Skocz do zawartości
Pavel

Zmiana prawnej definicji gwałtu - już wkrótce.

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Zouza pisze:

No, to jasno określiłeś się jakie masz zdanie o kobietach i że Twoje zdanie jest najważniejsze, a już na pewno ważniejsze niż zdanie kobiety, choćby wzięte z szemranych portali mizoginów.

Gratuluję! Tak też można żyć. ;)

Nie wiem co brałaś, ale bredzisz. Znowu starasz się mi coś inputować. Teraz czekam na twoje badania, które obiecywałaś.

• Lubię 1
  • Facepalm 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Janek12 pisze:

Nie wiem co brałaś, ale bredzisz. Teraz czekam na twoje badania, które obiecywałaś.

Janku, jeśli jeszcze do Ciebie nie dotarło - nie trzeba nic brać, by stwierdzić, że jesteś bardzo negatywnie nastawiony do kobiet, jest mnóstwo na forum Twoich postów, które to potwierdzają, nie tylko w tym wątku. Może zacznij brać to, o co mnie posądzasz - spojrzysz na świat z lepszym nastawieniem ;)

Badania załączę, chociaż wątpię by to cokolwiek dało w Twoim przypadku. Może gdybym była facetem to chociażbyś rzucił okiem, no ale nie jestem. 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Zouza pisze:

Janku, jeśli jeszcze do Ciebie nie dotarło - nie trzeba nic brać, by stwierdzić, że jesteś bardzo negatywnie nastawiony do kobiet, jest mnóstwo na forum Twoich postów, które to potwierdzają, nie tylko w tym wątku. Może zacznij brać to, o co mnie posądzasz - spojrzysz na świat z lepszym nastawieniem ;)

Badania załączę, chociaż wątpię by to cokolwiek dało w Twoim przypadku. Może gdybym była facetem to chociażbyś rzucił okiem, no ale nie jestem. 

Jak kończą się argumenty, to zaczynasz się mnie czepiać personalnie :) Nie ma żadnych postów na tym forum, które potwierdzają, że jestem negatywnie nastawiony do kobiet. Jeżeli już, to jestem negatywnie nastawiony do części kobiet i to jest prawda. Nie podobają mi się np. zachowania części feministek, czy kobiety pomawiające mężczyzn. Zwracam uwagę na patologie. Po za tym jestem pozytywnie nastawiony do kobiet. Ale że takie osoby jak Ty będą broniły każdej kobiety, nawet tej popełniającej przestępstwo, to dochodzi do takich dyskusji. Czekam na te badania :) Będziesz je produkować przez noc, że od razu nie możesz dać do nich linka?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A nie zauważyłeś, że to to Twoje "argumenty" są ad personam?  No trudno, żebym tego nie widziała.

Mogę na szybko, analiza właściwie całego Świata, nie wyłączając Twojego ulubionego USA :)

https://oko.press/mitomanka-msci-sie-slysza-kobiety-oskarzajace-mezczyzn-o-gwalt-statystyki-mowia-innego

No ja bym chciała powołać się na szanowane źródła, a nie jakieś wykopy czy koledze koledze coś przy wódce ;) więc wybracz, że zajęło mi to kilkanaście minut. ;)

I jakbyś nie zauważył, bo przecież nie czytasz, albo nie rozumiesz co napisałam -  nie bronię każdej kobiety, to dochodzi do takiej dyskusji :D 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Zouza pisze:

A nie zauważyłeś, że to to Twoje "argumenty" są ad personam?  No trudno, żebym tego nie widziała.

Mogę na szybko, analiza właściwie całego Świata, nie wyłączając Twojego ulubionego USA :)

https://oko.press/mitomanka-msci-sie-slysza-kobiety-oskarzajace-mezczyzn-o-gwalt-statystyki-mowia-innego

No ja bym chciała powołać się na szanowane źródła, a nie jakieś wykopy czy koledze koledze coś przy wódce ;) więc wybracz, że zajęło mi to kilkanaście minut. ;)

I jakbyś nie zauważył, bo przecież nie czytasz, albo nie rozumiesz co napisałam -  nie bronię każdej kobiety, to dochodzi do takiej dyskusji :D 

A tak w ogóle - to dla mnie już koniec tematu. 

