ostatnie strony tej dyskusji i mam wrażenie że poczucie szeroko pojętej męskości u niektórych osób chyba musi stać na strasznie słabych fundamentach skoro paniczny wręcz strach u nich wywołuje fakt, że prawo w odrobinę większym stopniu zaczyna wspierać ofiary jednych z najbardziej podłych przestępstw i nadużyć.

Powinieneś zostać feministką, bo manipulacja iście na ich poziomie. Oczywiście nie chodzi mi o wszystkie, bo feministka feministce też nie równa. Niektóre zachowują wysoki poziom. Na ostatnich stronach była mowa o negatywnych skutkach wprowadzonego prawa, czego nie zauważasz, a jedynie wyolbrzymiając obawy odnosisz się do pozytywnych skutków. Skoro u ciebie poczucie męskości jest na tak wysokim poziomie, to życzę ci aby ciebie też spotkało, to co 9 tys. innych osób, które zostały eksmitowane bez wyroku sądu. Wtedy może by do ciebie dotarło jaki jesteś męski i super i jakie te zmiany mają same plusy, bo minusów rozumiem, że nie widzisz. Krótkowzroczność niektórych osób jest zadziwiająca. Mnie to nie dotyka, to nie mój problem, a inni, którzy zostali pomówieni, to co mnie to obchodzi. Ważne żeby tu zabłysnąć przed kobietami, jaki jestem super, reszta się nie liczy. Wprowadzając jakieś prawo nie powinno się patrzeć tylko na plusy, które w tym przypadku są niewątpliwe, na pewno to iluś osobom pomogło, ale też trzeba patrzeć na negatywne skutki. Rozwiązując jedne problemy, nie powinno się tworzyć nowych, w dodatku tak poważnych. Nie każdy ma co ze sobą zrobić jak zostanie pomówiony i wyrzucony z domu. Dla osób pomawianych to może być koszmar. Jak do kogoś to nie dociera, to niech sobie wyobrazi, że właśnie go ktoś wywala z domu, bez rzeczy, może dokumentów, a słyszałem, że i bez pozwolenia partnera, to nawet leków nie można zabrać. Jak ktoś się leczy, to może być nie wesoło. Ale co to kogo obchodzi, ważne żeby paru kobietom wejść w tyłek.

• Facepalm 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Janku, to ja mam propozycję - te ogromne rzesze mężczyzn, którzy tak bardzo boją się kobiet, niech im (kobietom) dupy nie zawracają i trzymają się od nich jak najdalej.

My, kobiety, sobie bez nich świetnie poradzimy. A i oni będą mieli poczucie bezpieczeństwa. Niech kobiet nie zaczepiają, nie próbują obmacywać przy każdej okazji, nie chodzą z kobietami na drinka, czy kolację.

A my zainteresujemy się mężczyznami, którzy aż tak bojaźliwi nie są. 😉

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Zouza pisze:

Janku, to ja mam propozycję - te ogromne rzesze mężczyzn, którzy tak bardzo boją się kobiet, niech im (kobietom) dupy nie zawracają i trzymają się od nich jak najdalej.

My, kobiety, sobie bez nich świetnie poradzimy. A i oni będą mieli poczucie bezpieczeństwa. Niech kobiet nie zaczepiają, nie próbują obmacywać przy każdej okazji, nie chodzą z kobietami na drinka, czy kolację.

A my zainteresujemy się mężczyznami, którzy aż tak bojaźliwi nie są. 😉

https://regiodom.pl/z-mieszkan-usunieto-blisko-9000-sprawcow-przemocy-domowej-nowelizacja-waznej-ustawy-wkrotce-zwiekszy-ochrone-ofiar/ar/c9-17201777

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Zouza pisze:

Tak przy okazji - tak Ci żal przemocowców? A ich ofiar to Ci nie szkoda? 

Na 9 tys. przypadków 3 były niezasadne. No śmiech na sali!

To może zlikwidujmy więzienia, bo przecież tam sami niewinni! 😉 A i błędy w orzeczeniach sądów też się zdarzają. Może lepiej nikogo nie karać, by nie popełnić żadnego błędu? 😉

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@Zouza

"niech im (kobietom) dupy nie zawracają i trzymają się od nich jak najdalej"

O dziwo tak zaczyna to wyglądać. Jakaś część liczy na łatwy, szybki seks i nie zamierza się wiązać z kobietami. Ponoć jest coraz więcej mężczyzn, którzy nie mieli seksu z kobietą, coraz więcej facetów bi, a homoseksualizm stał się normalny, a nawet trendy. Odbiegam od tematu.

"Tak przy okazji - tak Ci żal przemocowców? A ich ofiar to Ci nie szkoda?"

Wyżej napisałem: "Wprowadzając jakieś prawo nie powinno się patrzeć tylko na plusy, które w tym przypadku są niewątpliwe, na pewno to iluś osobom pomogło"

Ja pisałem o czymś innym, o wylewaniu dziecka z kąpielą. Oczywiście, że mi szkoda ofiar, widzę tego też  plusy.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Zouza pisze:

Na 9 tys. przypadków 3 były niezasadne.

W to nie wierzę, sam o takich przypadkach czytałem. Coraz trudniej o rzetelne dane.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...