Skocz do zawartości
paramagic

mix poliamorii i cuckoldu?

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, AndrewW pisze:

Ciekawe spostrzeżenie, dziękuję. 

Miałem na myśli takie celowe ograniczanie jednej strony na zasadzie zakazów /nakazów - tzn zależności. Oczywiście nie trzeba z tego od razu korzystać. Chciałem w ten sposób wyrazić równość w relacji. Akurat podkreśliłem to w taki sposób. 

To wcale nie musi wynikać z zakazów w relacji. Osoba mono będąca w relacji z poli nie musi odczuwać potrzeby otwierania się na więcej własnych relacji. Nie czyni to jej nierówną wobec partnera będącego poli. Każdy ma możliwość słuchania swoich potrzeb i ich wyrażania. 

Lula.

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Emotion seeker pisze:

Wtedy będziesz mógł za pewnik swoje wypowiedzi początkującym pisać

Bez przesady. Wypowiedzi może na forum pisać każdy bez względu na staż, doświadczenie. Warto jedynie dodać, że prezentujemy jedynie prywatne zdanie

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Wichura pisze:

Bez przesady. Wypowiedzi może na forum pisać każdy bez względu na staż, doświadczenie. Warto jedynie dodać, że prezentujemy jedynie prywatne zdanie

Oczywiście, że tak. Chodziło mi o to żeby nie mącić w głowie "nowicjuszom" jakąś równością zysków czy strat. 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, Emotion seeker pisze:

No to więcej tematów tu poczytaj i więcej ludzi realnie w tych tematach poznaj. Wtedy będziesz mógł za pewnik swoje wypowiedzi początkującym pisać.

Właśnie Ty robisz to co mi zarzucasz. 

Nie znasz mnie, a poza personalnym atakiem na moją osobę niewiele powiedziałeś. Jedyne co doradzałem, to żeby nie przejmowali się tym, jak ktoś nazywa Ich relację, jak ktoś na to patrzy, żeby nie dostosowali się do schematów i definicji.

Rozumiem, że uważasz że mają postępować odwrotnie. 

Reszta to moje opinie i moja wiedza. 

Ja nie mam nic więcej do dodania w temacie, wszystko już powiedziałem, ale chętnie przyjmę konstruktywną krytykę (patrz wyżej). Tylko że to chyba nie jest temat o mnie, więc może o ile nie masz nic konkretnego do dodania, to może skończmy tę zmierzającą donikąd wymianę uprzejmości na mój temat, bo obiegasz od właściwego tematu. 

Nie pozdrawiam 

• Lubię 3
  • Facepalm 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, Sailor&Lula pisze:

To wcale nie musi wynikać z zakazów w relacji. Osoba mono będąca w relacji z poli nie musi odczuwać potrzeby otwierania się na więcej własnych relacji. Nie czyni to jej nierówną wobec partnera będącego poli. Każdy ma możliwość słuchania swoich potrzeb i ich wyrażania. 

Lula.

Właśnie to mam na myśli. Nie musi. Ale nie jest jak w cuckoldzie narzucony zakaz. Być może tylko dlatego że go nie trzeba? ale ile związków tyle może być odcieni. Myślę że mówimy o tym samym, tylko język płata figle. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, AndrewW pisze:

Ale nie jest jak w cuckoldzie narzucony zakaz

w cuckoldzie nie ma żadnego zakazu :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli w cuckoldzie jeżeli kobieta ma kochanka, to jej partner też może z kim jak i kiedy chce? 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, AndrewW pisze:

Czyli w cuckoldzie jeżeli kobieta ma kochanka, to jej partner też może z kim jak i kiedy chce? 

A może on nie chce "z kim, jak i kiedy chce" - po prostu? 

Lula.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Sailor&Lula pisze:

A może on nie chce "z kim, jak i kiedy chce" - po prostu? 

Lula.

Nie no, nie mówię że chce.  Nie wkładaj mi tego do ust ???

Ja nie o tym że chce 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...