Skocz do zawartości
Taka Parka

Problem z doborem kochanka

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, nightrider pisze:

Dziękuję za opinię na temat mojej osoby oraz ocenę mojej osobowości :) Tak jak napisał Grey79, w opisie starałem się być jak najbardziej szczery; a także rzeczowy. Jeśli w jakiś sposób Cię to uraziło, to przepraszam.

Wracając do tematu. No cóż. Twoje argumenty wyniesione w moją osobę raczej nic nie wniosły do dyskusji. Moje ponowne przemyślenie sprawy też. Na forum jestem od 6 lat, więc sporo też poczytałem i na szczęście nie muszę nadrabiać zaległości. Sądzę, że jesteśmy tutaj po to, by wymieniać się opiniami i każdy ma prawo mieć własne zdanie. Inaczej patrzeć na świat. To właśnie w tym wszystkim jest najfajniejsze! Z mojego doświadczenia wynika, że kobiety i mężczyźni różnią się znacznie między sobą, że mamy różne kryteria oceny i są one oparte właśnie w znacznej mierze na płci. A czy to będzie wynikało z naszej biologii czy kultury, to już inna sprawa.

Wybacz kolego za moją w jakimś złym tonie opinię. Wczoraj jakiś zły dzień miałem. Ogólnie "ruszyło" mnie słowo "powierzchowność". Dla mnie to takie płytkie i za bardzo uogólnianące określenie. Masz rację nie wniosłem nic do dyskusji moją wypowiedzią. Przepraszam i pozdrawiam.

• Lubię 2
  • Przytulam 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka kłótnia ;)

Pewnie, jak byście się spotkali na zlocie, to by zaiskrzyło i byście się bzykali ;)

Swoją drogą. 

Ciekawe czy był taki przypadek, że ktoś kto się kłócił na forum, "polubił" się na spotkaniu na żywo i coś wyszło z tego? 

• Zmieszany 1
  • Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, skysurfer pisze:

Jaka kłótnia ;)

Pewnie, jak byście się spotkali na zlocie, to by zaiskrzyło i byście się bzykali ;)

Swoją drogą. 

Ciekawe czy był taki przypadek, że ktoś kto się kłócił na forum, "polubił" się na spotkaniu na żywo i coś wyszło z tego? 

A kto się tutaj kłócił? No i niestety nie gustuję w facetach?. Nie odbiegajmy od tematu.

• Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Emotion seeker pisze:

Wybacz kolego za moją w jakimś złym tonie opinię. Wczoraj jakiś zły dzień miałem. Ogólnie "ruszyło" mnie słowo "powierzchowność". Dla mnie to takie płytkie i za bardzo uogólnianące określenie. Masz rację nie wniosłem nic do dyskusji moją wypowiedzią. Przepraszam i pozdrawiam.

Spoko! Nic się nie stało. I też nie jestem za tym, abyśmy w ramach pojednania od razu się całowali na zgodę :D

Faktycznie, użyłem złego słowa, chodziło mi raczej o cielesność, a nie powierzchowność. Co ciekawe, zaciekawiony zagadnieniem, dotarłem wczoraj do badań psychologicznych mówiących o tym, że rzeczywiście różnimy się w doborze partnerów. Badania były powtórzone po 20 latach i nic w tej materii za bardzo nie uległo zmianie. Mówiąc w uproszczeniu i nieco żartobliwie: mężczyźni kierują się urodą, wolą młodsze, a kobiety mogą być brzydkim, byle by dobrze zarabiał i był inteligentny ;) Bardzo to niepoprawne politycznie. Na szczęście rasa i religia nie odgrywają dużego znaczenia u obu płci. Prawdopodobnie z czasem różnice będą się zacierać. Ale jednak podstawa ewolucyjna jest niezmienna.

W każdym razie. To tylko statystyka. Jest od niej masa wyjątków.

https://link.springer.com/article/10.1007/s40806-016-0048-6

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.02.2021 o 16:38, onimaz pisze:

To tylko świadczy o braku kultury strony, która nawet nie odpisze grzecznego #nie dziękuje#

Oczywiście nie osądzam wszystkich mężczyzn wg jednej miary, są na szczęście wyjątki ;) Moje spostrzeżenie po prostu odnosi się do dotychczasowych doświadczeń, zarówno tych pozytywnych i negatywnych. Tekstem nie trzeba zaszokować,wystarczy inteligentny żart lub wiadomość o charakterze osobistym. Przynajmniej z mojego punktu widzenia.  _ONA

To fakt, z naszych doświadczeń wynika ze większość panów wymieka po kilku wiadomościach, bo zdaje się liczą na sprint i zaliczenie gola w pierwszym podejściu. Bez poznania sie wzajemnego nie da sie zbudowac podstawoewej relacji dzięki ktorej potem pojawia się zaufanie i pozwala czerpac przyjemnosc pelnymi garsciami. On.

