Skocz do zawartości
Sem.

Naprawiony problem z modułem Friends (Znajomi)

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Użytkownicy

W dniu 7 Marca 2023, naprawiłem problem przejawiający się tym, że niektórzy Użytkownicy nie mogli przeglądać swojej listy znajomych a także (co jest ze sobą ściśle powiązane) nie mogli jednocześnie usunąć z sekcji "Zaproszenia" (Odebrane) oczekujących tam zaproszeń do znajomych ani potwierdzić ich, ponieważ Użytkownik który je wysłał, zażądał usunięcia swojego konta zanim to zaproszenie zostało zaakceptowane lub odrzucone.

W efekcie Użytkownicy którzy mieli w swoim module "Moi Znajomi" odebrany taki friend request od Użytkownika który już nie istnieje, widzieli cały czas powiadomienie w ikonie "Moi Znajomi" i nic z tym nie mogli dalej zrobić.

Problem nie wystąpił nigdy u żadnego z Użytkowników, którzy wszystkie zaproszenia zaakceptowali, lub odrzucili bez względu na to czy Użytkownik który je wysłał jest jeszcze na forum, czy też podał swoje konto do usunięcia. W takim przypadku, Użytkownik który przestał istnieć, po prostu znika z listy znajomych, można normalnie przeglądać listę i nic się dalej nie dzieje.

Problem nie występował również u tych Użytkowników, którzy wysłali swoje zaproszenia do Użytkownika, a ten, nie odrzucił go ani nie zaakceptował a następnie zażądał usunięcia swojego konta. W takim przypadku wysyłający zaproszenie, mógł zawsze je usunąć z sekcji "Moje Wysłane" (Zaproszenia).

Problem polegał na tym, że friend request (zaproszenia do akceptacji), po usunięciu Użytkownika, nie znikały z tabeli friend request. Nie można było ani usunąć ani zaakceptować zaproszenia od nieistniejącego Użytkownika co skutkowało omawianym tu problemem.

Usunięcie problemu polegało na ustaleniu okresu ważności każdego wysłanego zaproszenia i w przypadku gdy nie zostanie ono zaakceptowane ani odrzucone w terminie siedmiu dni od daty wysłania, zostanie usunięte z tabel send request oraz received request z powodu przekroczenia daty ważności.

Dodałem ponadto atrybut dzięki któremu w chwili usuwania konta Użytkownika, wysłane przez niego nierozpatrzone friend requesty, zostaną automatycznie usunięte.

Pozdrawiam,

ZKF Administrator,

Sem.

• Lubię 4
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...