Skocz do zawartości
kulvitan

Planszowe gry erotyczne dla większego grona?

Rekomendowane odpowiedzi

Znacie jakieś erotyczne gry planszowe, w które można zagrać w większym gronie 1k+2m, 1k+3m itd. A może którąś z gier przeznaczonych dla par można łatwo adaptować?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca planszowe ale sprawdź sobie Impkę

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie zależy mi na planszowych. Impka jest mega. Szukam czagoś zbliżonego, ale bez kompa.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można wydrukować zadania z impki, ponumerować, zrobić karty z numerami i przenieść niektóre zasady na zwykłe monopoly. Można też numerki zadań dać na klocki od jengi i kto wyciągnie klocek to wykonuje zadanie. Tak to większość planszówek nie komputerowych jest dla par. Widocznie za mała grupa odbiorców, żeby opłacało się wydać :( Sam kiedyś intensywnie szukałem i bez własnej roboty się nie da. 

On.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, lukromisie pisze:

Widocznie za mała grupa odbiorców, żeby opłacało się wydać :(

Trzeba zebrać ekipę forumową i opracować coś podobnego, a może nawet ciekawszego? ;)

• Lubię 3
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.02.2023 o 16:37, lukromisie pisze:

Widocznie za mała grupa odbiorców, żeby opłacało się wydać

Ale gdyby zrobić gry dla 2-8 graczy, to grupa odbiorców byłaby większa niż gry tylko dla par.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, kulvitan pisze:

Ale gdyby zrobić gry dla 2-8 graczy, to grupa odbiorców byłaby większa niż gry tylko dla par.

Kilka rzeczy, o których trzeba pamiętać. Pierwsza: językiem polskim posługuje się na świecie powiedzmy te 50mln ludzi i to jest jak sądzę max. Druga: spośród tych powiedzmy 50 mln otwartych na niekonserwatywnokatolicki model zabaw i współżycia jest zapewne poniżej procenta i to przy optymistycznym podejściu. Kolejna: jak ktoś się bierze za produkcję gry to liczy na zysk... spory zysk. No i jeszcze pewnie kilka by się znalazło argumentów, ale podsumowując te trzy najważniejsze - na prawdę fajna gra tego typu nie powstanie jeśli nie zabierze się za to grupa pasjonatów, która ma na celu tylko doświadczanie frajdy z tworzenia i satysfakcję, że są na świecie ludzie, którzy radośnie pieprzą się grupowo tylko dlatego, że poświęciło się te kilkaset godzin żeby przygotować na prawdę fajną grę. Ludzie tworzą gry z pasji i jest tak na całym świecie. Niestety żeby stworzyć fajną grę to często potrzeba inwestorów, a Ci liczą tylko cyferki i w ... mają fajną zabawę. Kto się otarł mocniej o gamedev cyfrowy czy analogowy to pewnie potwierdzi. Owszem są niszowe gry, ale to tylko wyjątek potwierdzający regułę. Więc fajna gra tego typu dla otwartych na nowe doświadczenia ludzi chcących pobawić się trochę konwencją, erotyką i seksem wydana w języku polskim na pewno nie zarobi więc nikt poważnie siedzący w tym biznesie nie podniesie rękawicy. Nie ten język i nie ten południk - "if You know what I mean..." ;)  Dlatego wcześniej napisałem, że może na forum znajdzie się garstka pasjonatów, którzy to pociągną.  To może być mega fajna opcja na zloty mniejsze lub większe. To może być fajna opcja dla ludzi zaangażowanych w forum bo często warto poświęcić czas dla społeczności, ale nie warto dla frajdy przypadkowych ludzi. To może być mega fajne dla Twórców gdy jesteś kilka lat po sprawie na zlocie i widzisz, jak ludzie zajebiście się bawią w coś co współtworzyłeś. Wyobraź sobie, że widzisz, że Kobieta musi spełnić zadanie, które wymyśliłeś, widzisz to i widzisz, że sprawia to frajdę i Jej i Temu/Tej, którym Ona to robi. Albo On robi, zależnie od sytuacji. To może dawać mega frajdę i powodować refleksję, że warto było. Inaczej, gdy twórca nie ma informacji zwrotnej, łapie przekonanie "po ch... ja tyle nad tym siedziałem". Ciągle pamiętamy, że kasy z tego nie będzie bo język i południk. Chyba starczy tych rozważań. Wiadomo już pewnie czemu takich gier w "naszym klimacie" jest tak mało, jeśli w ogóle.

• Lubię 4
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety jest DOKŁADNIE tak jak to opisał Lemoondzik.

wiem . bo produkowałem kiedyś . wiem jak jest dziś.

jak Ktoś chce poznać kuchnie tego biznesu - zapraszam na priv.

ale "Lemoondzik" -oddał absolutnie sytuację jak jest dziś :( 

M

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, marco77 pisze:

Niestety jest DOKŁADNIE tak jak to opisał Lemoondzik.

wiem . bo produkowałem kiedyś . wiem jak jest dziś.

jak Ktoś chce poznać kuchnie tego biznesu - zapraszam na priv.

ale "Lemoondzik" -oddał absolutnie sytuację jak jest dziś :( 

M

Nie da się napisać na priv. Jaki nakład czasowy trzeba wyłożyć żeby przenieść impkę z pc na grę planszową ?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...