Skocz do zawartości
ExamineCogitationesTuae

Czym jest dla Was BDSM?

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, Sailor&Lula pisze:

EDYCJA. Rozwijając, ja kiedyś nie lubiłam i nie rozumiałam też słowa "scena" w kontekście BDSM, póki nie poczułam, jaki to niewyobrażalny dyskomfort, gdy ktoś spoza "sceny" się w nią nagle wedrze. Wtedy definicja tego słowa sama się przede mną wyklarowała.

Nigdy nie używałem tego terminu w kontekście ogólnych zabaw BDSM jednak odkryłem go na nowo przy linach i pięknie mi tu podpasował. "Scena" jest dla mnie bowiem pewnym "całościowym występem". Ma swój początek, koniec, jasno określony scenariusz, role i aktorów. Jest to podeście którego nie kupuję w innych zabawach gdzie nie lubię się takimi rzeczami ograniczać ale przy Shibari pasuje mi ono idealnie.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Wichura pisze:

"Scena" jest dla mnie bowiem pewnym "całościowym występem". Ma swój początek, koniec, jasno określony scenariusz, role i aktorów. Jest to podeście którego nie kupuję w innych zabawach gdzie nie lubię się takimi rzeczami ograniczać ale przy Shibari pasuje mi ono idealnie.

Ja nie czuję, by "scena" była ograniczona konkretnym scenariuszem. To dla mnie takie zacieśnienie przestrzeni i energii między osobami podczas wykonywania danych praktyk, ten ciasny moment zamknięcia we wspólnej bańce w trakcie spotkania. Może obejmować jedną praktykę, może całą ich serię (wiązanie też jak najbardziej). Podczas sceny cała reszta świata przestaje istnieć. Intensyfikacja odczuć pomiędzy jej uczestnikami jest bardzo głęboka.

Podczas jednej sesji może być ileś tam scen.

Odczuwam znaczenie sceny szczególnie mocno wtedy, gdy próbuje ją zakłócić ktoś z zewnątrz (czasem niechcący), nie zaproszony do niej. Pomiędzy scenami i wejściem na takie wysokie fale ja jestem w stanie z innymi rozmawiać czy też czynić jakieś ustalenia odnośnie ich uczestnictwa w kolejnych scenach; pomiędzy następuje chwila rozluźnienia. Umiem też dostrzec, kiedy inne osoby przy mnie wchodzą w ten stan i jest on dla mnie na tyle "święty" i hipnotyzujący, że mogę tylko milczeć i patrzeć. :)

Lula.

• Lubię 3
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie bdsm to pokaz bardzo dużego zaufania pomiędzy kochankami, a także pokaz znajomości partnerów zwlaszcza ich potrzeb, ale także sposób na rozladowanie złych emocji

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Matt2233 pisze:

sposób na rozladowanie złych emocji

Może uściślisz, co masz na myśli?

Lula.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Sailor&Lula pisze:

Lula.

Przecież to proste przywalisz komuś odrazu pozbędziesz się złych emocji  

Nie wiedziałaś że tak to działa. 

Przepraszam nie mogłem się powstrzymać. 

• Lubię 1
  • Haha 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Sailor&Lula pisze:

Lula.

Co tu uściślać. @Ander Ci wszystko wyjaśnił.

• Zmieszany 2
  • Facepalm 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Matt2233 pisze:

Co tu uściślać. @Ander Ci wszystko wyjaśnił.

Serio?

Lula.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Sailor&Lula pisze:

Serio?

Lula.

Jak widzisz są ludzie na świecie którzy do wszystkiego bardzo prosto podchodzą  

• Haha 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Sailor&Lula pisze:

Serio?

Lula.

Nie. Po prostu niektórzy wiedzą wszystko lepiej 

• Facepalm 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Matt2233 pisze:

Nie. Po prostu niektórzy wiedzą wszystko lepiej 

Bardzo jestem ciekawa Twojej odpowiedzi i szkoda, że z niej rezygnujesz. Napisałeś na tyle oględnie, iż można to było opacznie zrozumieć.

Lula.

• Lubię 3
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...