Skocz do zawartości
CuckoldDream1984

Jakie cechy ma potencjalna "hotka"

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, misio pisze:

Po inżyniersku

To nie było po inżyniersku, bo nic nie trzeba poprawiać.. ?;)

On. 

• Haha 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.11.2022 o 17:13, Kokietka43 pisze:

Same schematy :) Jesteśmy bardziej przewidywalni niż nam się wszystkim wydaje ;)

Cóż, należymy do tego samego gatunku, więc oczywiście, że podobieństw między nami mnóstwo, nie mniej i tak każdy z nas jest wyjątkowy. Zmienność osobnicza, dwóch takich samych psów czy krów (także behawioralnie) również nie znajdziemy. Schematy upraszczają drogę do, pozwalają zrozumieć mechanizmy, ale nie likwidują różnorodności. Czy uważasz, że wszystkie kobiety w Twoim typie osobowości oraz o podobnych doświadczeniach mają takie same upodobania seksualne, na przykład?

Lula.

• Lubię 5
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Sailor&Lula pisze:

Czy uważasz, że wszystkie kobiety w Twoim typie osobowości oraz o podobnych doświadczeniach mają takie same upodobania seksualne, na przykład?

Nie, nie uważam tak, mogą mieć zupełnie inne upodobania seksualne.  Jednak jako dany typ osobowości mamy pewną część wspólną, charakterystyczną dla nas wszystkich, chociażby predyspozycje (chcę podkreślić słowo predyspozycja, a nie z góry zdefiniowana cecha) do bycia uległymi. Kobiety tego typu osobowości rzadko dominują, za to lubią przypodobywać się innym i zaspokajać ich potrzeby - co już może pewne zachowania seksualne definiować.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 2.12.2022 o 11:41, Kokietka43 pisze:

Jednak jako dany typ osobowości mamy pewną część wspólną, charakterystyczną dla nas wszystkich, chociażby predyspozycje (chcę podkreślić słowo predyspozycja, a nie z góry zdefiniowana cecha) do bycia uległymi. Kobiety tego typu osobowości rzadko dominują,

Nie wiem, o którym typie osobowości piszesz, ale jako dominująca hotka wiem, że są dominujący rogacze i chociaż mi się to totalnie kłóci i mam wewnętrzny sprzeciw to widzę, że tym parom się to sprawdza. 

Było tu też coś o szarych myszkach, a przecież nie wszystkie hotki to emanujące seksem kobiety-wampy. 

Do autora tematu - nie wiem, w jakim celu te rozważania, ale czy nie łatwiej po prostu spytać? W mniej lub bardziej bezpośredni sposób. Cytując klasyka "warto rozmawiać". 

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Modlishka pisze:

wiem, że są dominujący rogacze

Tak, ja też wiem, mam jednego w domu ;)

Było tu też coś o szarych myszkach, a przecież nie wszystkie hotki to emanujące seksem kobiety-wampy. 

Tak, wiem, ja jestem tego przykładem.

nie wiem, w jakim celu te rozważania, ale czy nie łatwiej po prostu spytać?

Odpowiem za autora - jak zrozumiałam, były to dywagacje z czystej ciekawości :)

A z tym pytaniem wprost? Hmmm żeby to było takie proste ? Czasami może pytana osoba nie znać jeszcze odpowiedzi na postawione jej pytanie.

Osobiście często, gdy nie wiem, czy czegoś chcę/lubię, czy mi się podoba... Kiedy mózg jest w konsternacji, wtedy pytam swojej cipki - ona zawsze jest szczera i szybko mi odpowiada ;)?

