Skocz do zawartości
Coma

Wysoka wrażliwość, a seks?

WW  

77 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy uważasz się za osobę ponadnormatywnie wrażliwą?

• Tak
      35
    • Nie
      42
  2. 2. Czy byłeś w relacji seksualnej z osobą wysoko wrażliwą?

• Tak, dało się to odczuć
      38
    • Nie, nie kojarzę
      23
    • Trudno mi to ocenić
      16

Rekomendowane odpowiedzi

37 minut temu, bosssypl pisze:

dla wielu osób dawanie tyle wsparcie może być męczące lub niewykonanne na dłuższą metę...

Smutno mi się to czyta ;(

Do bycia z drugą osobą,  nie tylko wysoce wrażliwą, ale KAŻDĄ, potrzeba wiele miłości i wyrozumiałości.  Akceptowanie wad,  akceptowanie odmienności,  akceptowanie tego, że ktoś nie zmieni się w nasz "ideał", bo my tak chcemy,  bo tylko wtedy będziemy szczęśliwi. Jeżeli bycie z osobą wysoce wrażliwą Cię męczy i przerasta,  to co mają powiedzieć partnerzy osób chorych na raka, jeżdżących na wózkach inwalidzkich,  czy cierpiących na depresję.  Innych może np. przerastać to, że partner nie wywraca skarpetek na prawą stronę,  nie zamyka szafek w kuchni, czy nie opuszcza deski klozetowej... Innych to, że partnerka kupuje za dużo butów,  za głośno rozmawia, czy wiecznie się spóźnia.

Dla mnie prawdziwa miłość jest trudna,  owszem, ale nie wykonalna i na pewno nie męcząca. Wręcz przeciwnie,  to radość z dawania komuś  szczęścia,  satysfakcja że mogę pomóc,  wzajemne wsparcie, szacunek i zrozumienie. Może to trochę banalne i romantyczne, ale tak to widzę...

• Lubię 6
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, Kokietka43 pisze:

Smutno mi się to czyta ;(

Do bycia z drugą osobą,  nie tylko wysoce wrażliwą, ale KAŻDĄ, potrzeba wiele miłości i wyrozumiałości.  Akceptowanie wad,  akceptowanie odmienności,  akceptowanie tego, że ktoś nie zmieni się w nasz "ideał", bo my tak chcemy,  bo tylko wtedy będziemy szczęśliwi. Jeżeli bycie z osobą wysoce wrażliwą Cię męczy i przerasta,  to co mają powiedzieć partnerzy osób chorych na raka, jeżdżących na wózkach inwalidzkich,  czy cierpiących na depresję.  Innych może np. przerastać to, że partner nie wywraca skarpetek na prawą stronę,  nie zamyka szafek w kuchni, czy nie opuszcza deski klozetowej... Innych to, że partnerka kupuje za dużo butów,  za głośno rozmawia, czy wiecznie się spóźnia.

Dla mnie prawdziwa miłość jest trudna,  owszem, ale nie wykonalna i na pewno nie męcząca. Wręcz przeciwnie,  to radość z dawania komuś  szczęścia,  satysfakcja że mogę pomóc,  wzajemne wsparcie, szacunek i zrozumienie. Może to trochę banalne i romantyczne, ale tak to widzę...

Nie powiedziałem, że mnie to przerasta. Mówiłem na podstawie własnego doświadczenia, że wielu facetów nie mogłoby być z taką osobą i dlatego wiem, że wiele osób może właśnie to przerosnąć taki związek. My z moją kobietą super się uzupełniamy pod tym względem, ja spokojny, pozytywny i bardzo racjonalny, a ona właśnie wrażliwa i słodka :)  Kocham swoją żonę i wspieram ją całym sercem i akceptuje ją taką jaka jest :) Masz rację, miłość jest trudna i długie związki też. Wcale to nie jest banalne co mówisz, wręcz przeciwnie. Jest to wzniosłe i piękne w miłości, że chce się szczęścia swojej drugiej połówki. 

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...