Skocz do zawartości
Pavel

Zmiana prawnej definicji gwałtu - już wkrótce.

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, Janek12 pisze:

Sporo, to ile ile znasz takich przypadków, że mąż oskarżał żonę o molestowanie dzieci?

A przeczytałeś co napisałam?

Znam paskudne zachowania i z jednej, i drugiej strony. 

Tylko jak się to ma do prawnej zmiany definicji gwałtu? 

I po co bronić tego jak niepodległości? 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Zouza pisze:

A przeczytałeś co napisałam?

Nie odpowiedziałaś na proste pytanie.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie odpowiedziałam, bo nie widzisz, że świństwa zdarzają się po obu stronach. Trzymasz się tylko tego, że kobiety są takie straszne, tak tych biednych mężczyzn gnębią, że oni już boją się do kobiety odezwać.

Tak, znam taką sytuację, odpowiadając na Twe pytanie. 

Mam nadzieję, że Ty również odniesiesz się do tego, co napisałam. 😉

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Zouza pisze:

Ale takie sytuacje są z obu stron! I ja takie znam, nawet całkiem sporo. 

To nie jest argument. 

Ekstremalne sytuacje zdarzają się wszędzie i w każdej dziedzinie życia. 

Że tak zacytuję siebie, jeśli masz wątpliwości o co mi chodziło 😉

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

> Mam nadzieję, że Ty również odniesiesz się do tego, co napisałam. 😉

Do czego konkretnie?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Spójrz post wyżej 😉

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, Zouza pisze:

Ale takie sytuacje są z obu stron! I ja takie znam, nawet całkiem sporo. 

To nie jest argument. 

Ekstremalne sytuacje zdarzają się wszędzie i w każdej dziedzinie życia. 

Szczerze, to nie znam chyba żadnej sytuacji, żeby to przy rozwodzie źle wyglądało ze strony mężczyzny. Nawet nie wiem czy by mogło, bo przeważnie sądy stają po stronie kobiet. Obrazuje to film "Tato" z Lindą.

Ale jak chcesz uogólniać, to oczywiście mężczyźni nie są święci i też wielu kobietom robią piekło z życia.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znasz i ok. Ja znam z obu stron. I powtarzam - świństwa zdarzają się z obu. Nikogo tu nie wybielam, ani kobiet, ani mężczyzn.

Tylko nadal nie odpowiedziałeś jak to się ma do tematu. 

Bo jednak przy rozwodach dwa główne "argumenty" to dzieci i majątek. 😉

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Zouza pisze:

Tylko nadal nie odpowiedziałeś jak to się ma do tematu.

Co jak ma się do tematu? Łatwość oskarżania mężczyzn? Domniemanie winy niezgodne z prawem. Może tu coś znajdziesz, co pisałem:

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Janek12 pisze:

Co jak ma się do tematu? Łatwość oskarżania mężczyzn? Domniemanie winy niezgodne z prawem.

Mam wrażenie, że nie czytałeś tego, co wcześniej napisałam. 

Ani to łatwość, a i to ofiara musi udowadniać, że jej/jemu coś się naprawdę stało. 

Gdzie w tym ochrona osoby pokrzywdzonej?

Bardziej martwisz się o potencjalnego napastnika? 

Zapytam przewrotnie - a jak się to ma do tego, że mężczyźni bezkarnie molestują kobiety i nie tylko uchodzi im to na sucho, ale jeszcze z kobiet robi się "wariatki"?

A przekładając na inne zbrodnie - uważasz, że osobę podejrzaną o zabójstwo, której winy jeszcze nie udowodniono, ale zachodzi uzasadnione podejrzenie, nie można np. zatrzymać? 

Oczywiście jest domniemanie niewinności, ale to nie znaczy, że każdy podejrzany może sobie pojechać do Emiratów  z one way ticket. ;) 

• Lubię 2
  • Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...