Skocz do zawartości
Teska78iOn

Ktoś wyniósł moje fotki poza forum...

Rekomendowane odpowiedzi

Kochani, czy też wam się to kiedyś przydarzyło? Wychodzi mi, że mamy na forum "Kradzieja".

Miotają mną w tej chwili skrajne uczucia - z jednej strony czuję się ograbiona przez "Kradzieja", gdyż wykorzystuje moje zdjęcia do zobrazowania swojego fejkowego profilu na innej platformie (czyli jawnie oszukuje innych użytkowników), a na takie postępowanie nie ma zgody z mojej strony. Z drugiej zaś strony moje ego "urosło", gdyż na tym jego fejkowym profilu "Ona" ma 33 lata ?  Rozumiem, że przed takim postępowaniem ze strony niektórych ciężko się ustrzec...

Na razie nauczyło mnie to jednego - od teraz będę zamieszczać znaki wodne na zdjęciach - gdy tylko ogarnę dobry programik do tego na moim telefonie. 

A wy jak sobie radzicie w takich sytuacjach? Co jeszcze można zrobić poza zgłaszaniem takich Indywiduów?

Ona

• Smutny 4
  • Wow! 2
  • Przytulam 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Współczuję, bo to na pewno nic miłego podszywanie się pod ciebie. Zgłaszaj do administracji, może  będą w stanie coś pomóc/namierzyć podejrzanego. Myślę, że oznaczenie swoich zdjęć na pewno jest dobrym pomysłem. 

1 godzinę temu, Teska78iOn pisze:

A wy jak sobie radzicie w takich sytuacjach? 

Nie mieliśmy nigdy z żoną takich sytuacji na szczęście.  

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety na naszym forum też pojawiają się wszelkiego rodzaju krętacze, swego czasu dostalem fimik w konwersacji który byl podobno nagrywany podczas igraszek  żony z kochankiem a potem ten sam filmik krążył na jakimś portalu u gościa z drigiego końca Polski... Po zapytaniu szanowny rozmówca rozpłynął się w powietrzu!!! 

• Wow! 1
  • Przytulam 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jako Twojemu znajomemu oraz członkowi ekipy moderacyjnej przykro mi, że taka sytuacja Cię spotkała. Można ją rozpatrywać od kilku stron:

- Technicznej: Nie istnieją stuprocentowe zabezpieczenia przed zapisem zdjęć, które są gdzieś wrzucane. Można wyłączać możliwość zapisu, można blokować programy do zrzutów ekranu, można stosować różne zabezpieczenia ale nie zabezpieczysz nikogo przed tym, że chociażby ktoś wyciągnie telefon i zrobi zdjęcie ekranu. To forum także ma kilka zabezpieczeń utrudniających zapis zamieszczanych tu zdjęć ale jak mówiłem jedynym sposobem na stuprocentową pewność aby Twoje zdjęcia nigdzie nie wypłyną jest ich nie zamieszczanie nigdzie, a nawet nie robienie (bo z pamięci telefonu czy aparatu też przecież mogą wypłynąć). Wszystko pomiędzy jest i zawsze będzie osobistą kalkulacją ryzyka oraz tego ile i gdzie decydujemy się pokazać

- Społecznie: Forum jest miejscem jak każde inne i także tutaj są różne osoby. Nie obejdziesz tego bo nawet jeżeli zrobisz sztuczną społeczność super-sprawdzonych osób nigdy nie będziesz miała gwarancji że nikt Ci takiego numeru nie wywinie. Oczywiście poszczególne miejsca czy społeczności różnią się proporcjami osób fajnych i niefajnych, ale nigdy nie wyeliminuje się tych drugich.

- Prawnie: To Ci napiszę na priv bo osoby które wyciągają stąd zdjęcia byłyby tym punktem zainteresowane równie mocno jak Ty, a nawet bardziej

• Lubię 8
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi i wsparcie. Zgadzam się,  że zamieszczając zdjęcia wszyscy zdajemy sobie sprawę, iż ktoś może je "podprowadzić". Zastanawiałam się tylko, czy może są jakieś możliwości techniczne, a ja np. o nich nie wiem. 

Zdjęcia,  które zamieszczamy staramy się, by były "maksymalnie anonimowe", więc nam nie zaszkodzą nawet poza forum.

Podsumowując, napiszę tylko, że rzeczywiście (niestety?) trochę połechtała ta sytuacja moje ego. Wykorzystanie zdjęć na profilu 30-latki ????- panie będą wiedziały co mam na myśli ? 

Ona

• Lubię 4
  • Przytulam 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy aby znak wodny był w centralnym miejscu zdjęcia i sprawa załatwiona, fakt może on zepsuć efekt :) ale odstraszy ewentualnych amatorów cudzej własności. 

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.05.2022 o 20:20, Teska78iOn pisze:

- od teraz będę zamieszczać znaki wodne na zdjęciach - gdy tylko ogarnę dobry programik do tego na moim telefonie. 

A wy jak sobie radzicie w takich sytuacjach? Co jeszcze można zrobić poza zgłaszaniem takich Indywiduów?

Ona

My sprawdziliśmy apkę "Watermark" od Simply Entertaining. Proste, wręcz intuicyjne markowanie zdjęć. Jest na Androida, nie wiem jak z iStore. Polecam zapłacić za wersję pełną,  bo trial ma ograniczenia co do ilości zdjęć w miesiącu. Zresztą drogo nie kosztuje ?

Coma

• Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, ComamocManiurki pisze:

My sprawdziliśmy apkę "Watermark"

Dziękuję i już instaluję ?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Współczuję i nieco rozumiem. Co prawda nie stąd,a z innego portalu ktos wykradl moje zdjecia i podszywał sie pode mnie. Ja poradzilam sobie w taki sposob,ze poprosilam znajomych zeby zglaszali falszywy profil i w ten sposob zostal usuniety. 

Jak widze,mineło juz nieco czasu - jak udalo Ci sie rozwiązać tą sprawe? 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, Agnik pisze:

Ja poradzilam sobie w taki sposob,ze poprosilam znajomych zeby zglaszali falszywy profil i w ten sposob zostal usuniety. 

A ja miałam zgoła odmienną akcję - mój profil został zgłoszony jako fałszywy. I nie pomogły glosy znajomych, których tam właśnie poznałam. Poproszono mnie o zdjęcie weryfikacyjne i takie wysłałam - z kartką z nickiem, datą, a na zdjęciu moja noga w szpilce. I odrzucili :D Napisałam, że nie rozumiem dlaczego, skoro weryfikują użytkowników na podstawie zdjęcia fiuta i kartki, ale już mi admin nie odpowiedział. Widać chuje są w cenie ;) 

• Lubię 2
  • Smutny 1
  • Haha 2
  • Wow! 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...