Skocz do zawartości
Pavel

Zmiana prawnej definicji gwałtu - już wkrótce.

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, Janek12 pisze:

Jaki brak konsekwencji? Pisz dokładnie, gdzie go widzisz. Zmiana jest tylko taka, że teoretycznie nie można wykluczyć, że do pomówienia posunie się mężczyzna. Uważam, że szanse na to są bardzo małe, a nawet znikome,

No to jest głęboka myśl :D 

Dokładnie TU to widzę. 

Niby łaskawie zgadasz się, że pomówienia mogą być po obu stronach, no ale przecież ze strony mężczyzn to "znikome". 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, Janek12 pisze:

błędnie założyłem, że do tego mogą posunąć się tylko kobiety i do tego się przyznałem. A Ty starasz się to teraz wykorzystać, wydaje mi się to bardzo płytkie.

Nie, ja od kilku stron tej dyskusji staram się wytłumaczyć, że to przypadłość obu płci, ale dopiero kiedy mężczyzna zabiera głos to jesteś skłonny to przyznać. Znamienne.  O "głębi" tegoż litościwie nie wspomnę ;). 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Janek12 pisze:

Sama nie potrafisz poszukać? No dobra, masz jakieś chociażby tu: https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2144002 Znając feministki, zaraz zaczniesz je podważać.

Ja przeczytałam, że może niepotrzebnie powołuje się na sprawy z Europy, a Ty na badania z Chicago? No świetnie! Masz może coś z Australii? ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Zouza pisze:

Niby łaskawie zgadasz się, że pomówienia mogą być po obu stronach, no ale przecież ze strony mężczyzn to "znikome".

To teraz ty daj badania, statystyki, że ilość pomówień po obu stronach jest taka sama :) Ilu mężczyzn pomówiło kobiety? Rozkładam się w fotelu, biorę drinka i czekam :) A raczej idę spać, bo się nie doczekam :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Zouza pisze:

Nie, ja od kilku stron tej dyskusji staram się wytłumaczyć, że to przypadłość obu płci, ale dopiero kiedy mężczyzna zabiera głos to jesteś skłonny to przyznać. Znamienne.  O "głębi" tegoż litościwie nie wspomnę ;). 

Jw. czekam na badania ile kobiet zostało pomówionych.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Zouza pisze:

Ja przeczytałam, że może niepotrzebnie powołuje się na sprawy z Europy, a Ty na badania z Chicago? No świetnie! Masz może coś z Australii? ;)

Po pierwsze daj badania, że w Europie to inaczej wygląda niż w Stanach.

Po drugie, jakbym dał ci inne badania, to powiedziała byś wtedy, że te są złe, potrzebny jest np. jakiś uniwersytet w Stanach.

Po trzecie jak ci się nie podobają, to sobie znajdź inne :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Janek12 pisze:

To teraz ty daj badania, statystyki, że ilość pomówień po obu stronach jest taka sama :) Ilu mężczyzn pomówiło kobiety? Rozkładam się w fotelu, biorę drinka i czekam :) A raczej idę spać, bo się nie doczekam :)

To nie ja powołuję się na badania. Jak się na nie powołujesz to załącz, wtedy dam Ci kontrargument w postaci badań, do których ja dotarłam.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Zouza pisze:

To nie ja powołuję się na badania. Jak się na nie powołujesz to załącz, wtedy dam Ci kontrargument w postaci badań, do których ja dotarłam.

Już ci załączyłem. Jak ci się nie podobają, to już ci odpowiedziałem w innym poście. Teraz Ty daj mi badania do których ty dotarłaś, tylko nie takie z TVNu :) :) :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Janek12 pisze:

Po pierwsze daj badania, że w Europie to inaczej wygląda niż w Stanach.

Po drugie, jakbym dał ci inne badania, to powiedziała byś wtedy, że te są złe, potrzebny jest np. jakiś uniwersytet w Stanach.

Po trzecie jak ci się nie podobają, to sobie znajdź inne :)

No, to jasno określiłeś się jakie masz zdanie o kobietach i że Twoje zdanie jest najważniejsze, a już na pewno ważniejsze niż zdanie kobiety, choćby wzięte z szemranych portali mizoginów.

Gratuluję! Tak też można żyć. ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Janek12 pisze:

Już ci załączyłem. Jak ci się nie podobają, to już ci odpowiedziałem w innym poście. Teraz Ty daj mi badania do których ty dotarłaś, tylko nie takie z TVNu :) :) :)

To ja załączę jutro, ze Sri Lanki lub innych. No przecież nie masz nic przeciwko, prawda? Jesteś mega tolerancyjny i otwarty w dyskusji na obie płci. :) 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...