Skocz do zawartości
myhiddenside92

Początki z Ex?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 15.12.2023 o 23:44, myhiddenside92 pisze:

lub po prostu odciąć tu zupełnie emocje a zostawić erotykę

Tak się nie da. Kobiety nie mają w mózgu pstryczka on/off. Taki seks wg mnie jest tylko możliwy z zupełnie obcą osobą, z którą nie mamy żadnej relacji. Żadnych rozmów przed, żadnych zapoznawczych kaw, żadnej przeszłości... Wtedy zostaje czysta fizyczność i zwierzęcy (dla niektorych mechaniczny) seks. W pozostałych przypadkach emocje są zawsze.

• Lubię 10

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda prosiłeś o wypowiedź Kobiety, ale chyba można?

Według mnie zdecydowanie bardzo duże ryzyko. W tym co opisałeś jest sporo czerwonych flag. Owszem Żona będzie się czuła bezpiecznie i może nawet teraz szczerze mówi o tym, że to już przeszłość, ale jak już się zadzieje to może się okazać, że wszystko wróciło i to jeszcze mocniej niż wcześniej. Poza tym z tego co piszesz to oboje nie mają doświadczenia w takich zabawach. Szanse na to, że emocje ich porwą są moim zdaniem bardzo duże. I może się okazać, że nikt nie będzie umiał się zatrzymać bo nie było wcześniej takich sytuacji i nie bardzo jeszcze wiadomo jak sobie z tym poradzić.

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego wszyscy skupiają się na domniemanej relacji ona i Jej "ex"? Czy w otwartych związkach tak samo nie dotyczy się to do sytuacji - on i Jego "ex"? 

Tak, odwróciłem sytuację, wiedząc jak różne emocje są w takich okolicznościach.

A z doświadczenia dosłownie lub nie "do tej samej rzeki dwa razy się nie wchodzi".

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Przerabialiśmy podobny temat. Nie polecam mimo, że pokusa jest duża, a obecne emocje przeszkadzają w prawidłowej ocenie sytuacji, obawiam się że będzie kac po wszystkim. Nie warto.

/On

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To gdzie jest złoty środek tego tematu?? W sensie osoba jakiej należy szukać, w jakim gronie? Często się słyszy, że nikt z bliskiego otoczenia bo jak sprawa wyjdzie na jaw będzie kwas, nikt całkiem obcy bo nie wiesz kim on jest, jakie ma intencje, ex nie bo na pewno jest między nim a żoną jakas gama wspólnych wspomnień... To nie odpowiedź atakująca tylko ogólne zapytanie ? osobiście ex do swojej bym nie dopuścił, a na bank nie takiego jednego bo wiem jak było, i jak długo radziła sobie z pozbyciem się jego z głowy, powrót? Gwarancja kłopotów, mimo że liczę na rogi to na bank nie z ex ?

• Lubię 2
  • Przytulam 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, NiezdecydowanaOnaZdecydowanyOn pisze:

To gdzie jest złoty środek tego tematu?? W sensie osoba jakiej należy szukać, w jakim gronie?

Ja osobiście szukam w gronie osób nie związanych blisko z moją rodziną, pracą czy znajomymi. Są to osoby obce,  które przestają być obcymi, bo póki zdecyduję się na seks z taką osobą, poświęcam czas na poznanie jej bliżej. Można oczywiście od razu zdecydować się na seks, bez nawiązywania żadnej relacji - ale tu ryzyko wzrasta, że coś pójdzie nie tak.

Myślę że forum takie jak to, jest dobrym miejscem do szukania Kochanków ?

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Kokietka43 pisze:

Ja osobiście szukam w gronie osób nie związanych blisko z moją rodziną, pracą czy znajomymi. Są to osoby obce,  które przestają być obcymi, bo póki zdecyduję się na seks z taką osobą, poświęcam czas na poznanie jej bliżej. Można oczywiście od razu zdecydować się na seks, bez nawiązywania żadnej relacji - ale tu ryzyko wzrasta, że coś pójdzie nie tak.

Myślę że forum takie jak to, jest dobrym miejscem do szukania Kochanków ?

Dziękuję za podpowiedź ☺️

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżę tekst (rzadko bywam), dając realny kontekst.

Ja (/my) to przerobiliśmy, ALE z dość konkretnym nastawieniem. Wszystko poszło i jest OK, choć pewnie zależy tutaj sporo od aktualnych rekacji życiowych u nas i u EX.

Kiedyś rozważaliśmy ZK właśnie z którymś EX, ale skończyło się na rozmowach i fantazjach. Jednak pod wpływem chęci znalezienia pana do trójkąta, temat wrócił.

Żona wiedziała, że jej Były ma (/miał) pozytywne nastawienie do trójkątów, bo sami fantazjowali za „ich czasów”, ale nie złożyło się tego zrealizować. Tak więc była spora szansa, że jeśli się spotkają, pogadają, ona podkręci atmosferę (przed i w trakcie), to EX wyrazi chęć na trójkątny układ. Zagadała do niego na FB, a po wymianie wiadomości (niektórych pikantnych) umówili się na spotkanie.

No i… skoro już były u mnie i żony fantazje o ZK, właśnie z nim(!), to pojawiła się zgoda na ewentualny scenariusz - w trakcie lub po spotkaniu.

Z relacji żony wiem, że EX od początku był nakręcony i z aprobatą wstępnie przyjął propozycję trójkąta.

Od słowa do słowa spotkanie zakończyło się w klimacie ZK (moja żona i jej EX) - jako ostateczna zachęta na kolejne spotkanie, by po 2 tygodniach przeżyć w trójkę wspólną przygodę.

Należy dodać, że ów Były ma żonę i dziecko od kilku lat i nie zamierza się w nic emocjonalnie angażować. No, za wyjątkiem tych seksualnych emocji ukierunkowanych na jego Byłą, czyli moją żonę :)

Nie mamy stałej rekacji, ale chętnie to powtórzymy. Czy to z moją, czy bez mojej obecności ;)

• Lubię 11

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

U nas tak było z pierwszym chopakiem Aneczki. Około dwóch mesięcy wtórna fascynacja i szleństwo. Byłem przekonany, że się rozejcdziemy. Ale potem przyszlo opamietamie, które nazywa się, dom, dzieci, praca, kredyt i u nas i u niego. Samo życie. 

• Lubię 2
  • Przytulam 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...