Skocz do zawartości
Naiwny

Znajomi

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Chciałbym się zapytać, czy zdarzyło się komukolwiek z Was, odkryć, że w Waszym bliskim towarzystwie macie znajomych o podobnych pragnieniach jak Wasze. I jak się zachowaliscie? 

Pytam, bo w naszym kręgu mamy taką parę, która bawi się w taki sposób i nie bardzo wiem jak się zachować.

Pozdrawiam 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Naiwny pisze:

czy zdarzyło się komukolwiek z Was, odkryć, że w Waszym bliskim towarzystwie macie znajomych o podobnych pragnieniach jak Wasze. I jak się zachowaliscie? 

Pytam, bo w naszym kręgu mamy taką parę, która bawi się w taki sposób i nie bardzo wiem jak się zachować.

Bawić się razem :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Naiwny pisze:

Cześć.

Chciałbym się zapytać, czy zdarzyło się komukolwiek z Was, odkryć, że w Waszym bliskim towarzystwie macie znajomych o podobnych pragnieniach jak Wasze. I jak się zachowaliscie? 

Pozdrawiam 

W moim kręgu znajomych bardzo często się to zdarza. A jak się zachowuję? Tak samo jak w momentach gdy "odkrywam" że ktoś lubi pomidorówkę lub filmy Almodovara. Z tego też powodu w kręgach którymi się otaczam o takich rzeczach można swobodnie mówić

• Lubię 2
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o pragnienia swingerskie lub zdradowe? Jeśli tak, to zależy w jaki sposób się tego dowiedzieliście. Jeśli oni dokonali swoistego coming outu, to podszedłbym do tego w sposób "normalny" - traktował jak dotychczas, a jeśli byłoby przyzwolenie to nawet porozmawiał w temacie. Czy przyznałbym się do podobnych pragnień? Nie wiem. Jestem w tych kwestiach raczej ostrożny i nieufny.

Całkiem inaczej byłoby gdybyście dowiedzieli się o nich z drugiej lub trzeciej ręki, nie wiedząc czy to jedynie plotka. Albo gdyby ktoś przypadkiem odkrył ich skłonności (np rozpoznał ich po zdjęciach w Internecie - po tatuażu lub innych znakach szczególnych). Wtedy lepiej odpuścić. Nie dopytywać, nie inicjować tych tematów. Chyba, że te informacje krążyłyby w przestrzeni. Wtedy można próbować wesprzeć słownie.

Zawsze trzeba mieć na uwadze, że ludzie mogą sobie nie życzyć rozmów o swoich intymnych sprawach...

• Lubię 6
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.08.2024 o 07:42, Naiwny pisze:

Cześć.

Pozdrawiam 

Wy ich najlepiej znacie, sytuacja często jest dość złożona, pytanie też czego Wy chcecie od nich, czy Wam odpowiadają i są w typie Waszych łóżkowych preferencji, no i najważniejsze czy są godni zaufania aby z nimi szczerze porozmawiać i też wyjść z cienia 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

czy zdarzyło się komukolwiek z Was, odkryć, że w Waszym bliskim towarzystwie macie znajomych o podobnych pragnieniach jak Wasze. I jak się zachowaliscie? 

Zdarzyło mi się. Przez przypadek znalazłam parę znajomych na pojemniczku. I nic nie zrobiłam -  nie są to moi wielcy znajomi. Nic też nikomu nie powiedziałam, bo i po co?

Co innego, gdy znajomych w klimacie poznajesz już w klimacie, jak ja na zlotach czy innych towarzyskich spotkaniach, a co innego gdy przez przypadek dowiadujesz się, że Twoi znajomi bawią się niekoniecznie monogamicznie. Druga opcja jest bardzo ryzykowna szczególnie, gdy pochodzisz z małej miejscowości. Obrona poprzez atak, to częsta forma odreagowania.

Nie musi być tak w Waszym przypadku, ale może do tego dojść.

Moi przedmówcy dobrze napisali.

Ważne jak bliscy to Wasi znajomi, jak się dowiedzieliście i czy potrzebujecie mówić im o charakterze Waszego związku?

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To jak się zachować to już głównie zależy od tego, jakie macie zamiary wobec tej pary..

Jesli chcielibyście nawiązać bliższa relacje, pierw pasowało by wybadać czy to ludzie godni zaufania, zanim sami się ujawnicie. Domyślacie się jakie ryzyko niesie taka zabawa w gronie znajomych..

Jesli ta para Was nie interesuje, to poprostu zignorujcie ten fakt i tyle..

Niestety ludzie mają to do siebie że gdy spotykają się z czymś co odbiega od z góry utartych standardów, to zaraz jest to temat do domysłów i plotek.. A tego na swój temat raczej nikt nie chce..

Ja z żoną pamiętamy pewna taką nieprzyjemną sytuacje.

Było to w czasach gdy dopiero zaczynałem rozmawiać z żoną na takie tematy. Raz będąc u znajomych, ci ni z stąd ni owąt wypalili do nas atrakcyjnym w ich mniemaniu newsem dotyczącym naszych wspólnych znajomych.

Wydało się bowiem, że ci nasi wspólni znajomi, swego czasu spróbowali trójkąta z kolegą. Którego na marginesie też wszyscy znaliśmy.

Oczywiście była ta nie mała sensacja, a samo wydarzenie było mocno krytykowane i wręcz wyśmiewane przez znajomych u których goscilismy..

Przyznam że czuliśmy się z żoną nie komfortowo słuchając tych rewelacji.. Pozostał też u nas pewien niesmak w stosunku do tych znajomych.. Tych normalsów, nie tych którzy byli krytykowani..

Wysłuchalismy tych rewelacji niemal w milczeniu, robiąc udawane miny zdziwienia i tyle..

Na koniec skwitowałem to krótko, że to ich sprawa i nie mnie to oceniać..

Jako że owa rewelacja, nie spotkała się z entuzjazstycznym przyjęciem z naszej strony, owi znajomi, normalsi, nigdy więcej nie poruszali podobnych tematów w naszej obecności.. A co sobie pomyśleli odnośnie naszych przemysleń, to prawdę mówiąc mam w głębokim poważaniu..

Tak czy inaczej, cieszę się że tą sytuacją miała miejsce. Co prawda zdawaliśmy sobie sprawę z tego, jak takie sprawy są odbierane przez nazwijmy to normalne osoby, ale co innego gdy doświadczysz tego na własnej skórze.. I cieszę się że to nie my byliśmy w tej sytuacji na językach..

Dlatego zawsze steptyczie podchodzę do tego typu relacji w gronie znajomych.. To za mała społeczność, za duże ryzyko..

Ale niech każdy robi jak jemu pasuje.. 🙂

• Lubię 7
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...