Nie ma sensu kopać się z koniem. ;) 

Ale powodzenia! 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Zouza pisze:

Z twojego źródła: Spośród 136 zgłoszonych przypadków napaści seksualnej, 8 okazało się fałszywych. Czyli wg tego źródła aż co siedemnasty przypadek jest fałszywym oskarżeniem. Coś pomyliłem?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@Zouza Nie znalazłem tam informacji o tym ilu mężczyzn pomówiło kobiety, a o tym dyskutowaliśmy. Pomożesz mi znaleźć?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Zouza pisze:

Tak sobie pozwolę wtrącić ale oko press to totalna padaka skoro publikują tam takie tuzy jak np. p. Mierzyńska 😄

• Lubię 2
  • Facepalm 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.09.2024 o 11:21, single_player_02 pisze:

Idziemy  hiszpańskim  modelem  destrukcji  społecznej . Ustawa  o  przemoc  domową ,  ustawa  o  gwałt  czy  tzw  okupados "ocupas" . Z  miejsca  przypomina  mi  się  sytuacja  z  półwyspu  Iberyjskiego :  dziewczyna  wraz  ze  swoją  matką upozorowały  pobicie , zrobiła  córce  makijaż  ,  pojechały  na  obdukcję  do  szpitala  gdzie  lekarz  stwierdził , że do  pobicia  NIE  DOSZŁO  ,  pomimo  tego  sędzia  skazał  faceta  na  więzienie :D w  dodatku  miała miejsce  konfiskata  jego  mienia na  rzecz  ofiary . Takie  ustawy  itp  nie  tworzą  partie , a  fundacje, w  naszym  kraju  robi  to  Fundacja  Batorego założona  przez  Georg'a Soros'a ,  polecam  poczytać  o  dokonaniach  tego  człowieka , on samymi  pieniędzmi  zrobił  więcej  złego  niż  malarz  , gruzin i  genialny  chińczyk  razem  wzięci . Ciekawostka owa  fundacja dofinansowała  Polskę  w  tworzeniu  struktur  sądownictwa  , praworządności  ...i  rodzi  się  pytanie : jeżeli  ktoś  taki  jak  Soros daje   pieniądze   na  sądownictwo  to  robi  to  bezinteresownie  czy  będzie  oczekiwał z  tego  tytułu  korzyści / manipulacji  . Druga  ciekawostka : większość  ministrów  finansów , premierów na  całym  świecie  kończy  elitarną  szkołę  ekonomiczną  w  Londynie...  tylko  dla najlepszych ;)  ,a kraje  cały  czas  są  zadłużane  😁 .

A  teorie  spiskowe  (np . wycofanie gotówki z  obrotu) są  teoriami  spiskowymi  do  czasu  gdy  nie  staną sie  prawdą ;)  tylko  wtedy  jest  już  za  późno  na  działanie . Ktoś  tutaj  wspomniał  o teorii spiskowej  odnośnie  białej  rasy ,  jeden  z  załozycieli podwalin   pod  dzisiejszą  unie  europejską nijaki Richard Coudenhove-Kalergi  sam  miał  swój  plan ... 

Co  do  samej  ustawy , oczywistym  jest  ,że  ma  to dążyć  do  podziałów  społecznych  ,  wywoływania  oburzenia , sensacji , mężczyźni  zaczną  montować  kamery  w  mieszkaniach by  czuć  się  bezpiecznymi  tak  jak  ma  to miejsce  w Hiszpanii . Gdy  uchodźcy  będą  dopuszczać się  gwałtu  będą  wliczani  statystycznie  jako  tubylcy  , wskaźnik przyrostu  naturalnego  będzie  cierpiał  co    da  partiom  pretekst  ,że  potrzebni  są  nam  uchodźcy  (model niemiecki)  ;)  by  zapełnić  dziurę  na  rynku  pracy . A  gdy  już  dadzą  ludziom  temat  do dyskusji i  odwrócą  ich  uwagę  , oni  ciuchutko  znowu  coś  sprzedadzą ,  wprowadzą  ustawę  która  uderzy  w  kolejne  nasze  swobody  ..w  myśl  powiedzenia  "dziel  i  rządź " .

I  żeby  nie  było , gwałt  to  obrzydliwy  czyn ,  a  temat  bardzo  delikatny i  prawo  trzeba  stworzyć  z głową  ,  z  pewnością  nie  może  to  wyglądać  jak  uchwalanie  ustaw  w  obecnej  formie . 

Co do początku Twojej wypowiedzi czytałem kiedyś taki artykuł https://www.rp.pl/opinie-polityczno-spoleczne/art9229671-orwell-w-hiszpanii a co do dalszej jej części to Hiszpania nie jest jedynym państwem zachodnim które jest na ukończeniu :P Ogólnie tyczy się to całej cywilizacji zachodniej dzięki takim a nie innym działaniom natomiast nie podpierałbym się tu jakimś Sorosem czy Kalergą. Zazwyczaj zostaniesz okrzyknięty jakimś foliarzem czy płaskoziemcą. Ale faktycznie ktoś włożył kiedyś dużo kasy i wysiłku żeby jak to się potocznie mówi wszystko jebło :D

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.12.2024 o 21:24, Zouza pisze:

MPS, nauka tego, jak się skutecznie obronić, zwłaszcza gdy jest się kobietą w konfrontacji z dużym mężczyzną, zajmuje naprawdę dużo czasu i samozaparcia. A i to nie daje gwarancji, że obronić się uda, bo wystarczy, że mężczyzna kobietę zaskoczy, np. ogłuszy ją, dosypie czegoś do drinka, itd., itp. 

