Skocz do zawartości
Azrael

Co zrobić w takiej sytuacji ???

Rekomendowane odpowiedzi

Tak mi się jeszcze przypomniało, że między innymi dlatego nie posiadam kont na żadnych portalach społecznościowych typu twarzoksiążka itp. Właśnie dlatego aby nikt kto wpisze moje imię i miasto w którym mieszkam nie mógł znaleźć mnie po zdjęciach i dowiedzieć się kogo znam, z kim utrzymuję kontakty, gdzie i z kim pracuję, gdzie mieszkam, jakim autem jeżdżę itd.

Unikam tych wszystkich portali jak ognia i jak widać da się bez facebooka żyć.

Uczulam też znajomych z którymi imprezuję aby nie wrzucali moich zdjęć na facebooka bo sobie tego nie życzę. I jak chcą fotografować to niech fotografują tak aby mnie na tych zdjęciach nie było. Natomiast jeśli chcą te zdjęcia udostępniać na twarzoksiążce to niech udostępniają te na których mnie nie ma. Przyznam, że jakiś czas temu budziło to ogólne zdziwienie dlaczego tak natomiast teraz wszyscy się do tego przyzwyczaili i starają się tego nie robić. Czasami na drugi dzień po imprezie dostaję od kogoś info, że ten czy tamten wrzucił zdjęcie na którym jestem i mnie widać to wtedy dzwonię do takiej osoby i mówię aby to zdjęcie usunąć. Jak dotąd wszyscy usunęli.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie, jeśli to kogoś interesuje, to napisałem do administracji tego portalu, jak na ta chwilę nie ma żadnego odzewu. Byłem też na policji dopytać się co z tym fantem zrobić. Powiedzieli, żeby napisać raz jeszcze do administracji, że jeśli tych plików nie usuną to wtedy sprawą zajmie się policja. Także muszę czekać. Co ciekawe to co mi tamta para napisała to okazuje się, że nie są żadne groźby, inaczej jeśli napisaliby, że mnie pobiją lub coś podobnego. Kolejna sprawa to taka, że to iż owe filmiki są zahaslowane nie bardzo podlega pod rozpowszechnianie bo maja hasła i nie każdy może je zobaczyć. Tłumaczyłem policji, że to nie jest problem żeby je zobaczyć bo wystarczy o te hasło ich poprosić i wtedy można sobie wszystko zobaczyć. Usłyszałem wtedy, że im przykro ale trzeba czekać...

• Przytulam 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Niech ten temat będzie nauką dla tych wszystkich ludzi, którym wydaje się że Cuckoldplace jest "przeregulaminowany" i pełen "niepotrzebnych" restrykcyjnych zasad takich jak na przykład :

Zakaz umieszczania zdjęć oraz innych materiałów audio wideo, bez zgody wszystkich osób na nich widniejących, w tym przypadkowo złapanych w kadr "osób trzecich". Np przechodniów którzy znaleźli się akurat w obiektywie. 

Zakaz publikacji zdjęć i innych materiałów audio wideo z nieocenzurowaną twarzą oraz elementami charakterystycznymi mogącymi ułatwić rozpoznanie. 

Zakaz samowolnego fotografowania oraz filmowania na oficjalnych zlotach. Do tego celu, wyznaczamy zawsze jednego, zaufanego fotografa który posiada stosowne uprawnienia, identyfikator a zdjęcia są rozsyłane wyłącznie do tych osób które widnieją na zdjęciach (za zgodą wszystkich tych osób), nie są ponadto nigdy i nigdzie publikowane. 

Mamy działy zgłoszeniowe gdzie każdy ma prawo natychmiast zgłosić swoją galerię lub historię prawdziwą oraz inne wrażliwe materiały do usunięcia i zgłoszenia te są realizowane niemalże natychmiast. 

1 godzinę temu, Azrael pisze:

Witajcie, jeśli to kogoś interesuje, to napisałem do administracji tego portalu, jak na ta chwilę nie ma żadnego odzewu. Byłem też na policji dopytać się co z tym fantem zrobić. Powiedzieli, żeby napisać raz jeszcze do administracji, że jeśli tych plików nie usuną to wtedy sprawą zajmie się policja. Także muszę czekać. Co ciekawe to co mi tamta para napisała to okazuje się, że nie są żadne groźby, inaczej jeśli napisaliby, że mnie pobiją lub coś podobnego. Kolejna sprawa to taka, że to iż owe filmiki są zahaslowane nie bardzo podlega pod rozpowszechnianie bo maja hasła i nie każdy może je zobaczyć. Tłumaczyłem policji, że to nie jest problem żeby je zobaczyć bo wystarczy o te hasło ich poprosić i wtedy można sobie wszystko zobaczyć. Usłyszałem wtedy, że im przykro ale trzeba czekać...

Moim zdaniem, Policja na wiele się tutaj nie zda. Jeżeli coś raz pojawiło się w internecie, istnieje duże prawdopodobieństwo, że zostanie tam już na zawsze. Nikt i nic nie uchroni materiałów audio - video i materiałów zdjęciowych przed pobraniem, lub zgraniem z ekranu i stworzeniem kopii. Co do Administracji tamtego portalu, nie wiem jak działa, dlatego wypowiadał się nie będę. Mam nadzieję że zareagują na Twoje zgłoszenie. Postaraj się jednak sprawę załatwiać jak najciszej. Im więcej szumu wokół danej sprawy, tym chętniej ludzie chcą oglądać kontrowersyjny materiał. Bo akurat jacy są ludzie, to wiem dobrze. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego. 

