Skocz do zawartości
Tormenta

Doświadczanie i praktyka czy odrobina teorii? ;)

Doświadczanie i praktyka czy odrobina teorii? ;)  

30 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy swoje doświadczenia w obszarze seksualności czerpiecie wyłącznie z praktyki czy lubicie zgłębiać temat również teoretycznie i naukowo?

• Wyłącznie z praktyki
      6
    • Z praktyki i naukowej teorii
      24

Rekomendowane odpowiedzi

Moje pytanie do Was brzmi – czy swoje doświadczenia w obszarze seksu i swoich upodobań czerpiecie wyłącznie z praktyki? Czy lubicie też zgłębić temat od strony teoretycznej? Mnie pasjonuje seksuologia jako nauka i bardzo chętnie dowiem się, jak to jest u Was.?

• Lubię 5
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Tormenta pisze:

Moje pytanie do Was brzmi – czy swoje doświadczenia w obszarze seksu i swoich upodobań czerpiecie wyłącznie z praktyki? Czy lubicie też zgłębić temat od strony teoretycznej?

Zdecydowanie to drugie czyli zgłębiać także od strony teoretycznej, opracowań naukowych, seksuologii, psychologii, socjologii...

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja co prawda nie zagłębiam się aż tak często w opracowania naukowe, ale już same rozmowy i czytanie o doświadczeniach innych dają wiele ciekawych informacji oraz wniosków. Szerokie spektrum różnych ludzi, ich fantazji, potrzeb i realizacji, które można spotkać w internecie, pozwala wyciągnąć wiele własnych wniosków i umiejscowić siebie w tym wszystkim. 

Pozawala także zauważyć, że w atmosferze zaufania partnerów tabu i konwenanse są kompletnie zbędne ;)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zaznaczyłam "z praktyki i naukowej teorii", lecz u mnie temat jest znacznie bardziej złożony. 

Zdaję sobie sprawę, że seksualność w moim ujęciu jest interdyscyplinarna. Lubię znać fizjologiczne podłoże pewnych reakcji. Lubię zgłębiać rysy psychologiczne, socjologiczne i historyczne pewnych postaw, praktyk, relacji. W ich poszukiwaniu czasem zawieje mnie w rejony paranauk, a nawet nurtów religijnych. Przekładam mistycyzm seksu nad sztywne tabelki i uporządkowane dane, co do których wiarygodności można mieć duże wątpliwości. Dlatego ponad wszystko lubię słuchać... siebie i innych. 

Gdyż tak naprawdę otwarcie się na własne odczuwanie i słuchanie o tym, jak czują inni, dało mi najwięcej wiedzy o seksie. Uwielbiam zanurzyć się w historiach wymykającym się standardom. Takich, w których wszystko opiera się na zmysłach i emocjach. 

Ze względu na konstrukcję Luli, w pogłębianiu wiedzy ważne jest też dla mnie... mentorstwo.  :)

Lula.

• Lubię 2
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Wszystkowiedzący pisze:

Najpierw teoria. Potem praktyka.

Przynajmniej tak było ze mną i cuckoldem ?

Teoria to znaczy czytanie tego forum czy jeszcze coś innego? Bo piszesz o cuckoldzie, a nie seksualności ogółem.

Lula.

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Sailor&Lula pisze:

Zaznaczyłam "z praktyki i naukowej teorii", lecz u mnie temat jest znacznie bardziej złożony. 

Zdaję sobie sprawę, że seksualność w moim ujęciu jest interdyscyplinarna. Lubię znać fizjologiczne podłoże pewnych reakcji. Lubię zgłębiać rysy psychologiczne, socjologiczne i historyczne pewnych postaw, praktyk, relacji. W ich poszukiwaniu czasem zawieje mnie w rejony paranauk, a nawet nurtów religijnych. Przekładam mistycyzm seksu nad sztywne tabelki i uporządkowane dane, co do których wiarygodności można mieć duże wątpliwości. Dlatego ponad wszystko lubię słuchać... siebie i innych. 

Gdyż tak naprawdę otwarcie się na własne odczuwanie i słuchanie o tym, jak czują inni, dało mi najwięcej wiedzy o seksie. Uwielbiam zanurzyć się w historiach wymykającym się standardom. Takich, w których wszystko opiera się na zmysłach i emocjach. 

Ze względu na konstrukcję Luli, w pogłębianiu wiedzy ważne jest też dla mnie... mentorstwo.  :)

Lula.

Lula... to jedna z tych wypowiedzi, przy których człowiek się zatrzymuje, czyta ją kilkakrotnie, a potem uśmiecha do siebie i zapada w zadumę. Sprowokowałaś mnie do tego, żeby poczytać więcej, Ciebie i o Tobie. Zaintrygowałaś, a to nie często się zdarza. Głęboka, wielowymiarowa, piękna. Dziękuję...? 

• Przytulam 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...