• Lubię 4
  • Haha 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam że każda/y z nas ma coś wyjątkowego, i tutaj naprawdę nie zależy od orientacji, od temperamentu czy o poglądy o sferze seksualnej. Bo te wszystkie są cechy które mamy w sobie tylko że jedna osoba potrafi z czasem czy z wiekiem je uzewnętrznić a inne (często większa ilość) nie potrafią to samo robić i na zawsze zostawiają to w tajemniczym zakątku swojego wnętrza. Może te typowe "hotki" należą albo w środek albo w pierwszej kategorii. Po prostu takie które odkryły, korzystają, ale nie pokazują swoją seksualność, i takie które odkryły używają i się chwalą. Może te drugie prędzej da się jakoś określić w jakimś stopniu. To co pewne jest że każda kobieta jest piękna tajemnica którą warto odkrywać dzień po dniu.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, ItalianHOTBOY1984 pisze:

Po prostu takie które odkryły, korzystają, ale nie pokazują swoją seksualność, i takie które odkryły używają i się chwalą

A dlaczego zakładasz że odkrycie własnej seksualności oznacza otwarcie na kontakty seksualne z większą ilością mężczyzn?

Może właśnie odkryły swoją seksualność i dlatego pozostają przy jednym mężczyźnie kochając się z nim dwa razy w miesiącu bo właśnie to jest najbardziej ich. W mojej opinii pomimo deklarowanej otwartości na różnorodność i pluralizm dalej widzisz świat zero-jedynkowo. Odkrywanie własnej seksualności nie ma związku z rodzajem relacji jaką dają osobą jest zainteresowana, preferencjami, potrzebami czy poziomem libido a jedynie z większą świadomością swoich wyborów.

Równie dobrze ktoś może powiedzieć Tobie że "faceci są różni ale gdzieś tam w środku każdy jest trochę gejem więc jak odkryjesz swoją seksualność to też zaczną Cię kręcić inni faceci". 

• Lubię 1
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że dla co poniektórych niewłaściwa jest zaproponowana przez autora idea pewnego szufladkowania kobiet. Zdaje się, że niektóre panie boją się tego jak ognia, jakby niepewne swojej nietuzinkowości. 

Nie lubię uogólnień i schematów, ale nie oszukujmy się - tak, jak każda z nas jest wyjątkowa, tak gdyby spojrzeć na hotki statystycznie, to na pewno dałoby się przedstawić predyspozycje, a czasem nawet cechy, które wiele z nas wykazuje - a co za tym idzie, tworzy pewien zgeneralizowany obraz potencjalnej hot wife.
Takich obrazów, a mianowicie zbiorów predyspozycji/cech, jest oczywiście więcej. Wydaje mi się, że przykład takowego przedstawiła @Kokietka43 pisząc o uległych kobietach, które lubią sie przypodobać i zaspokajać potrzeby innych. Choć sama należę do dominujących, to jednak zauważam tę korelację związane z wysokim odsetkiem uległych, spełniających cudze fantazje etc. kobiet wśród hot wives

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Fleur pisze:

jednak zauważam tę korelację związane z wysokim odsetkiem uległych, spełniających cudze fantazje etc. kobiet wśród hot wives

A ja widzę spory odsetek dominujących hot wives i co teraz? :D Albo dominujących wobec męża, a uległych wobec kochanków, na przykład. Albo zmieniających się w kwestii tych ról na przestrzeni czasu. 

Zaś z @Wichura zgadzam się po stokroć!

Lula.

• Przytulam 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Sailor&Lula pisze:

A ja widzę spory odsetek dominujących hot wives i co teraz? :D Albo dominujących wobec męża, a uległych wobec kochanków, na przykład. Albo zmieniających się w kwestii tych ról na przestrzeni czasu. 

Właśnie potwierdziłaś to, co sama chwilę wcześniej napisałam. Brawo! :)

2 godziny temu, Fleur pisze:

(...)- a co za tym idzie, tworzy pewien zgeneralizowany obraz potencjalnej hot wife.
Takich obrazów, a mianowicie zbiorów predyspozycji/cech, jest oczywiście więcej. Wydaje mi się, że przykład takowego przedstawiła @Kokietka43 pisząc o uległych kobietach

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...