• Lubię 10
  • Przytulam 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku bycia tutaj wydawało mi się, że znaleźć kochankę lub parę - na jakby nie było forum tematycznym to kwestia czasu, wystarczy trafić na kogoś kto myśli podobnie, czuje podobnie, oczekuje tego samego - czyli taki "bank przysług" bez konieczności udawania kogoś kim nie jestem, bo przecież jak już wspomniałem jesteśmy na jednym forum tematycznym. I jak się okazało wcale nie było to takie łatwe, proste i szybkie jakby się wydawać mogło - podsumowując realnych znajomości 0 (zero - tak dla jasności).

Jednak w miarę upływu czasu, wczytywania się w treści zamieszczane tutaj w różnych tematach, później po ujawnieniu się (niektórzy wiedzą i pamiętają, że konie zdechły ale nie było to przeszkodą, której nie dało się pokonać ;) ) i poznaniu wielu z Was stwierdzam, że wystarczy chcieć... Do dzisiaj mam wielu realnych znajomych - myślę, że to potwierdzą :lach: 

Chcieć porozmawiać - można zacząć tutaj wirtualnie, chcieć wyjść na spacer, na kawę, do kina (nie każda znajomość musi się kończyć w łóżku, tak samo jak nie każde wyjście na piwo musi się kończyć na izbie wytrzeźwień) - chcieć wyjść zza klawiatury ujawnić się i pozwolić sobie na poznanie innych i żeby inni poznali nas. Jeżeli sami nie będziemy chcieli to niestety, ale niewiele z tego wyjdzie i dotyczy to zarówno Pań, Panów jak i Par.

• Lubię 12
  • Haha 1
  • Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Parawaw3847 pisze:

liczą na sprint i zaliczenie gola w pierwszym podejściu.

To ciekawe bo czasami mi się wydaje, że to właśnie parom zależy na szybkich zbliżeniach, często wielu kochankach, stałym podtrzymywaniu silnych emocji, skupianiu się głównie na sobie. Z drugiej strony niestety wielu mężczyznom nie chodzi o więź a jedynie czerpanie przyjemności z fizyczności. Dopasować się, stworzyć relację opartą na szczerości, zaufaniu, otwartości nie jest łatwo. Wiele osób żyje tylko we własnym świecie i potrzebach.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, _nikt_ pisze:

pamiętają, że konie zdechły

Pamiętają, pamiętają :D 

Sorry za OT. ? 

• Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Janek12 pisze:

To ciekawe bo czasami mi się wydaje, że to właśnie parom zależy na szybkich zbliżeniach, często wielu kochankach, stałym podtrzymywaniu silnych emocji, skupianiu się głównie na sobie. Z drugiej strony niestety wielu mężczyznom nie chodzi o więź a jedynie czerpanie przyjemności z fizyczności. Dopasować się, stworzyć relację opartą na szczerości, zaufaniu, otwartości nie jest łatwo. Wiele osób żyje tylko we własnym  świecie i potrzebach.

-Myslę ze są tu pary zarówno takie które szukają czegoś więcej niż szybki numerek jak i takie dla których zmienność i ilość dają największa podnietę. Podobnie z mężczyznami. No koniec dnia ważne by Ci właściwi się znaleźli, ale jak pokazują doświadczenia łatwe to nie jest, szczególnie że dochodzą do tego jeszcze aspekty takie jak wygląd i osobowość.

Ale jak napisał wcześniej @_nikt_ trzeba dać sobie szansę kogoś poznac, inaczej to tylko wyobraźnia która często daje zafałszowany obraz...

• Lubię 6
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.01.2022 o 23:55, _nikt_ pisze:

Na początku bycia tutaj wydawało mi się, że znaleźć kochankę lub parę - na jakby nie było forum tematycznym to kwestia czasu, wystarczy trafić na kogoś kto myśli podobnie, czuje podobnie, oczekuje tego samego - czyli taki "bank przysług" bez konieczności udawania kogoś kim nie jestem, bo przecież jak już wspomniałem jesteśmy na jednym forum tematycznym. I jak się okazało wcale nie było to takie łatwe, proste i szybkie jakby się wydawać mogło - podsumowując realnych znajomości 0 (zero - tak dla jasności).

Jednak w miarę upływu czasu, wczytywania się w treści zamieszczane tutaj w różnych tematach, później po ujawnieniu się (niektórzy wiedzą i pamiętają, że konie zdechły ale nie było to przeszkodą, której nie dało się pokonać ;) ) i poznaniu wielu z Was stwierdzam, że wystarczy chcieć... Do dzisiaj mam wielu realnych znajomych - myślę, że to potwierdzą :lach: 

Chcieć porozmawiać - można zacząć tutaj wirtualnie, chcieć wyjść na spacer, na kawę, do kina (nie każda znajomość musi się kończyć w łóżku, tak samo jak nie każde wyjście na piwo musi się kończyć na izbie wytrzeźwień) - chcieć wyjść zza klawiatury ujawnić się i pozwolić sobie na poznanie innych i żeby inni poznali nas. Jeżeli sami nie będziemy chcieli to niestety, ale niewiele z tego wyjdzie i dotyczy to zarówno Pań, Panów jak i Par.

Jak najbardziej potwierdzam Twoje spostrzeżenia. Wszystkie w punkt trafione. 

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...