Skocz do zawartości
•Mr.P•

Panowie Rogacze troszkę śmielej

Rekomendowane odpowiedzi

To już kolejne wesele w tym roku 6 czy 7 w każdym razie na każdym te same sceny faceci nie chcący tańczyć z partnerka i najlepiej żeby kto ja zabrał od stolika do tańca i dał spokojnie się napić ? nie wiem ilu z was z premedytacja robiło to ilu nie ale proszę Panowie Rogacze ( z dużej chociaż dla co po niektórych powinienem napisać z małej bo lubią dostać lekka nutkę upokorzenia) jeśli faktycznie was to kręci ze wasza kobieta dobrze się bawi z innym zbierzcie się żeby dać sygnały, nie zostawiajcie tego waszym kobietom. Trochę więcej odwagi jeśli grunt do rozmowy jest stabilny, mam nadzieje ze zostanę dobrze zrozumiany, bo temat może być zrozumiany na wiele sposobów. Only positive mind . 
 Trzymam za was kciuki panowie Rogacze.

• Lubię 1
  • Zmieszany 3
  • Hmm... 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca wiem o czym chcesz tu dyskutować.

Czyżbyś zakładał, że panowie nietańczący ze swoimi partnerkami na weselach, to od razu rogacze? Czy po prostu chcesz tych, którzy są rogaczami ośmielić? 

Tylko jak taki rogacz ma dać np. Tobie znać, że chce byś bawił się z jego kobietą, skoro Cię nie zna i nie wie jakie masz zamiary oraz podejście do takiej sytuacji?

• Lubię 11

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.07.2022 o 14:50, •Mr.P• pisze:

To już kolejne wesele w tym roku 6 czy 7 w każdym razie na każdym te same sceny faceci nie chcący tańczyć z partnerka i najlepiej żeby kto ja zabrał od stolika do tańca i dał spokojnie się napić ? nie wiem ilu z was z premedytacja robiło to ilu nie ale proszę Panowie Rogacze ( z dużej chociaż dla co po niektórych powinienem napisać z małej bo lubią dostać lekka nutkę upokorzenia) jeśli faktycznie was to kręci ze wasza kobieta dobrze się bawi z innym zbierzcie się żeby dać sygnały, nie zostawiajcie tego waszym kobietom. Trochę więcej odwagi jeśli grunt do rozmowy jest stabilny, mam nadzieje ze zostanę dobrze zrozumiany, bo temat może być zrozumiany na wiele sposobów. Only positive mind . 
 Trzymam za was kciuki panowie Rogacze.

Sorry, ale w mojej ocenie jeśli ktoś idzie z partnerką na wesele (nieważne, czy to dziewczyna, narzeczona, żona czy po prostu koleżanka) i dopuszcza do tego, że siedzi ona sama przy stole, to jest to po prostu zwykły brak kultury. 

Zk nie ma tu nic do rzeczy.

• Lubię 1
  • Hmm... 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, SirMilev pisze:

Sorry, ale w mojej ocenie jeśli ktoś idzie z partnerką na wesele (nieważne, czy to dziewczyna, narzeczona, żona czy po prostu koleżanka) i dopuszcza do tego, że siedzi ona sama przy stole, to jest to po prostu zwykły brak kultury. 

Zk nie ma tu nic do rzeczy.

Przecież nie jest sama przy stole tylko razem z nim... ;)

• Lubię 4
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, SirMilev pisze:

w mojej ocenie jeśli ktoś idzie z partnerką na wesele (nieważne, czy to dziewczyna, narzeczona, żona czy po prostu koleżanka) i dopuszcza do tego, że siedzi ona sama przy stole, to jest to po prostu zwykły brak kultury. 

Ale bierzesz pod uwagę sytuację, kiedy to ta pani świadomie zabiera nietańczącego, ignorującego ją partnera wiedząc, jaki jest? Godzi się na to, że on nie będzie zabawiał jej ani w tańcu, ani przy stole. Ciągnie tego mężczyznę bo nie wypada iść samej. A on tam chce się tylko w spokoju ze znajomymi napić.

I powiem Ci, że to w większości takie właśnie  przypadki. Widziały gały co brały, więc raczej mogą mieć pretensje same do siebie.

Moja kumpela z pracy też ma nietańczącego samotnika męża. Jeśli sytuacja rodzinna pozwala, to na wesela i inne taneczne imprezy chodzi sama: Bo po co ma biedny męczyć siebie i ją

• Lubię 4
  • Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Dragonfly pisze:

Ale bierzesz pod uwagę sytuację, kiedy to ta pani świadomie zabiera nietańczącego, ignorującego ją partnera wiedząc, jaki jest? Godzi się na to, że on nie będzie zabawiał jej ani w tańcu, ani przy stole. Ciągnie tego mężczyznę bo nie wypada iść samej. A on tam chce się tylko w spokoju ze znajomymi napić.

I powiem Ci, że to w większości takie właśnie  przypadki. Widziały gały co brały, więc raczej mogą mieć pretensje same do siebie.

Moja kumpela z pracy też ma nietańczącego samotnika męża. Jeśli sytuacja rodzinna pozwala, to na wesela i inne taneczne imprezy chodzi sama: Bo po co ma biedny męczyć siebie i ją

To jest oczywiście inna sytuacja. Wtedy rzeczywiście "widziały gały co brały".

