Skocz do zawartości
Sem.

Naprawione "?" w widoku postów.

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Użytkownicy,

Naprawiłem błąd który powstał podczas ostatniej optymalizacji polegający na tym, że w niektórych postach, pisanych przede wszystkim za pomocą urządzeń mobilnych iPhone, widoczny był niepożądany znak zapytania "?" zamiast spacji. Błąd jako pierwszy zauważył Użytkownik @Manara, i informował mnie o tym na ZK Czacie Publicznym, a ja odpowiedziałem że żadnych znaków zapytania nie ma. A były i dopiero dziś je zauważyłem, zatem dziękuję za czujność. Błąd został naprawiony poprzez wyeliminowanie błędnej klasy span:

<span class="ipsEmoji">?</span>

Poprzez zapytanie do bazy danych:

UPDATE forums_posts SET post=REPLACE( post, 
'<span class="ipsEmoji">?</span>', 
'<span class="ipsEmoji"> </span>' );

Zapytanie to, podmieniło wszystkie niepożądane znaki zapytania we wszystkich dotychczas napisanych postach (przed ostatnimi pracami), na znak spacji, który powinien tam być. Zapytanie, oczywiście nie wyeliminowało "normalnie" stawianych przez Użytkowników znaków zapytania, gdy chcieli tego znaku użyć :) Mowa wyłącznie o tych niepożądanych. Ponadto, problem nie dotyczy nowych postów, pisanych po zakończeniu prac.

Pozdrawiam,

ZKF Administrator,

Sem.

• Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Aha i jeszcze tylko podobne akcje przeprowadziłem w tabelach:

blog_comments, 
blog_entries, 
core_message_posts, 
core_member_status_replies, 
core_member_status_updates, 
core_message_topics, 
core_polls, 
core_search_index, 
core_pfields_content, 
feedback_feedback, 
gallery_comments, 
gallery_images, 
nexus_support_replies, 
nexus_support_requests

I już nigdzie nie ma "pytajników".

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...