Skocz do zawartości
Milady

Za „ostatni grosz” :)

Rekomendowane odpowiedzi

Jesteśmy po urlopach, rozpoczyna się rok szkolny i związane z tym wydatki. 
Wiadomo jak w tym czasie wyglądają nasze fundusze w portfelu ?

No dobrze, powiem za siebie … u mnie szału nie ma ?

I dziś  zaczęłam się zastanawiać co jesteście w stanie kupić za przysłowiowy „ostatni grosz”, coś co sprawi Wam przyjemność, a nie jest to zakup z konieczności. 

U mnie taką rzeczą, są kwiaty i rośliny do ogrodu. Dlatego dziś kupiłam kilka doniczek jesiennych kwiatów i jutro zamierzam kontynuować zakupy ???

• Lubię 14
  • Przytulam 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, LadyE pisze:

U mnie taką rzeczą, są kwiaty i rośliny do ogrodu. Dlatego dziś kupiłam kilka doniczek jesiennych kwiatów i jutro zamierzam kontynuować zakupy ???

Mam tak samo?  Na kwiaty do wazonu i doniczkowe zawsze znajdę „ ostatni grosz” ?  o każdej porze roku??

A ile przyjemności  później...? u mnie na pewno więcej niż przy zakupie kolejnej torebki czy butów?

• Lubię 7
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jezsli panowie moga zabrać głos to sobie pozwolę. 

Od czasów młodzieniaszka mialem fiola na punkcoe butow zwlaszcza sportowych,a ze od czasow nastolatka grałem powiedzmy nałogowo w koszykówkę moje upodobania zawsze szły a tym kierunku. Pamiętam jak kilka miesięcy przed ślubem postanowiłem sobie zaszaleć i zamówiłem sobie buty Jordana... Nie zapomne miny rodziców jak zobaczyli rachunek za te buty gdzieś w pudełku, stwierdzili ze za to można ubrać faceta na wesele ?

• Lubię 2
  • Haha 2
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To ja też ?... Mam fioła na punkcie światełek, latarek i różnych innych gadżetów które świecą...No lubię, co mam poradzić, mam nawet paralizator wbudowany w latarkę .. W tym roku wakacje spędzaliśmy zupełnie inaczej - mianowicie biwakowalismy , wiadomo na campingu musi być światło, więc M. wiedziała, że w tym temacie będziemy najlepiej wyposażoną rodziną. Można powiedzieć, że mam w domu świat latarek... Więc ostatnie pieniądze wydałbym na lampkę.. Mam nawet taką jedną upatrzoną ? P. 

• Lubię 5
  • Haha 2
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie potrafię się oprzeć, żeby nie kupić interesującej mnie książki. W tym roku, i podczas wypoczynku, i po powrocie wydałem "trochę" na nowe lektury- mimo nieprzeczytanych na półkach.

Rośliny będę rozmnażał z tego co mam: truskawki, maliny, kaktusy (to oczywiście na parapecie) :)

• Lubię 6
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wiele w swoim życiu przewartościowałam i jak kiedyś kiedyś napisałabym, że buty i perfumy, tak teraz nie ma takich rzeczy dla mnie. Jedyne, co potrafię kupić "za ostatni grosz" to jakieś rzeczy dla psa. Bo nawet jeśli ja muszę oszczędzać, to na nim nie może się to odbijać. :) 

Zresztą w ogóle uznałam, że mam za dużo rzeczy i będę dążyć do zmniejszenia stanu posiadania. Przynajmniej spróbuję ;)  

• Lubię 10
  • Przytulam 1
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To ja jestem typową mamuśką - choćby nie miała pieniędzy to dla dzieci zawsze wygrzebie - na ubranko, książeczkę, różne atrakcje… i czasem zastanawiam się kto ma większy szał na dinozaury - mój synek czy ja ? ?

• Lubię 6
  • Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, maniurka pisze:

To ja jestem typową mamuśką - choćby nie miała pieniędzy to dla dzieci zawsze wygrzebie - na ubranko, książeczkę, różne atrakcje…

Musiałem się chwilę zastanowić co odpowiedzieć w tym temacie ale wnioski zawsze były takie same jak u Ciebie. Wychodzi więc na to, że też jestem typową mamuśką :D 

• Lubię 1
  • Haha 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio kupiłem lampę błyskową, od pół roku co miesięczny ostatni grosz wydaje na drobne sprzęty fotograficzne. Teraz myślę o kolejnych akcesoriach - tylko nie wiem jeszcze na które się zdecydować :D

Zwykle wygląda to tak, że rozważam, co byłoby mi bardziej przydatne, trwa to jakiś czas. A potem przychodzi nagły impuls, klik i już jestem w swoim ulubionym sklepie. 

• Lubię 4
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.08.2021 o 21:05, MP2020 pisze:

To ja też ?... Mam fioła na punkcie światełek, latarek i różnych innych gadżetów które świecą...No lubię, co mam poradzić, mam nawet paralizator wbudowany w latarkę .. W tym roku wakacje spędzaliśmy zupełnie inaczej - mianowicie biwakowalismy , wiadomo na campingu musi być światło, więc M. wiedziała, że w tym temacie będziemy najlepiej wyposażoną rodziną. Można powiedzieć, że mam w domu świat latarek... Więc ostatnie pieniądze wydałbym na lampkę.. Mam nawet taką jedną upatrzoną ? P. 

Jakże ja Cię rozumiem P ? Biwakowanie to również mój żywioł, a w tym roku odkryłem jego kolejny niesamowity wymiar. Mam kilka czołówek (jedna nawet zmienia się w lampkę do roweru), a latarka z paralizatorem towarzyszy mi już od kilku lat. I też mam upatrzoną kolejną tego typu niezwykle niezbędną lampkę na głowę na Aliexpresie i chyba właśnie zmotywowałeś mnie do zakupu. 

Czasem nawet zastanawiam się po co mi tyle tego, ale zaraz wypieram tę niepotrzebną myśl i wracam do normalności, bo w razie czego będę najlepiej przygotowanym człowiekiem w razie jakiegoś nagłego zaciemnienia, czy coś ? (tzn. będziemy)

• Lubię 4
  • Haha 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...