Gwałty zdarzają się też w małżeństwach. To jakie nierozważne zachowanie jest ze strony kobiety? Jakie nierozważne zachowanie, gdy kobieta wraca do domu z pracy? Czy uważasz, że powinnyśmy zamknąć się w domu, nie chodzić do restauracji, do klubu, kina (i wymieniać można długo)? 

Ależ wielu sprawców uniknęło kary. I unikać będzie dopóty, dopóki kobiety będą bały się zgłaszać, że zostały zgwałcone, by nie były posądzane o to, że to one sprowokowały sprawcę, że nikt im nie uwierzy, że to one będą musiały udowadniać, że gwałt miał miejsce i przechodzić wielokrotnie przez upokarzające i wtórnie traumatyzujące procedury. 

Wiele też można naczytać się o sytuacjach, gdy sąd nie stosuje aresztu zapobiegawczego, sprawca wraca na wolność i zabija swoją żonę, czasem też ich dzieci, czy krewnych. 

I, powtórzę, niesłuszne oskarżenie, a w jego konsekwencji uwięzienie to rzecz straszna i nie powinna się zdarzyć nigdy. Ale naprawdę lepiej, żeby zdarzały się gwałty i zabójstwa, bo komuś coś umknęło, bo podejrzany był potraktowany zbyt łagodnie i go wypuszczono? A co jeśli spotka to twoją matkę, siostrę, córkę, żonę? 

No i słusznie! 

Ad 1. No i? Co mnie obchodzi ile zajmuje nauka samoobrony? Sam ćwiczyłem sztuki walki i wcale mnie nie dziwi, że to zajmuje dużo czasu. Od każdej z płci wymaga to zaangażowania.  Mężczyzna również może zostać zaskoczony, może mieć coś dosypane do drinka itp. itd., zatem proszę sobie darować. Moja sympatia do Ciebie , mimo wszystko nie zniesie tak banalnych argumentów, szczególnie bez podania ich zasadniczej podstawy.

Ad 2. Gwałty w małżeństwach... Nie wiem, nie jestem w małżeństwie. Może trzeba się było zastanowić z kim się ślub bierze? Złośliwości koniec- należy podejść wyjątkowo do tej sytuacji, bo małżeństwo ma być czymś wyjątkowym w naszym systemie społecznym, a nie tylko udogodnieniem w formie rozliczenia podatkowego. W razie porażki na gruncie interpersonalnym, od tego mamy instytucje Państwa Polskiego, ażeby zainterweniowały. Daruję sobie fragment: " Jakie nierozważne zachowanie, gdy kobieta wraca do domu z pracy? Czy uważasz, że powinnyśmy zamknąć się w domu, nie chodzić do restauracji, do klubu, kina (i wymieniać można długo)? " bo to obraża i tak nikłą mą inteligencję. Naprawdę, miałem o Tobie lepsze zdanie na podstawie Twoich postów i blogów, być może niesłusznie. Ale dobrze, skoro pytasz o przykład nierozważnego zachowania: Polka, która pracując w okresie wakacyjnym, w jednym z krajów bodajże muzułmańskich (bez znaczenia, ale coś mi świta), została zgwałcona grupowo po czym zamordowana. Jeśli dobrze pamiętam to inicjatorem byli mężczyźni poznani na imprezie. Wybrała się z obcymi mężczyznami do nich do mieszkania. Być może tylko z jednym, a  reszta dołączyła później. Naprawdę nie pamiętam detali, ale chcę tylko nakierować na pewną ogólną myśl. Niemniej, jedynym remedium na przytoczone przez Ciebie losowe sytuacje jest trzeźwy umysł i umiejętności obrony (w każdej formie- nie będę rozwijać, bo to nie wątek), a  nie ustawa stosowana Post factum.

Ad.3 Chyba normalnym jest, że każde zgłoszenie przestępstwa trzeba uzasadnić/ udowodnić? Niestety, ale trzeba się zmierzyć z tymi traumatycznymi przejściami raz po raz, w toku zbierania dowodów, w toku procesu- nie ma innej drogi. 

Co natomiast mam powiedzieć na temat zaniedbań, zaniechań i błędów popełnianych przez sądy? Przecież "niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie". Uważasz, ze zmiana w zapisach ustawy spowoduje powrót moralności i MYŚLENIA sędziów...? Nie rozśmieszaj mnie. Każdy z systemów, który stworzymy, oparty na człowieku, będzie obejmować błędy ludzkie.

Jesteś idealistką, skazaną na przegraną w swych ideałach. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...