Skocz do zawartości
Wichura

Cuckold w kinematografii

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, pawelek1011 pisze:

Ale film warty obejrzenia :)

Dobry... Ale nie tak jak pierwsza część!! 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, pawelek1011 pisze:

Oglądałem. Ale czy to cuckold? Robią to dla korzyści, nie dla przyjemności -  takie odniosłem wrażenie.

Ale film warty obejrzenia :)

W oczach otoczenia jest to cuckold. Tak przynajmniej określa to w filmie postać najlepszego detektywa świata - Benoit Blanc. Sądzę, że czyni to prawidłowo.

To fakt, że my (rogacze, hotki i bulle) na ogół czerpiemy z cuckoldu przyjemność (seksualną). Co daje nam satysfakcję i motywuje do akceptacji takiej relacji. Jednak ta sastysfakcja, ta motywacja nie zawsze musi być (jedynie) seksualna. W dawnych czasach czasem wynikała z przerzucenia obowiązków łóżkowych przez męża (impotencja, homoseksualizm itp.) na innego mężczyznę (cicisbeo). O ile dobrze pamiętam przed wynalezieniem wibratorów akceptowane były praktyki masażu mięsni dna miednicy przez lekarzy u kobiet cierpiących na tzw. "histerię" (leczyło się ją u lekarza wywołaniem orgazmu u kobiety). Może też wynikać z pewnego rodzaju układu. Z okoliczności. Popularny w filmach motyw, to zgoda męża na spłacenie przez żonę jego długów. Jednak i na tym forum o ile dobrze pamietam pojawiał się motyw cuckoldu żony z szefem rogacza, niekoniecznie jedynie w celu spełnienia fantazji seksualnych. Ale by osiągnąć innego rodzaju korzyści (utrzymać pracę, zdobyć awans itp).

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tu BDSM, aż dziwne, że dopiero teraz mi się przypomniało: "Psy nie noszą spodni". 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio trafiłem na czeski film  Granice miłości 

https://www.filmweb.pl/film/Granice+miłości-2022-10014223 

Po obejrzeniu stwierdziłem że zaczynający zabawę w cuckold i nie tylko powinni obejrzeć ku przestrodze albo dla przemyślenia czy są  pewni tej drogi. Moim zdaniem nie ma nic gorszego niż rozpoczynanie takiej zabawy wbrew sobie " z miłości dla drugiej osoby". 

Ps. Film dostępny na canal +

Nie jest to jakieś arcydzieło ale daje do myślenia. 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem należy obejrzeć film Święta czwórca. Ostrzeżenie zwłaszcza dla facetów, jak to się może skończyć😀

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam fajny film o poliamorycznym związku. "Czworo małych dorosłych" na Maxie. Produkcja fińska, tym bardziej ciekawe, bo pokazuje zupełnie inną mentalność społeczeństwa, a dodatkowym smaczkiem jest fakt, że jeden z bohaterów jest pastorem.

• Lubię 2
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 28.06.2024 o 15:12, Widar pisze:

Ostatnio trafiłem na czeski film  Granice miłości 

https://www.filmweb.pl/film/Granice+miłości-2022-10014223 

Po obejrzeniu stwierdziłem że zaczynający zabawę w cuckold i nie tylko powinni obejrzeć ku przestrodze albo dla przemyślenia czy są  pewni tej drogi. Moim zdaniem nie ma nic gorszego niż rozpoczynanie takiej zabawy wbrew sobie " z miłości dla drugiej osoby". 

Ps. Film dostępny na canal +

Nie jest to jakieś arcydzieło ale daje do myślenia. 

Widziałam ten film w zeszłym roku i dokładnie miałam takie same przemyślenia jak Ty.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...