Skocz do zawartości
freemode

Cuckold a seksuologia

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry Wszystkim, bardzo się cieszę, że mogę być tutaj w gronie osób, które śmiało idą przez życie nie bojąc sie realizować swoich fantazji. Od jakiegoś czasu temat cuckold bardzo chodzi mi po głowie, zacząłem rozmawiać o tym z żoną, która o dziwo,  żywo się nim zainteresowała. Co z tego będzie nie wiadomo, moze nic a może coś się zdarzy, czas pokaże..

Nurtuje mnie jedno zagadnienie, gdy czyta się o cuckold na portalach, seksuolodzy najczęsciej prezentują teorię, że cuckold to dysfunkacja, w prostej linii prowadząca do rozpadu związku.. Tymczasem realnie, śledząc to forum widzę ogrom pozytywnych opinii świadczących że związki wchodzą na wyższy level, stopień satysfakcji z seksu jest nie do porównania do tego sprzed praktykowania ZK. Kobiety pięknie opisują jak wracają do swoich mężów od kochanków, jak czują sie spełnienione, i jak jeszcze bardziej wzmaga się ich uczucie do mężów. Rogacze też są wniebowzięci, będąc świadkami aktów seksualnych swych żon z innymi, bądź też drżąc z podniecenia wyczekując powrotu do domu swych ukochanych żon, marząc,  żeby Ona pachniała jeszcze seksem z innym.. Jeśli ktoś bazuje tylko na opiniach z portali to naprawdę można się zniechęcić..Dlatego cieszę się bardzo, żectrafiłem na to forum. To taka refleksja, do dyskusji lub nie, jak kto woli..:) Pozdrawiam całą rodzinę cuckold :)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, freemode pisze:

Nurtuje mnie jedno zagadnienie, gdy czyta się o cuckold na portalach, seksuolodzy najczęsciej prezentują teorię, że cuckold to dysfunkacja, w prostej linii prowadząca do rozpadu związku..

Aby to zmienić należy zmienić portale na te prezentujące wyższą wartość merytoryczną a mniej clickbaitowych nagłówków. Zasadniczo najczęściej spotykana narracja jest taka jak napisałeś ponieważ najlepiej się ona sprzedaje. To się jednak zmienia tylko trzeba wiedzieć gdzie zaglądać. Ostatnio całą serię dobrych artykułów wypuścił chociażby portal kobieta.wp które to artykuły też były tu na forum wrzucane. Tak dla przykładu z "mainstreamowej" strony mediów ;)

Pamiętaj też, że mimo wszystko cuckold jak wszystko inne posiada też ciemne strony, więc nie jest tak że na forum się jedynie klimat gloryfikuje. Takich opinii jest tu więcej ponieważ ludzie łatwiej i chętniej piszą o tym niż o rozpadających się związkach i nieudanych spotkaniach. Warto więc czerpać informacje z rożnych źródeł i właściwie je analizować i przesiewać przez sita tego czego sami potrzebujemy.

• Lubię 5
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście zdaję sobie sprawę z ciemnych stron. Ale obaj jesteśmy zgodni, że na ogól media skupiają się bardziej na negatywach niż pozytywach. Tak samo seksuolodzy, mam wrażenie, że są ostrożni w tezach, że dla wielu par cuckold może być korzystną terapią.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, freemode pisze:

Tak samo seksuolodzy, mam wrażenie, że są ostrożni w tezach, że dla wielu par cuckold może być korzystną terapią.

Ponieważ profesjonalizm wymusza zwrócenie uwagi i na możliwe korzyści i na zagrożenia. Tak samo przyczyny takich a nie innych preferencji nie biorą się z loterii, a mają konkretne korzenie o których seksuolodzy i ludzie bardzo mocno zgłębiający temat wiedzą a inni nieszczególnie. Oczywiście mowa o badaczach i osobach które zgłębiają temat od strony naukowej a nie osobach o danym wykształceniu których poglądy pasują do tezy autora artykułu. Kiedyś wrzucałem taki super-merytoryczny artykuł na forum - naprawdę rewelacyjny. Nikt z czytelników WP, Onetu, Menshealth'u a co dopiero bardziej brukowych portali by go nie przeczytał nawet do połowy. Ale jak pisałem nawet w najbardziej popularnych mediach pojawiają się też godne uwagi wyjątki

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Chetnie przeczytałbym jakieś fachowe artykuły, z całym spektrum za i przeciw. Jeśli możesz, podeslij.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, freemode pisze:

Chetnie przeczytałbym jakieś fachowe artykuły, z całym spektrum za i przeciw. Jeśli możesz, podeslij.

A z nowszych i bardziej mainsreamowych o których też wspomniałem:

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Być może nie jest to artykuł napisany przez profesjonalistę ale jest to dla mnie jedyny artykuł który w miarę rzetelnie podchodzi do tematu https://proseksualna.pl/seks/cuckolding-czyli-fetysz-rogacza/

Więcej niestety nie znam bo już dawno przestałem sobie nabijać głowę teoriami i obwiniać się bądź szukać usprawiedliwienia dla moich potrzeb i fantazji

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.06.2022 o 14:38, cern pisze:

Być może nie jest to artykuł napisany przez profesjonalistę ale jest to dla mnie jedyny artykuł który w miarę rzetelnie podchodzi do tematu https://proseksualna.pl/seks/cuckolding-czyli-fetysz-rogacza/

Więcej niestety nie znam bo już dawno przestałem sobie nabijać głowę teoriami i obwiniać się bądź szukać usprawiedliwienia dla moich potrzeb i fantazji

Bardzo przyjemnie się czytało artykuł. Rzeczowe i skrupulatne podejście do tematu. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...