Skocz do zawartości
Fleur

Pokrywanie się czynników wyzwalających podniecenie w ZK między partnerami

Przyczyna podniety istotna dla partnera?  

25 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pokrywanie się (między partnerami) przyczyn, czynników wyzwalających podniecenie w ZK jest dla Was istotne?

• Bardzo istotne - brak tych samych przyczyn = NIE wchodzenie w ZK
      10
    • Bez znaczenia - ważne żeby partner/ka czerpał/a satysfakcję, powód podniecenia ZK nieistotny
      3
    • Dobrze jeżeli przyczyny podniecenia ZK się pokrywają, ale nie muszą
      12

Rekomendowane odpowiedzi

Jak niektórzy już wiedzą, ja najpierw zaczynałam od klasycznej zdrady. 

Gdy nadeszła era cuckoldu było mi ciężko się przestawić. Pragnęłam być dawcą tego femdomowo-cuckoldowego poniżenia, a zarazem bardzo się bałam. Bałam się, że znowu skrzywdzę @skrzata. Że wszystko opacznie odbierze i ponownie poczuje się zdradzony. Zresztą na początku tak bywało. Ten dysonans niejednokrotnie powodował u mnie blokadę. Zamykałam się na potrzeby @skrzata i realizowałam tylko swoje.

Z czasem, po iluś rozmowach o tych złych emocjach poszliśmy do przodu. Przestaliśmy obje się bać wzajemnych reakcji, choć nadal się uczymy. Gdyby ten progres nie nastąpił nie byłoby cuckoldu i zapewne nie było by już nas.

Dlatego ja również zaznaczyłam odpowiedź nr 1.

Tyle, że u mnie: Bardzo istotne - brak tych samych przyczyn = koniec związku.

Nie potrafię być monogamiczna. Nie potrafiłabym wyzbyć się mojej seksualnej wolności w imię związku.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Też się wypowiem. Jestem jeszcze niedoświadczony w klimacie. Czy to nie jest tak, że wszystkie nasze oczekiwania względem partnera zmieniają się gdy bardziej się poznajemy. Poznajemy swoje  preferencje i fantazje. Dopiero wtedy wiemy czy to są bezwzględnie wspólne czynniki, czy część jest wspólnych, czy (tego już nie rozumiem) aby tylko partner miał satysfakcję. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...