Skocz do zawartości
Boni&Em

Stała relacja z kochankiem

Rekomendowane odpowiedzi

Długo zastanawiałam się czy powinnam wylać z siebie to co we mnie siedzi. Nie wiem dlaczego oczekuję od kochanka , przyjaźni,  koleżeństwa.

On jest bardzo skryty , nie mówi mi o swoim życiu prywatnym.  Czasem czuje że mnie okłamuje. Ja jestem osobą bardzo serdeczną,  wylewną, aczkolwiek podoba mi się jego " surowość " . Nie wiem czy dalej  się w to " angażować ". Wydaje mi sie, że takie relacje na dłużej są bardziej skomplikowane. Mąż nic mi nie doradzi..

Sex jest cudowny. Idealny !!! Ja wewnętrznie się źle w tym czuje.. 

Zrezygnować?  Czy powinnam oczekiwać prawdomównosci,  przyjaźni , czy to przejściowy etap i dojrzeje do zdrowego dystansu...? 

Widzę we mnie przemianę.. ale jestem bardzo ciepłą osobą ,.wrażliwą Co utrudnia mi życie.. 

• Lubię 11
  • Przytulam 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wrażliwi przeważnie mają "pod górkę". Pytanie brzmi, czy warto się zmieniać dla kogoś (kochanka), rezygnować z własnych oczekiwań. Jeśli interesuje Cię znajomość oparta na koleżeństwie lub nawet przyjaźni to zwerbalizuj to. Można być skrytym i mieć swoje tajemnice - któż z nas ich nie ma - ale bez przesady. Sama musisz wyważyć co jest dla Ciebie ważniejsze - idealny seks z surowym kochankiem, którego może uda Ci się oswoić, czy też podejmiesz próbę nowych poszukiwań. Spraw jednak byś to Ty dobrze się czuła w takiej relacji.

Powodzenia.

• Lubię 11
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Boni&Em pisze:

Nie wiem dlaczego oczekuję od kochanka , przyjaźni,  koleżeństwa.

Nie ma w tym nic złego. My osobiście też takie relacje aktualnie budujemy, mamy, i w takich czujemy się najlepiej

On jest bardzo skryty , nie mówi mi o swoim życiu prywatnym. 

Na to może składać się wiele przyczyn. Może jest taki z natury, może potrzebuje dużo czasu zanim się otworzy, może ma źle doświadczenia z poprzednich relacji gdzie się otworzył a może zwyczajnie nie chce i woli tego typu relacje bez zbytniego ich zgłębiania

Czy powinnam oczekiwać prawdomównosci,  przyjaźni , czy to przejściowy etap i dojrzeje do zdrowego dystansu...? 

Prawdomówności powinnaś wg mnie zawsze oczekiwać. Dla mnie jakakolwiek relacja bez niej przestaje mieć sens. Przyjaźni? Nie zawsze. Nie każdy bowiem jej szuka i oczekuje a my sami nie możemy przecież narzucić komuś przyjaźni z nami. Czy to etap przejściowo nie wiadomo - nie znamy go

Wydaje mi sie, że takie relacje na dłużej są bardziej skomplikowane.

Bo są. Ale są też głębsze, pełniejsze i jeżeli ktoś tego oczekuje dają więcej satysfakcji. Z doświadczenia swojego i Rity powiem też że dużo trudniej znaleźć kochanków/ kochanki do takich głębszych relacji ale zdecydowanie warto. Co możesz zrobić? Rozmawiać. Powiedzieć wprost o swoich odczuciach, wrażeniach oraz oczekiwaniach i zobaczysz. Relacja z kochankiem jest relacją jak każda inna i wchodząc w nią "głębiej" trzeba się dotrzeć. To czasami trwa długo ale jeżeli obie strony chcą jest w pełni wykonalne. Ewentualnie zawsze możesz też zejść z własnych oczekiwań, zdystansować i cieszyć się dobrym seksem ale to jest opcja tylko wtedy, gdy Tobie byłyby z tym dobrze a odnoszę wrażenie że nie do końca. Tak czy inaczej bez rozmów się nie obędzie, a jakby się sprawy nie potoczyły ja Ci życzę powodzenia

• Lubię 9
  • Dziękuję 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję Ci,Twoje słowa dały mi do myślenia i czuję ulgę!! Za mało korzystam z forum ,zamknęłam się w swoim świecie, a doświadczenia innych są tak cenne i czasem warto poczytać, zapytać ..

Mąż zawsze powtarza czytaj , analizuj, ucz się.. 

Czas na odblokowanie.. :))) 

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście uważam że relacje i zaufanie buduje się latami. Sam też na pierwszym czy drugim spotkaniu nie spowiadam sie z calego życia prywatnego i tez tego nie oczekuje. Natomiast widze że kochanka lub para są godni zaufania zaczynam powoli zdradzać szczegóły swojego zycia.

Małą łyżeczką a cały czas ;)

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Boni&Em pisze:

Moja relacja z kochankiem trwa 2.5 roku a on jest jak skała!:)

a rozmawiałaś z nim kiedyś o tym czym podzieliłaś się z nami? Jaka była jego reakcja ? 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy ma różne potrzeby może on nie potrzebuje sie uzewnętrzniać lub po prostu sie wstydzi swojego życia.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozmawiałam z nim,ciężko się z nim rozmawia na głębsze tematy, a jak próbuję to milczy lub zmienia temat.  Jest bardzo trudny , raz się otworzył podczas lockdownu rok temu.. ale chyba miał trudniejszy czas, potem ucichło. Teraz mieszka ze swoją partnerką i chyba planuje ślub. Mówię " chyba" o ślubie dowiaduje się z innych źródeł,  sam nawet o tym mi nie powie ...

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zaprosiłam go do domu , wszystko było super. Na wakacjach założyłam monitoring przed domem. Postanowiłam mu o tym powiedzieć,  chciałam być fair. W ostatniej chwili wieczorem napisał, że się rozchorował.. czuje że kłamie . On mi nie ufa, poprostu..

• Przytulam 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...