Skocz do zawartości
Arczi90

Książka by wejść w świat Bondage - Shibari.

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem na internecie ale trudno mi znaleźć jakiekolwiek materiały pisane - ilustrowane w języku polskim, jak zacząć praktykę wiązania. Może ktoś coś potrafi fajnego polecić z osób, które to praktykują?
Mogą być również jakieś ciekawe wideo poradniki jak zacząć :).

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Z video-poradników zdecydowanie strona Gana: https://nawado.pl/. Dla mnie to takie abc wiedzy w j. polskim zebrane w jedynym miejscu. Książek po polsku nie polecę bo nie znam ale z angielskojęzycznych polecę "Better Shibari for every body"  https://www.empik.com/better-bondage-for-every-body-vane-evie,p1188143965,ksiazka-p

Tak naprawdę jednak na początku najważniejsze jest określenie co dokładnie chciałbyś robić i w którą stronę pójść bo shibari to szerokie spektrum. Do tego oczywiście właściwa osoba z którą będziesz praktykował. Mamy w Polsce też całkiem sporo lepszych lub gorszych warsztatów na którym można się sporo nauczyć czy rope jamy pozwalające na "liźnięcie" klimatu bez większych zobowiązań

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki na pewno zobaczę tą stronkę :). I książkę zakupię w późniejszym czasie, jak już liznę podstawę z moją żonką ;) ^^.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Co do książki to wszystko też zależy czego oczekujesz. Z tej nie poznasz żadnych technikaliów a raczej traktuje o podejściu, tym co jest na drugim planie oraz o specyfice wiązania osób o poszczególnych specyficznych wymaganiach anatomicznych. Jest to bardziej doskonalenie warsztatu niż jego budowanie. Tak więc na początek zdecydowanie materiały z Nawado ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.02.2022 o 21:02, Arczi90 pisze:

Mogą być również jakieś ciekawe wideo poradniki jak zacząć :).

Polecam shibaristudy.com

...oraz nieprzecenioną naukę na żywo od bardziej doświadczonych. :)

Lula.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...