• Lubię 9
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałem znów i z tego co widzę, zniknęły 4 filmy z ich profilu, nie wiem jakie bo tego nie jestem w stanie zweryfikować. Nie będę owijał w bawełnę, boje się jak cholera, na ta chwile jestem w związku, czekam na narodziny dziecka. Nie mam pojęcia czy ktoś z jakiś znajomych trafi na któryś z tych filmów i życzliwie doniesie partnerce. Od tych paru dni chodzę jak w transie, nie jem, nie śpię. Nie mam nawet z kim o tym pogadać, dlatego chyba piszę to tutaj. Wczoraj złapałem się na tym, że może dobrym rozwiązaniem było by skończyć ze sobą, żeby tylko moja druga połówka się o tym nie dowiedziała. Masa myśli w głowie, każda beznadziejna, myślałem też o tym, żeby mojej partnerce o tym powiedzieć, ale wiem, że to oznaczałoby rozstanie, stratę dziecka. Wiem, nie byliśmy wtedy razem, ale dla niej raczej nie miało by to różnicy, a ja swiata poza nią nie widzę. 

• Przytulam 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że Ci teraz potwornie trudno, bo że strachu tworzysz w głowie najgorsze scenariusze.

Trudno, stało się, teraz postaraj się uspokoić i nie podejmuj pochopnych decyzji. Zrobiłeś co mogłeś. 

Życzę Ci by to nie wpłynęło dramatycznie na Twoje życie.

A jeśli chcesz się dzielić swoimi przemyśleniami i obawami to jak najbardziej pisz tutaj. Komuś trzeba to opowiedzieć, wyrzucić z siebie, by było lżej.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@Azrael wiem, że w Twojej głowie urosło to do mega koszmaru, ale wcale nie jest tak beznadziejnie, by targać się na własne życie.

22 minuty temu, Azrael pisze:

myślałem też o tym, żeby mojej partnerce o tym powiedzieć, ale wiem, że to oznaczałoby rozstanie, stratę dziecka. Wiem, nie byliśmy wtedy razem, ale dla niej raczej nie miało by to różnicy, a ja swiata poza nią nie widzę. 

Masz 100% pewności, że to oznaczałoby koniec Waszego związku? Ona chyba bierze po uwagę, że zanim zaczęliście być razem miałeś życie seksualne. Ona była dziewicą, gdy Cię poznała? Ale Ty sam ją dobrze znasz i wiesz ile ze swojego erotycznego życia możesz jej opowiedzieć.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, Azrael pisze:

Nie mam pojęcia czy ktoś z jakiś znajomych trafi na któryś z tych filmów i życzliwie doniesie partnerce.

Najpierw musiałby trafić akurat na ten film, akurat Ciebie na nim rozpoznać a najsampierw, to przyznać się do tego że ogląda takie filmy, ma konto w tym miejscu (ciekawe co na to partner lub partnerka donosiciela że ma tam konto? :) i jeszcze, narazić się na wpierdalanie nosa w sos cudzych spraw. Mało kto, chce być kablem i solą w oku. Dlaczego miałbyś mieć akurat takiego pecha? Prędzej sam zdradzisz się swoim zachowaniem lub będzie Ci się wydawało że każde spojrzenie jest podejrzliwe i "krzywe" bo masz coś do ukrycia a "na złodzieju czapka gore". Doprawdy nie chciałbym być w Twojej skórze, gdy Twoja Partnerka nagle wypali z tekstem 

- musimy bardzo poważnie porozmawiać. 

- ttttak?... 

- Trzeba wymienić sofę Kochanie. 

- ufff. Co tylko chcesz Skarbie! 

Może po prostu nic nie rób, nie mąć, niech to wszystko przyschnie. Nikomu chyba nie jest potrzebny dramat. 

• Lubię 7
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję za słowa otuchy, naprawdę. Nie spodziewałem się tak miłych słów. 

2 godziny temu, Sem. pisze:

Najpierw musiałby trafić akurat na ten film, akurat Ciebie na nim rozpoznać a najsampierw, to przyznać się do tego że ogląda takie filmy, ma konto w tym miejscu (ciekawe co na to partner lub partnerka donosiciela że ma tam konto? :) i jeszcze, narazić się na wpierdalanie nosa w sos cudzych spraw. Mało kto, chce być kablem i solą w oku. Dlaczego miałbyś mieć akurat takiego pecha? P

Fakt, musiałbym mieć strasznego pecha, ale zawsze jakaś obawa jest. Co do zatajania przed partnerką to niestety te sprawy musze przemilczeć, może gdyby oni tego nie nagrali i nie puścili na tamten portal to kiedyś mógłbym o tym na spokojnie powiedzieć, a tak raczej ciężko. Co nie zmienia faktu, że bardzo wszystkim dziękuje. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

I jak się sprawa potoczyła?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio natknąłem się na kilka artykułów, które opowiadały o nowym niebezpiecznym trendzie.

A mianowicie umieszczaniu ukrytych kamer w pokojach hotelowych, zwłaszcza  pokojach na godziny.

• Smutny 1
  • Zmieszany 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...