Doprecyzuję. Mi chodziło o sytuację (też wcale nierzadką), gdy partner zostawia samą partnerkę (często dotyczy to żon), a sam zabawia się w najlepsze (czy to pije z kolegami, czy tańczy z innymi paniami).

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Już rozumiem. Ale bierz pod uwagę, że mężczyźni nie stają się tacy nagle. Na ogół pierwsze symptomy widać już na początku związku.

Jednak my tu chyba rozmawiamy o sytuacji, gdy :

faceci nie chcący tańczyć z partnerka i najlepiej żeby kto ja zabrał od stolika do tańca i dał spokojnie się napić

Czyli pan nie ma ochoty na zabawę z żadną kobietą. I woli jak jego kobieta:

dobrze się bawi z innym

a nie siedzi zgorzkniała, osamotniona lub znudzona przy boku ignorującego ją towarzysza.

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

bo temat może być zrozumiany na wiele sposobów.

Staram się wykminić na ile sposobów i jakoś słabo mi idzie. Może jestem za trzeźwy albo za mało jeszcze wiedziałem ?

faceci nie chcący tańczyć z partnerka i najlepiej żeby kto ja zabrał od stolika do tańca i dał spokojnie się napić

Wydaje mi się, że jakaś frustrująca myśl się Tobie tutaj ulała. Nie do końca jestem w stanie ją uchwycić, więc estymuję.

Zastanawiałeś się, czy przypadkiem zaobserwowane okazy nie są po prostu życiowymi pierdołami, gdzie ich partnerka "nosi spodnie", są bierni i preferują zalewanie alkoholem  własnych frustracji? @Dragonfly już napisała, że nie koniecznie muszą być rogaczami.

Z moich doświadczeń, na śluby zaprasza się rodzinę i najbliższych znajomych. Znakomita większość to są małżeństwa z mniejszym i większym stażem, gdzie spora część ludzi podchodzi już do życia i partnera adekwatnie do stażu, zaangażowania i światopoglądu/inteligencji. Alkohol tylko nasila negatywne zachowania. Byłem na weselach, gdzie prawie wszyscy tańczyli, jaki i na takich, gdzie tańczyła jedynie większość. Nie mniej jednak, też widziałem przypadki, gdzie faceta bardziej interesował kieliszek niż partnerka. Ale to są innego rodzaju problemy dotyczące relacji w związku albo nałogów. Powiązanie tego z cuckoldem ma się nijak, bo najczęściej owe partnerki miały potem jeszcze sceny, że same o siebie zadbały i pobawiły się na weselu. "Typowy mąż" z kompleksami im bardziej jest pijany tym bardziej jest zazdrosny i wszędzie widzi zdradę...

z dużej chociaż dla co po niektórych powinienem napisać z małej bo lubią dostać lekka nutkę upokorzenia

Tu byłbym ostrożny z generalizowaniem. Rzekłbym, że paleta rozciąga się od rogaczy ultimate do "rogaczy" klasy samiec alfa i możesz się nieprzyjemnie zdziwić pozostając przy takim założeniu.

jeśli faktycznie was to kręci ze wasza kobieta dobrze się bawi z innym zbierzcie się żeby dać sygnały

Załóżmy czysto teoretycznie, że taki rogacz idzie na wesele z partnerką, nie chce (lub nie lubi) się bawić i liczy na to że jego partnerka znajdzie sobie kompana do zabawy. To jakie Twoim zdaniem taki rogacz ma "dać sygnały" i komu? Uciąć sobie pogawędkę z wszystkimi kawalerami, rozwodnikami i wdowcami na sali? Z mężami/partnerami obecnych na sali pań?  Jak ma "sprawdzać czy grunt do rozmowy jest stabilny"?  A jak będzie stabilny to co dalej? Proponować "opiekę" na "tą oto panią" na czas imprezy?

Z reguły to kobiety są proszone do tańca podczas imprez przez mężczyzn, którzy mogą i którzy czują taką potrzebę. I to raczej kobiety wysyłają mniej lub bardziej zawoalowane sygnały.  Jeżeli chcą się bawić to się pobawią i taka jest kolej rzeczy. Niektórzy partnerzy akceptują to z pełną świadomością, gdyż wiedzą, że sami nie zapewnią swojej partnerce takich tańców i udanej imprezy. I to nie ma nic wspólnego z byciem rogaczem, tylko jest to empatia dla potrzeb partnerki. A inni nie akceptują i potem są opowieści o ekscesach na weselach...

• Dziękuję 9

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.08.2022 o 14:36, misio pisze:

Zastanawiałeś się, czy przypadkiem zaobserwowane okazy nie są po prostu życiowymi pierdołami, gdzie ich partnerka "nosi spodnie", są bierni i preferują zalewanie alkoholem  własnych frustracji?

Generalizujesz. Ja nie jestem frustratem, tylko po prostu nie lubię tańczyć (przynajmniej na trzeźwo ?) i moje weselne partnerki - kimkolwiek by one nie były - wiedzą o tym przed weselem. Na wesele idę po to, żeby sprawić przyjemność młodej parze.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie generalizuje tylko gdybam ;) 

Na trzeźwo tez nie tańczę na żadnej imprezie - wiec dobrze rozumiem zarówno tych co siedzą i zastanawiają się co ze sobą począć, jak i ich partnerki. 
Mam to szczęście, że po tylu latach wszyscy znajomi i rodzina wiedzą już, że nie baletuje i nikogo to nie dziwi ?

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...